Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Komt er een hereniging??

dutchfusion
15 jaar geleden

Mijn man en ik zijn 1 jaar geleden gescheiden. We hebben (meestal negatieve) contact maar toch blijf ik met regelmaat dromen van een hereniging en toenadering van zijn kant.
In mijn laatste droom, woonden wij weer samen maar da wij met ruzie uitelkaar gegaan zijn, voelde ik zijn vijandigheid echter nog wel. Het huis waar wij in woonden was nieuw en schoon en hij droeg weer (een nieuwe) trouwring. Wat ik wel minder prettig vond is dat ik op de wc zat en zijn broer gewoon binnenwandelde en mij op een observerende manier aankeek terwijl hij paar wc rollen meenam?! Wat betekend deze droom? En waarom droom ik min. 1 keer per maand over een hereniging/toenadering van hem? Alvast bedankt voor de uitleg.

15 jaar geleden

Hallo,
Je dromen over hereniging gaan over jezelf, over jouw eigen mannelijke en vrouwelijke kant, oftewel je ratio en daadkracht aan de ene kant en je gevoel en intuitie aan de andere kant. Die zoeken toenadering tot elkaar, maar dat is nog lastig. Je gevoel en je verstand zijn nog regelmatig in conflict, hebben ruzie in jouw huis, in jouw lichaam. De droom zegt dat die twee kanten in jou samen kunnen leven, als je huis schoon is. Als je oude emoties hebt verwerkt en een plek hebt gegeven. De hereniging leidt tot heelheid in jou, vandaar de ring, die daar symbool voor is.
Om je mannelijke en vrouwelijke kant te verzoenen, moet je je ontlasten, vandaar de wc. Dat is moeilijk voor je, want daar komt je mannelijke kant steeds als stoorzender binnen. Je redeneert waarschijnlijk je gevoelens weg - vandaar dat die mannelijke kant de hulpmiddelen wegneemt van de wc. Dat die droom over hereniging steeds terugkomt, wil zeggen dat het een sterke behoefte is om jouw innerlijke conflict tussen gevoel en verstand, en je ontvankelijkheid en je daadkracht op te lossen.