Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen-Mishandeling dieren

1979
15 jaar geleden

Hoi!

Ik heb een vraag.
Heb de afgelopen jaren al meerdere keren over dieren gedroomd.
Elke keer in de droom worden die dieren mishandelt of gemarteld door iemand(kan niet zien wie) en ben dan als toeschouwer aanwezig en totaal niet op de situatie voorbereid en krijg dan ineens allerlei nare dingen te zien.
Ook heb ik een keer gedroomd van 2 hondjes het ene hondje lag lekker te slapen(leek zo) en de andere likte hem lief(dacht ik) alleen wat hij werkelijk deed was de andere hond "aanvreten"! Echt zo verschrikkelijk!
Wat zou dit kunnen betekenen?!
bedankt alvast!

15 jaar geleden

Hoi,
Dromen over dieren gaan over je relatie tot het dier in jezelf, oftewel over de vraag hoe je omgaat met je instinctieve kant. Als er in je droom dieren worden mishandeld en jij bent toeschouwer, geeft dat aan dat je je eigenlijk niet tot die instincten verhoudt. Je bent totaal niet voorbereid als je met je instincten te maken krijgt en laat ze gewoon mishandeld worden. Het geeft aan dat je te passief bent in situaties waarin je je instincten juist nodig hebt (bv in bed, in conflicten).

Daarnaast lijkt je voorbeeld met de twee hondjes erop te wijzen dat je jezelf als liever en mooier ziet dan je werkelijk bent. Een hond in dromen houdt, als trouwe metgezel van mensen, je vaak een spiegel voor: dit ben jij. Je kijkt naar de twee hondjes en je denkt "ach, wat lief", maar in werkelijkheid is één van de hondjes helemaal niet zo lief. Dat wijst erop dat je, naast een deel dat alles ondergaat, een kant in je hebt die verslindend is. Dus aan de ene kant komen jouw instincten aan het oppervlak als een soort passiviteit in situaties waarin je van je af zou moeten bijten, maar aan de andere kant zit die agressievere kant wel degelijk in jou. En schrik je er nu nog van als je ernaar kijkt. Dat is niet nodig. Integendeel zelfs: je hebt die kant juist nodig om jezelf afdoende te kunnen beschermen.

sharona
15 jaar geleden

hoi ik heb een vraag

mag je zomar dieren helpen en zelf geld in zamelen
of moet je een vergunning

Malcolm
14 jaar geleden

ik heb een vraagje,

ik heb vanacht een HELE HEFTIGE droom gehad..

er zat een leeuw half in een kooi..
de kooi kwam van zn staart tot zn middel maar zijn bovenlichaam stak er uit als het waren..

de leeuw ontsnapte en hij werd in bedwang gehouden door een man of 5/6
dat deden ze door touwen vast te houden..

na een tijdje werd het beerst in de lucht getilt zo hard trokken ze aan de touwen..
er waren mannen met zwepen aan het slaan
en de zin 'als hij nu niet rustig word maak ik hem dood' staat me te duidelijk bij.
ook werd de leeuw zo hard naar 2 kanten getrokken dat hij bijna uit elkaar scheurde maar toen werd ik wakker..
en was best verdrietig.

wat betekend zoiets?
want ik vind het best een enge droom

14 jaar geleden

Hallo Malcolm

Een leeuw wordt gezien als de koning van de dieren, en kan staan voor levenskracht, instincten, moed en leiderschap.
Een dier in een kooi, kan staan voor instincten, die men probeert te beheersen en worstelen met een dier ook.

Het mooiste zou zijn, als je het dier in je droom kon temmen.

Zijn er misschien gevoelens en gedachten waar je mee worstelt? Of staat die leeuw voor het gedrag van een bepaald persoon, die een bepaald gedrag toont, die door de omgeving niet wordt gewaardeerd.

Ik hoop dat je hier iets mee kan
Groetjes Wolkje

monique22
13 jaar geleden

Beste,

Onlangs droomde ik iets waar ik mij nog steeds onprettig bij voel. Ik herinner mij alleen Hey laatstw gedeelte, net voordat ik wakker werd. Ik zag een groep mannen op een koe aflopen en de koe betasten op sexuele wijze, en werd de koe mishandeld. De mannen lachten en hadden er duidelijk plezier in. Zijn staart werd bijvoorbeeld afgesneden. Ik stond erbij en keek er met afschuljw naar, maar had niet de macht in te grijpen.
Ik hoop dat u mij meer kan vertellen.

Mvg

valentina
11 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde dat ik met mijn broer en mijn vader in een stad aan het wandelen was en ik had een discussie met mijn broer over ons werk. Toen werd mijn vader boos en kwam voor mijn broer op en begon mij te slaan. Ik rende weg en kwam in een winkel waarvan de eigenaresse me wilde helpen en me op een trein zitte in Londen (eerst was ik in een andere stad). Toen werd ik wakker.

De nacht er na droomde ik dat ik achtervolgt werd en steeds bijna gepakt werd en zelfs in mijn eigen huis kon ik geen verstop plek vinden. Ik rende naar mijn tante haar huis maar ik werd gepakt en ik draaide me om en het was mijn vader die mij achterna had gezeten. Ook toen werd ik weer wakker.

Wat kan dit allemaal betekenen?

Laura7593
6 jaar geleden

Hoi,

Ik heb vannacht gedroomd dat ik en een groepje mensen langs een meer op een heuvel aant wandelen waren. Er liep een kudde herten vredig en vrij het meer in. Er benaderde mij een hert waarvan ik eerst schrok maar toen stak ik mijn hand uit en het likte mij, waarna het ook naar het meer liep. We liepen verder langs het meer af en toen zagen we een groep andere dieren, allerlei boerderijdieren denk ik. Tot op een gegeven moment er mensen bijkwamen en de dieren begonnen te mishandelen. Heel gewelddadig neerkloppen en afmaken. Ik ben hysterisch huilend door gewandeld, proberen er niet naar te kijken.
Wat zou dit willen zeggen?

6 jaar geleden
Beheerder

Er is altijd een strijd gaande tussen de natuurlijke goede krachten en de kwade.
Het hert is een symbool van de zuivere ziel.
Mensen zijn de grote rustverstoorders van de natuur.
Vijandige krachten als woede, frustraties en onverschilligheid, machtsuitoefening en sadisme bewegen de mens die als "Heer der schepping" en "rentmeester" meent het recht te hebben de aarde te plunderen en de dieren af te slachten, zoals dat elke dag met honderdduizenden tegelijk gebeurt. Niet alleen de dieren, want de tientallen miljoenen, ja zelfs honderden miljoenen mensen, zijn door oorlog en verspreide ziekten omgekomen. De mens is het gevaarlijkste zoogdier op aarde.
Maar persoonlijk is het de vreedzame natuur die door schaduwkanten van jezelf wordt aangetast, want alles in een droom maakt deel uit van je constitutie en je wereldbeeld.
Herten en natuur, vooral in deze tijd zouden een beeld van vrede moeten opleveren.
Helaas is dat voor velen niet het geval en met dat schrijnende contrast moeten we leven.
Hoe zouden we ook vrede met onszelf kunnen hebben zolang miljarden honger lijden en onder vreselijke omstandigheden moeten leven.

Het heeft dus iets met je wereldbeeld te maken.

Het water is het onbewuste, maar ook een vorm van oerbron.
Waarschijnlijk liggen er ook vele tranen opgeslagen in dat water.