Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over ongeluk

Danny
11 december 2008

geachte heer/mevrouw

ik heb de laatste twee dagen elke keer gedroomd dat ik bij een auto-ongeval betrokken ben,
de eerste dag droomde ik dat ik bij een vriend in de auto zat achterin en dat hij van de weg afraakte en dat ik vanuit achter de deur open maakte en toen heb ik hem nog uit de auto kunnen halen maar de bijrijder (waarvan ik niet weet wie dat was, kan ik mij niet herrineren) niet uit de auto heb kunnen halen.

en vannacht heb ik gedroomd dat ik samen met een vriend op de autobaan hier in de buurt een hendig zwaar auto ongeluk heb gehad. wij zaten in een busje toen er plots op de linker helft een auto stil stond die konden we nog net ontwijken, maar een stuk verder stond weer een auto op die weg helft en deze x schrok ik wakker na het ongeluk. en besefte dat het alweer een droom was.

nu vraag ik mij af wat deze droom betekent kunt u mij daar meer over vertellen??

m.v.g. Danny

11 december 2008

Hoi Danny,

Een auto in een droom is je voertuig op je levenspad. Als je droomt dat je in een auto niet zelf achter het stuur zit, gaat het vaak over een situatie in je leven waarbij je de regie uit handen hebt gegeven. Bij jou zit er een vriend achter het stuur. Het kan zijn dat de situatie over je vriendschap met die persoon gaat, maar het is waarschijnlijker dat die vriend symbool is voor iets in jou. Het gaat hierbij om 'mannelijke' eigenschappen - je ratio, of een bepaalde agressie. Die eigenschappen zitten nu bij jou aan het stuur. Zoals de droom laat zien, komen daar ongelukken van. Je verliest er dingen door - die bijrijder heb je niet kunnen redden.

In de tweede droom wordt duidelijk dat je in de auto met je vriend (dezelfde?) op jouw weg allerlei obstakels tegen komt. Die staan aan de linkerkant, de kant van je gevoel. Daar zijn er auto's tot stilstand gekomen. De droom lijkt je dus duidelijk te maken dat er iets is dat je gevoelsstroom blokkeert. Zorg je er niet voor dat die blokkades worden verholpen, kom je in ernstige problemen - ontstaat er een zwaar ongeluk. Je rijdt alleen maar op de rechterkant van de weg, wat betekent dat je je puur door je verstand, je ratio en je daadkracht laat leiden. Je beide dromen waarschuwen je dat dat niet zo'n verstandige keuze is.

Bram Jacobs
21 januari 2010

ik heb vannacht gedroomd dat ik met mijn beste vriendin me de auto ant rijden was. alles ging vlotjes, muziek aan het beluistere e.d. tot plots mijn vriendin iets ziet wat ik niet gezien had, en zij roept om da te melden, ik schrik en wijk uit.. we rake een boom of paal.. kan ik er echt niet meer uitmake.. in iedr geval. ik ben stervende.. en mijne vriendin is lichtgewond.. en die word hysterisch door mij zo te zien ligge.. en toen was het ochtend en werd ik wakker.. Kunnen jullie mij helpe? mijn vriendin is echt geschrokke van deze droom..


Groetjes ,

Bram

heleen
17 juli 2011

Beste,

Mijn droom is als volgt: ik rij in mijn auto en ineens doemt er een stilstaande of zeer langzaam rijdende kleine vierkante auto op. Hij heeft een specifieke kleur blauw. ( ik ken geen bestaande kleur voor auto's die aan deze kleur voldoen)
Het laatste wat ik zie is de rode remlichten van de auto en de kleur blauw. Daarna is het donker....ben ik niet meer bij bewustzijn, heb het gevoel dat ik dood ben

Wat kan dit betekenen?

Jetje
30 december 2011

Hallo,

Ik heb gedroomd dat ik uit mijn werk naar huis rij, en dan de grip over me stuur verlies.
Ik beland dan in de sloot, maar kan zelf uit de auto komen!
Verder heb ik dan botbreuken (verbreizelingen) en komt het wel weer goed met me.
Ik weet precies waar het gebeurd en ik droomde dat het in deze auto gebeurde terwijl ik deze auto nog amper had!

Kan iemand vertellen wat dit kan betekenen?

secretus
11 februari 2012

ik droomde dat ik gewoon rustig in de auto zat met hvader voorin en ik naast hem op de bijrijders stoel. mijn oudste broertje zat achter mij. mijn vader reed net als anders heel rustig.. totdat er een ambulance voorbij kwam.. (hij zit zelf bij de brandweer) en nog een. hij ging er als een speer in de achteruivandoor, achter die ambulances aan. hij draaide midden op een voorsoteervak (wat net goed ging) en reed met 80 op een zebrapad af. toen kwam er opeens een oudere man met een sprint van links. hij stak zonder te kijken het zebrapad over en pa raakte hem net aan de kant waar ik zat.. daarna geprobeerd verder te dromen/slapen maar niets meer...

secretus
11 februari 2012

ik droomde dat ik gewoon rustig in de auto zat met hvader voorin en ik naast hem op de bijrijders stoel. mijn oudste broertje zat achter mij. mijn vader reed net als anders heel rustig.. totdat er een ambulance voorbij kwam.. (hij zit zelf bij de brandweer) en nog een. hij ging er als een speer in de achteruivandoor, achter die ambulances aan. hij draaide midden op een voorsoteervak (wat net goed ging) en reed met 80 op een zebrapad af. toen kwam er opeens een oudere man met een sprint van links. hij stak zonder te kijken het zebrapad over en pa raakte hem net aan de kant waar ik zat.. daarna geprobeerd verder te dromen/slapen maar niets meer...

