Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik hield gelijk van dit kind

15 jaar geleden

Ik droomde dat ik net was bevallen van mijn kindje. Het gevoel in deze droom was
verschrikkelijk mooi.

Ik weet dat ik naar huis mocht en het ziekenhuis waar ik in lag leek erg verlaten en donker.
Ik moest nog iets doen voordat ik naar huis ging en toen ik terugkwam op de kamer was de hele kamer leeg, incl baby's en de andere vrouwen van deze kamer waren net als ik hun kindje kwijt, waardoor iedereen aan het zoeken sloeg. Ik vond als eerste de kamer waar de baby's lagen. Daar was een werkster die de kamers aan het schoonmaken was en tegelijk de baby's klaar had gemaakt om naar huis te gaan. Hier zag ik mijn zoontje voor het eerst. (nu ik erover nadenk, gek dat hij al 7 a 8 maanden was in mijn droom) Ik pakte hem op van het bed waar hij op lag en hij voelde echt als MIJN kindje, mijn lieve kleine eigen kindje. Hij leek verschrikkelijk veel op mijn man. Hij had exact dezelfde trui aan als mijn man, die ik mijn man erg leuk vind staan. Ik voelde zo duidelijk hoeveel ik van dit kleine mannetje hield.
In mijn droom kwam ik thuis (helemaal niet het huis waar ik woon) en hier vond ik mijn kind lelijk. Terwijl ik er toch veel van hield.


Het gevoel in deze droom was zo mooi, en nu op dit moment (heel raar) vind ik het kindje in mijn droom helemaal niet lelijk. Het nagevoel dat ik heb als ik aan deze droom denk is onbeschrijfelijk, ik voel me door deze droom gelukkig wetende dat ik dit kindje heb gezien en dat het een kindje van mij en mijn man was.

Wie weet wat deze droom betekend?

15 jaar geleden

Hoi mtlogic


Als er in de droom een baby wordt geboren, dan breekt er voor ons een nieuwe levensperiode aan. Vaak ontplooien we onze persoonlijkheid, gaan we een nieuwe relatie aan, verbreken we een oude, of verandert een bestaande relatie positief. Komt de baby in de droom makkelijk ter wereld dan zullen we in het waakbestaan zonder moeite ons doel bereiken.

Je droomd dat het kindje al 7of 8 maanden was, dat kan betekenen dat 7 maanden later iets kan gebeuren, voor die tijd is allen nog mooi en goed, maar hoe is dat over 7a8 maanden is het dan nog zo?

Het huis in de droom is het symbool voor ons eigen lichaam en jij zit in een ander huis.

Kijk maar wat er verder gebeurd eerst lijkt alles mooi maar daarna kan het veranderen, wat?

Voor jou ook een paar woorden, kijk maar of het klopt, maar het hoeft ook helemaal niet zo te zijn.

Groeten H@ns.

15 jaar geleden

Ik kan me hier niet echt in vinden, helaas. Maar zoals je zegt misschien in 7 a 8 maanden dat er ellende komt.
Toch moet ik even zeggen dat deze droom helemaal geen negatieve sfeer bevatte.
Deze droom leek voor mij hemels alhoewel er een aantal schaduw zijden aan vast zaten, zoals het donkere ziekenhuis en een ander thuis. Maar het was er toch gezellig.

Kan je me ook vertellen of er nog een betekenis is voor het feit dat het kindje zo erg op mijn man leek, en dezelfde trui aan had als hem? en het feit dat ik de liefde voelde voor dit kind, dit was is de droom namelijk erg benadrukt.

i.i.g dank voor de analyse van mijn droom.
Groetjes Angelique

15 jaar geleden

Hey Angelique,

Die droom van jou heeft raakvlakken met de droom over je oma, maar je bent duidelijk al een stuk verder gekomen. Je laat hier een nieuwe vorm van je mannelijke energie geboren worden. Ik moest meteen denken aan het gereedschap dat je nodig hebt om die overgave te bereiken. In de andere droom was ook duidelijk dat je je mannelijke kant nodig hebt in je leven, zij het dat dan niet de volwassen, agressieve vorm is, maar een kleinere variant waarmee je je verbindt en die je beschermt. Het is als het ware het kleine broertje van je agressie, dus gezonde assertiviteit, waarmee je jezelf kunt weren in het leven. Vandaar de trui die hij aan heeft. Door je mannelijke kant in die vorm te accepteren, kom je thuis, kan je contact maken met je eigen lichaam. Je vindt het kind (nog) lelijk, maar houdt wel van hem. Dus je hebt waarschijnlijk een dubbel gevoel ten aanzien van je mannelijke energie, misschien omdat die kant van jou je ook behoorlijk wat problemen heeft gegeven.

Je bent in het ziekenhuis, waar aanvankelijk iedereen op zoek is naar zijn kind. Een ziekenhuis is een plek waar je hulp en verzorging vindt, waar je kwetsbaar bent. Als je de schoonmaakster tegenkomt, vind je uiteindelijk je kind. Het laat zien wat je te doen staat: zet je vrouwelijke kant, je gevoelskant in om schoon te maken, zodat er ruimte komt voor een nieuwe gedaante van jouw oude mannelijke kant. Het ziekenhuis geeft aan dat je er wat hulp bij kunt gebruiken.

15 jaar geleden

Jeetje, dit is dus echt iets waar ik wat aan heb!

Het klopt dat ik ruim 7 jaar geleden één brok agressie was. Ik was een jaar of 16, zat dus in mijn pubertijd en heb een hele moeilijke tijd gehad. Niet alleen ik, maar ook het gezin waar ik uit kom. Vanaf het moment dat mijn oma ziek was en overleed hebben we het één na het ander op ons dak gehad.
Ik beschrijf het altijd als; Als ik (of een ander gezinslid) net uit de put geklommen was, gebeurde er iets waardoor we weer net zo hard de put in vielen.
Er zijn heel wat momenten geweest waarop ik aggressief reageerde. Ik sloot mezelf ook zowat op van de buiten wereld. Ik kwam bijna niet meer buiten.

Ik ben inderdaad vandaag de dag weer een stuk rustiger en minder aggressief (heel stuk minder)

Ik ben heel blij om dit te horen. Dit is voor mezelf ook een goed teken dat ik weer mijn leven op heb kunnen pakken..

Badankt voor deze analyse
en ik moet zeggen, Mijn complimenten hiervoor! Ik vind het heel knap dat iemand dromen zo goed en waar kan analyseren!

Groetjes Angelique

15 jaar geleden

Dank je wel voor je compliment en graag gedaan. Ik wil je op het hart drukken de boodschap van je droom serieus te nemen dat je hulp nodig hebt. Je bent niet voor niets in het ziekenhuis en, zoals je schreef, was het een donkere plek, maar voelde het wel fijn om daar te zijn. Dus ik denk dat je het moeilijk vind om hulp te zoeken, maar het zal je vast enorm opluchten als je het niet meer alleen hoeft te doen.