Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Het daaiende buro

Tommert
16 december 2008

Een paar dagen geleden heb ik een aparte droom gehad!

Ik woonde samen met mijn ouders in een Amerikaanse nette buurt. Ons huis was samen met de andere huizen rond een circelvormig plein gebouwd. We hadden een perfect leven, totdat wij en de andere bewoners onze huizen moesten verlaten voor Australiers die onze huizen innamen. Wij moesten samen met alle andere buurtgenoten en hun inboedel naar het park dat naast het plein lag. Voordat de Australiers kwamen was de sfeer prettig in de buurt. Nu voelden wij ons ontheemt. De buurt werd voorheen schoongehouden door een tuinman. Die verscheen op een gegeven moment voor ons in het park. We waren blij om hem terug te zien. Maar hij nam een pistool en schoot zich door het hoofd. Ik en nog iemand vonden dat we iets moesten ondernemen tegen de Australiers. We slopen in de avond terug naar het plein. Opeens rees in het midden van het plein een rustikaal buro met erachter een schilderij uit de grond. Op het schilderij stond een portret van een ontdekkingsreiziger. We schrokken ons dood, zeker toen het buro en schilderij begonnen te draaien. In de deuropeningen van de huizen stonden de Australiers die gefocust waren op het schilderij. Want uit de ogen van het portretschilderij kwamen laserstralen. Mij werd duidelijk dat de Australiers door dit schilderij in leven werden gehouden. Ik rende meteen naar het schilderij en trok het kapot. Maar onder het eerste schilderij zat een tweede schilderij en een derde etc. etc. Vervolgens probeerde ik de lijst eraf te trekken, maar die zat steenvast. Toen werd ik wakker.....
Maar de betekenis van de droom wil ik heel graag achterhalen. Misschien kan iemand me hiermee verder helpen?

Alvast bedankt!

17 december 2008

Hey Tommert,

Je droom vertelt je iets over de confrontatie tussen twee werelden. Je huis - symbool voor je lichaam - staat aan een rond plein in een Amerikaanse wijk. Amerika is een grootmacht, en een tamelijk rationele kracht, die overal in de wereld zijn denkbeelden wil verspreiden. Hier staat jouw huis en dat huis maakt onderdeel van een cirkel, symbool van eenheid, van heelheid. Maar dan komen de Australiërs. Het zijn indringers, immigranten uit een wereld die je niet goed kent. De bewoners van 'down under'. Je onderbewuste dringt dus door tot je bewustzijn. Down under verwijst ook naar je onderlichaam. M.a.w.: je seksualiteit dringt door tot je bewustzijn.

Hierdoor raak je ontheemd. Je vlucht ervoor weg, pakt je spullen en verlaat je huis, verlaat je lichaam. In het park, je schuilplaats, kom je die seksualiteit opnieuw tegen in de gedaante van de tuinman. Hij heeft een pistool: symbool van mannelijke seksuele energie. Het is de hulpkracht in je huis, in je lichaam, maar buiten je lichaam symboliseert die seksualiteit een vernietigende kracht.

Op het moment dat je het plan opvat om die immigranten van down under te doden, terug op het plein, ontdek je dat het gaat om energie die niet uit te roeien valt. Het schilderij en het bureau symboliseren wat je te doen staat: ontdekken, onderzoeken waar jouw probleem met die seksualiteit over gaat. Het schilderij voedt de vreemdelingen, met een laserstraal. Weer een symbool van mannelijke energie. Je beschouwt die mannelijke energie als gevaarlijk, bent ervan overtuigd dat je die moet vernietigen. Maar elke keer als je het gevecht aangaat, verschijnt die energie opnieuw. Die Australiërs krijg je dus niet weg. Licht is een heel positief symbool in dromen en in dit geval kom je alleen terug in de cirkel, bij jezelf, bij wie je werkelijk bent, als je stopt met het vernietigen van de bron van die mannelijke kracht, maar eens aan dat bureau gaat zitten om te kijken wat die mannelijkheid voor jou betekent.

Tommert
18 december 2008

Heel erg bedankt voor je reactie!
Ik ga deze informatie voor mezelf nog eens in perspectief plaatsen. Ik ben namelijk al vier jaar 'uit de kast' en heb hier absoluut geen problemen mee of aan ondervonden! Het is wel zo dat ik ontzettende problemen heb met mijn eigenwaarde wat resulteert in onzekerheid. Maar mijn geaardheid verberg ik desondanks niet. Daar heb ik de behoefte ook niet toe!
Die rationaliteit kan wel mijn vader weerspiegelen. Hij is namelijk erg rationeel en zeer principieel gebonden aan zijn denkbeelden. Daar wijkt hij niet vanaf. Maar juist aan deze rationaltieit en denkbeelden heb ik mijn hele leven lang al een hekel! Het is ook werkelijk zo dat ik dit probeer tegen te gaan. Want mede door de houding van mijn vader heb ik een lage eigenwaarde meegekregen. Nu probeer ik mijn vader bewust te maken van zijn attitude, zodat we een normale relatie met elkaar kunnen opbouwen!
Toch lijkt deze verklaring niet logisch in combinatie met mijn droom. Veronderstel dat het Amerika in mijn droom m'n vader is - rationele kracht, opgedragen denkbeelden en de circel die de eenheid (met mijn vader) symboliseert die ik probeer na te streven - dan zouden de Australiers mij juist redden van m'n vaders attitude. Desondanks probeer ik ze uit te roeien.
Wat klopt hier niet?

18 december 2008

Hoi Tommert,

Die rationele, daadkrachtige mannelijke kracht zit ook in jou, is de boodschap van de droom. De droom maakt duidelijk dat zich vanuit je onderbewuste een veel sterkere mannelijkheid opdringt dan je zelf kent. Inderdaad zijn de Australiërs, de informatie vanuit je onderbewuste, je redding. Hun boodschap is dat die rationele kant ook in jou zit. Die projecteer je nu op je vader, omdat die kant bij jou in de schaduw zit, omdat je die kant niet kent van jezelf. Maar je droom zegt: als je die kant niet langer bestrijdt, maar integreert in jouw persoonlijkheid, brengt de rationele, mannelijke en daadkrachtige kracht in jou je bij je ware zelf. Dan kom je in balans.

Het is altijd heel leerzaam om te zien met welke mensen in je omgeving je strijd hebt. Want dat weerspiegelt een innerlijk conflict bij jou. Die ander is alleen maar een spiegel die je voorgehouden krijgt. Anderen kan je niet veranderen, maar jezelf wel. In jouw strijd tegen je vaders houding ben je vermoedelijk net zo rationeel en principieel als hij is. Je probeert je vader te veranderen, maar eigenlijk gaat het om een deel van jezelf. In feite is het dus je eigen mannelijke energie die je bestrijdt. Kijk maar eens in welke relaties je nog meer een principiële, rationele kant inzet.