Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

tanden droom

14 jaar geleden

hallo,
ik droom al jaren dat ik ineens in een droom een tand of meerdere verlies. Ik kan me bijna elke droom (niet alleen over tanden) goed herinneren en deze is toch de engste en de enige die terugkomend is. Ik weet nu wat het betekend door jullie want ik kon het nergens vinden. Ik dacht dus dat het nooit voor kwam maar integendeel. Ik vraag me af of er meerdere mensen zijn die dit vaak dromen. En wat kan je doen om dit niet meer te dromen want het is echt geen leuke droom. groetjes, en slaap lekker!

14 jaar geleden

Hoi Elisabeij,

Dromen over het verlies van tanden gaan over situaties waarin je je kracht verliest. Je kunt je tanden niet meer laten zien. Het gaat over naar buiten gerichte energie - over assertiviteit, daadkracht. Als je dat vaker droomt, duidt dat op een terugkerend patroon in je leven. Als je ervoor wilt zorgen dat de dromen stoppen, is het zaak voor je om de oorzaak aan te pakken. In welke situaties weet je van jezelf dat je je kracht uit handen geeft, waar lekt er energie weg? Probeer eens na te gaan wanneer je deze dromen hebt, wat er de dag ervoor is gebeurd. Dan herken je misschien bepaalde overeenkomsten - bijvoorbeeld een geval op je werk waarin je je mening voor je hebt gehouden, of een ruzie met een dierbare waarin je vanwege de lieve vrede jezelf tekort hebt gedaan.

Waarschijnlijk zit er in je dromen een aanwijzing voor de oplossing. Dat zijn beelden in je droom die licht van kleur zijn - wit of geel. Door je goed te concentreren op het lichte in je droom kan je misschien achterhalen waar je droom je naartoe wil sturen. Zodra je het patroon waar je droom over gaat hebt doorbroken, zullen je dromen ophouden. Succes!