Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom die niet te begrijpen is.

15 jaar geleden

Goed. Ik heb hier wel eerder gepost met een soortgelijke droom. De volgende droom heeft zich al 3 dagen achter elkaar herhaald.

In de droom ben ik een witte wolf. Met blauwe ogen. Ik heb vaak lucide dromen, maar over deze droom kan ik gewoon geen controle krijgen. Ik ben omringt door een stuk of 12 andere zwarte wolven. We rennen door de sneeuw. Na echt een hele tijd ( Met hele tijd bedoel ik dus ook bijna de hele droom ) gerennen te hebben, kom ik bij een meer. Een prachtig ijsblauw meer, dat opeens gevuld met bloed is. Eerst werd ik toen wakker, maar nu gaat het verder. De andere wolven vluchten en ik blijf eerst alleen achter. Snel ren ik ze natuurlijk achterna, en het bloed veranderd in een gedaante, niet veel groter dan een gewoon mens, maar het is meer een schim. Geen gezicht, alleen een zwarte schim. Deze geeft me een allarmerend gevoel, waardoor ik nog harder begin te rennen, maar de schim blijft zonder bewegen toch vlak achter me. Dan steekt hij/zij zijn hand uit, waarna ik wakker word.

Heeft iemand ook maar énig idee wat dit kan betekenen?
Het zou me veel waard zijn het te weten.

15 jaar geleden

Hoi fakemon.

Wit is in onze westerse landen de kleur van zuiverheid en onschuld, maar in sommige landen is het de kleur van de rouw. Wit is verder de kleur van de onvruchtbaarheid en de koude.

Wie in de droom in een wolf veranderd heeft in het waakbestaan mogelijk een gespleten persoonlijkheid. De wolf staat symbool voor onze ontembare instincten. Het is onze tweede ik waar we continue mee in conflict dreigen te raken.

De twaalf staat symbool voor zelfopoffering. Wie droomt over de twaalf zal in het waakbestaan door zelfopoffering veel kunnen bereiken.

Sneeuw staat symbool voor koude en gevoelloosheid. Wie in de droom sneeuw ziet zou zich in het waakbestaan eenzaam kunnen voelen.

Wie droomt over een rustig meer ziet in het waakbestaan rustige tijden tegemoet.

Het ijs dat in de dromen verschijnt is het symbool voor het bevriezen van gevoelens.


Blauw is de kleur van de waarheid en de geestelijke ontspannenheid. Het staat ook voor geestelijke superioriteit. Dromen waar de kleur blauw in voorkomt zijn dus altijd positief uit te leggen.

Het bloed is het symbool van levenskracht en de zetel van de ziel. Het betreft hier wel de lichamelijke ziel en niet de geestelijke.

Spoken en geesten hebben in de droom nagenoeg dezelfde betekenis. Wie in de droom spoken of geesten ziet is meestal innerlijk nogal verward. Zijn we in de droom bang van een spook of geest dan hebben we een nogal labiel karakter dat snel uit evenwicht gebracht kan worden.

Zwart is meestal alleen maar negatief uit te leggen. Het is in de meeste landen de kleur van de rouw. Wie in de droom veel zwart ziet zou in het waakbestaan zijn leven drastisch moeten veranderen.

Voor jou ook een paar woorden waar ik de betekenis van gezocht heb, ik hoop dat je er wat aan hebt, het lijkt wel of je op de vlucht bent voor je zelf, die andere groep wolven had je niks aan die lieten je in de steek, maar het is niet alleen duisternis hoor en is ook een kleur blauw bij en dat is weer positief.

Groeten H@ns.