Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

enorme inktvis redden

Roosje
15 jaar geleden

Hoi,

Ik heb vannacht gedroomd dat mensen in mijn omgeving een enorme inktvis vingen, ik hielp mee. Toen ik het dier uiteindelijk goed bekeek vond ik het maar zielig en heb ik met nog iemand het dier gered. We sleepten hem terug naar zee, en net voordat we hem in zee hadden veranderde het in een hele mooie vrouw en zij bedankte ons. Toen was het weer een enorme inktvis en ging in zee.
Ik zou graag willen weten wat dat betekent.

groetjes Roos

15 jaar geleden

Hoi Roosje,

De zee is symbool voor de plek waar je oude emoties loslaat, afsluit. Het is de plek waar alle rivieren uitkomen, dus alle levensstromen samenkomen. De zee is ook een plek waar je contact maakt met het onderbewuste.

Op het strand vind je een inktvis, een dier dat is opgediept uit die zee. Een inktvis is met zijn acht armen ook wel een symbool voor de mandala. Dat is een cirkel rondom een vierkant en stelt het hele leven voor in zijn totaliteit. Het is een symbool voor heelheid, genezing, voor worden wie je werkelijk bent. Bij jou is dat dus een prachtige vrouw.

Je droom vertelt dat je contact moet maken met datgene wat er in jouw onderbewuste leeft en dat is vrouwelijkheid. De kwaliteiten die horen bij vrouwelijkheid zijn overgave, vertrouwen, ontvankelijkheid. Het is je gevoelskant en je intuïtie en het is jouw taak nu om die kwaliteiten boven water te halen, zodat je ze vervolgens kunt redden. Oftewel: eerst moet je je bewust worden van je vrouwelijke kant en dat zal je maken wie je werkelijk bent. Je zal jezelf daardoor veel beter leren kennen en het gevoel hebben dat alles in jou er mag zijn.