Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vis etc.

Tweeling
15 jaar geleden

Hey allemaal,

Ik had 2 nachten gedroomd (verschillende droom maar wel in beide kwam er een vis invoor, dezelfde vis)

Nacht 1:

Ik was met allemaal kinderen, uit mijn klas volgensmij weet niet zeker meer, we waren ergens op heel hoog was het, boven de zee. Het was de bedoeling dat we emmers water naar beneden gooide zodat we een waterval efect kregen, ik wou daar onder staan maar dat kon niet. Toen later gingen we weg, naar het strand. Met nog een meisje gingen we weg bij de groep en liepen we een eindje, we besloten de zee in te gaan: het was blauw/groen water, hoe dieper we waren hoe donkerder het werd niet vies ofzo. Ik vond het best wel eng (ik wou onder de waterval gaan staan maar ik werd bang als ik dieper ging), en toen zagen we een vis en we rende het water uit op een rots, die vis sprong ook bij die rots en ik sprong omhoog een klein stukje en toen had de vis me te pakken. Toen werd ik wakker.

Nacht 2:

Ik stond met een vriendin bij een brug, naar het water te kijken, het water was donkergroen en je kon erdoor heen kijken je zag de plantjes staan enzo, toen opeens kwam die vis weer, deze keer 1000x groter en die zwom langs en opeens kwam hij tevoorschijn hij was heel erg kwaad leek wel, en schudde heen en weer enzo heel erg raar!! Veder weet ik niet hoe dit is afgelopen.

Weet iemand hier misschien de betekenis van?

doeii,
Tweeling.

15 jaar geleden

Hoi Tweeling,

Water heeft te maken met je gevoelskant en met je onderbewuste. Je wilt daar wel wat mee in de droom, maar echt een succes is het niet. De eerste droom vertelt je dat er een verbinding moet komen tussen hoog en laag, via dat water. Dat betekent dat je bewuste (hoog) in contact moet komen met beneden, het onbewuste. Dat doe je door in contact te komen met de waterval, de stroom van gevoelens. Daarvoor moet je eerst naar de grond - met beide benen op de grond komen, aarden. De droom liet zien dat je dat moeilijk vindt, want het lukt niet om onder die waterval te gaan staan. Je krijgt dus geen contact met je gevoel en je onderbewuste.
Dat zegt de droom over de zee ook. Je gaat het water wel in, je wilt opnieuw onder die waterval gaan staan - contact maken met de stroom van je gevoelens - maar als je in de diepte kijkt, dus als je je richt naar je onderbewuste, word je bang. In die diepte zitten aspecten van jezelf die je nog niet kent, of die je hebt verdrongen. Er zit een vis in het water, die je wil pakken, dus er is iets in je onderbewuste dat graag wil dat je er contact mee maakt.
De tweede droom zegt je waar die vis over gaat. De vriendin helpt je nu, je vrouwelijke kant, gevoelskant steunt je bij het bekijken van de vis in het water, van de bewoner van je onderbewuste. Je kijkt ernaar en de vis blijkt heel erg kwaad. Er zit dus een bepaalde woede in je onderbewuste, die je verrast door zijn omvang. Die boosheid in je erkennen, betekent een bepaalde overgang voor je. Vandaar de brug.