Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geheugen verlies door te weinig slaap?

15 jaar geleden

Sinds kort.. denk ik. Heb ik veel last van geheugen verlies. Zo weet ik dus niet wat de afgelopen week is gebeurt, alsof ik er gewoon niet ben geweest. Kan dit komen omdat ik vrijwel niet slaap? Ik bedoel, als ik geluk heb dan slaap ik 3 uurtjes.. En met veel geluk slaap ik gewoon de normale 7, maar dan is het geheid een nachtmerrie. Zover ik weet heb ik een schoon geweten en ben ik op dit moment nergens bang voor ofzo.. The only thing you must fear is the fear it self. ^^

Zo ben ik al een kleine 3 weken geleden achter gekomen dat ik dankzij te weinig slaap weer begin te stotteren. (ik stotterde tot mijn 11e en nu dat ik 15 ben, bijna 16 begint het weer terug te komen). Dit dankzij dat ik ergens mijn energie vandaan moet halen. Dit was een conclusie van een vriend van mij die dit gewoon weg bestudeerd. Ik kan mij vaag herrineren dat ik iets van mij leeg moest kunnen laten stromen ofzo.. werd gezegt in 1 van de topics hier..

Aub help?

--------------------------------------------------------
Onderschrift
If someone dies, it doesn't mean he's gone for ever...

One sky, one destiny..

NT'NTaMOOt2DY

15 jaar geleden

Hoi Denzil,
Waar je last van hebt, heet dissociatie. Dit is een beschermingsreactie van je lichaam op angst en overbelasting. Als er dingen in je leven zijn waar je bang voor bent, waarvan je instinctief weet dat je ze niet kunt verwerken, koppelt je geest zich los van je lichaam en ga je als het ware op de automatische piloot door, tot datgene waar je bang voor bent voorbij is. Ik had het tijdens mijn studie als ik een presentatie moest geven voor een groep. Ik kon me niet afsluiten voor alle energieën in die groep en de enige manier om mezelf te beschermen was door over te schakelen op de automatische piloot.
Net als te weinig slapen lijkt het dus een reactie op het feit dat er te veel informatie binnenkomt, waar je geen riool voor hebt. Ga eens kijken naar je nachtmerries. Ik denk dat die je ook zullen vertellen dat je moet stoppen met het binnenhalen van informatie van buitenaf en moet gaan gronden. Zoek een ervaren helderziende die je met zijn of haar eigen ervaringen rondom het werken met de hoge sensitiviteit die je hebt. Want je hebt hier een leraar bij nodig. Als je suggesties wilt, kan je me een privéberichtje sturen.

15 jaar geleden

Maar.. ik was iets vergeten te melden.. Ik heb ook vaak last van dat ik in elkaar stort.. laatste keer is 2 weken geleden.. Ik stond even op, omdat ik wat terug wou geven aan mijn vriendin. (glow in the dark dingetje) Zodra ik het gaf viel ik flauw...

Daarbij, vandaag heb ik heel raar, gewoon tijdens school een soort van slaap verlamming gehad... Ik kon mijzelf niet bewegen en alles zag er maf uit. Rare kleuren tot rare vormen. Mijn leraar was uiteindelijk gewoon een lopende mond waar ik geen snars van begreep met wat ze zei.

Ook heb ik 2 weken geleden gehad dat ik totaal gewoon niemand verstond, mijn vriendin praatte tegen mij, maar ik verstond haar gewoon niet. Raar genoeg kon ik nog wel lezen, en na een kleine 15 minuten kon ik haar wel verstaan.

Het lijkt mij inderdaad verstandig om een persoon op te zoeken.. Maar ik denk zowiezo dat het niet zal lukken, aangezien mijn ouders hier totaal niets van willen weten. Ze werden al helemaal gek toen ze mijn boek over Wicca tegen kwamen. Dus ik zal niet iemand op kunnen zoeken ofzo. Ook gewoon weg omdat ik eigenlijk geen vervoer heb buiten mijn fiets, aangezien al mijn geld behalve mijn loon op gaat naar trein kaartjes naar mijn vriendin..


Is het ook mogelijk om het eventueel via een internet contact te doen?
En zoals ik volgens mij eerder zei, heb ik geen angsten op dit moment. Vaag, maar, ik heb soms gewoon totaal het gevoel dat ik onkwetsbaar ben, niet dat ik dat niet ben.. Maar, dat ik nergens bang voor hoef te zijn. Je zal dan denken dat ik heel zeker van mezelf ben, wat zo ver ik weet niet zo is, aangezien ik vrij verlegen kan zijn. Zodra ik in het open baar praat, komt er een soort van druk op mij, dit merk ik aan mijn hart slag, die zowiezo al ongewoon hard klopt, zelfs als ik ontspannen ben, klopt het als een tierelier, je kan het op een afstand van een halve meter, in een stille ruimte zonder apparatuur gewoon horen

--------------------------------------------------------
Onderschrift
If someone dies, it doesn't mean he's gone for ever...

One sky, one destiny..

NT'NTaMOOt2DY

15 jaar geleden

Die reactie van je lichaam die je beschrijft, is precies wat er gebeurt bij dissociatie. En ik weet zeker dat het te maken heeft met de energieën die je oppikt. Je vindt het misschien vreemd om te horen, maar ik heb vannacht gedroomd van dit probleem, dat je als het ware uit je lichaam treedt als je een presentatie geeft. Heb ik wel vaker, dat ik 's nachts droom van dingen die overdag op m'n pad komen. Het zijn geen bewuste angsten, maar het is een extreme reactie van je lichaam om het gevaar af te wenden waar je jezelf aan bloot stelt.

Je hebt geen keus, je moet hier iets aan doen, of je ouders het leuk vinden of niet. Als je het hoogsensitiviteit (HSP) of hooggevoeligheid noemt, want dat is het, hebben je ouders er misschien minder moeite mee. Ga eens op internet zoeken naar hoogsensitiviteit. Kijk bijvoorbeeld eens op www.amandabouman.nl en neem eens contact met haar op. Misschien heeft ze suggesties voor je.

15 jaar geleden

Ik ben even wezen kijken, het kan zijn dat mijn begrijpendlezen te zwak is.. (nee serieus, is altijd al zo geweest.) Maar, die praktijken/trainingen van reiki, dat maakt je niet meer zo gevoelig enzo?? En zo ver ik weet, die ene "gave" van mij, waarbij ik via bepaalde dromen weet wat er komen zal.. helaas kan ik ze op dit moment niet hebben.. Krijg ik deze, door energie stromingen in de wereld.. Maar, gaat dat dan niet weg ofzo? Ik vind het zelf gedeeltelijk gevaarlijk om deze "gave" te gebruiken, maar het kan mega handig zijn en ik zou er mensen mee kunnen helpen..

--------------------------------------------------------
Onderschrift
If someone dies, it doesn't mean he's gone for ever...

One sky, one destiny..

NT'NTaMOOt2DY

15 jaar geleden

Ik antwoord je even privé, Denzil.