Liesje
1 september 2013

Ik heb iets ongelofelijks raar gedroomd: ik liep eerst door een gang met mijn vriendin en nog andere mensen die ik niet ken. Plots zaten we op verlaten autostrade waar er treinsporen waren. Hoewel mijn voet zeker een halve meter van die treinsporen stonden, zat mijn voet onder de trein en die van mijn vriendin ook, maar minder. Toen trok een jongen mijn voet ervanonder. Ik deed snel mijn schoenen uit en... er was niks aan mijn voet. Wat betekent dit?


Liesje

Derya
1 februari 2014

Beste

Ik heb vannacht een droom gehad, dat ik met een vriend (mijn toenmalige vriend) aan de kant van een drukke baan aan het wachten waren om over te steken.
Op een gegeven moment wou hij oversteken, maar er was een auto te kortbij. Ik wou hem nog zeggen te wachten, maar hij ging verder en werd aangereden. Op slag dood. Wat betekend dit?


Derya

Prin6
11 april 2015

ik droom dat ik achter in de auto zit met mijn 2 dochtertjes waarvan 1 in de maxi cosi en de ander gewoon in de gordel
de maxi cosi staat in het midden (heel bijzonder ) maar waar ik zit rechts en mijn oudste dochtertje zit achter haar vader die aan het rijden is.
Hij houd nogal van gas geven en ook in de droom rijd hij lekker door geen idee welke auto we rijden maar veel ruimte hadden we achterin niet.
We rijden op de snelweg en naderen een ja viaduct of hoe noem je het we moeten ergens onderdoor rijden en deze weg boven ons staat op betonnen ronden palen en we rijden en mijn vriend ziet links iets naast hem gebeuren en rijd rechts stukje de baan af omdat hij op iets anders let en ik roep dat hij recht op de betonnen pilaar oprijd maar tevergeefs we botsen frontaal op deze pilaar.
de auto vouwt zichzelf op als een harmonica en eenmaal tot stilstand roep ik terwijl ik doodstil blijf zitten met mijn gezicht tegen de hoofdsteun van de bijrijdersstoel mijn dochter die inmiddels al uit haar gordel was geklommen en naar voor wilde klimmen dat ze moest blijven zitten tot mama iemand had gebeld ik probeer de me telefoon uit me zak te halen mijn jongste dochter kon ik nog niet zien maar in mijn droom was ik dus zeker van dat ze ongedeerd was.
En terwijl ik deze handelingen uitvoer kijk ik naar mijn vriend en besef ik dat hij het ongeval niet heeft overleeft en dan wordt ik wakker....
met een druk op me borst en paniek in me lijf ....
een paar dagen eerder droom de ik al dat er oorlog was bij ons in de straat een paar dagen daar voor droom ik dat we in ons huis worden belaagd door mensen die iemand anders zoeken maar ons vinden ppff

Juli
20 juli 2015

Ik droomde dat ik mijn auto had geparkeerd en toen ik terugkwam was mijn auto betrokken bij een aanrijding en had grote schade. Maar de auto stond goed geparkeerd. Wat zou dit betekenen?

Maureen
24 november 2015

Hallo

Ik droom maar heel zelden maar vannacht droomde ik dat de broer van mijn vriend belde ik hoorde gillen en huilende mensen op de achter grond. Zijn broer zei je vriend heeft een ongeluk gehad en opslag dood. Zo eng omdat ik nooit echt een droom kan herinneren. Toen ik wakker werd leek het echt.


Help mij alstublieft denk er steeds aan en kan het niet van mij afzetten.

Groet van Maureen,

Shelaika
10 december 2015

Hallo allemaal,

Ik ben net wakker van een nare drroom.

Ik was thuis bij mijn moeder (waar ik in werkelijkheid ruzie mee heb). Daar waren twee mannen die ik niet kende. Wat er precies gebeurde weet ik niet maar ik had 1,50 in mijn broekzak en ik was boos dat ik weinig geld had. Dus vervolgens schold ik naar de mannen en rende ik naar buiten. Toen ik buiten was rende ik nog een stukje de hoek om. Vervolgens was ik met een vriendin. We liepen rustig op de stoep maar op de straat was er een soort autorace festival met vooral rode en gele auto's en motors. Toen begonnen de auto's en motors ongelukken te maken. Ik hoorde overal dat ze niet meer konden remmen. Mijn vriendin en ik liepen nog steeds door totdat we de gewonden opd de grond zagen. Ik was nieuwsgierig en wou doorlopen maar mijn vriendin hield me tegen en draaide ons om. Toen liepen we terug. Daarna vroeg ze me of ik aan de kant van de stoep wou lopen (naast de straat), ik twijvelde maar deed het toch en toen werd ik wakker.

Jordyn
30 april 2016

Ik droomde vannacht over een file in een tunnel. Ik bevond me buiten mijn auto met een vriendin en plots, een heel eind voor ons, buiten ons gezichtsveld, hoorden we dat er een heel zwaar ongeluk ging gebeuren waarbij heel wat auto's betrokken zouden raken.
Ik zag auto's slingeren, een aanhanger.. dit was aan het einde van de tunnel.
Ik keek weg omdat ik me besefte dat er vele slachtoffers zouden vallen.
Plots realiseerde ik me dat het zoontje van mijn vriendin zich ten hoogte van het ongeluk bevond, maar gelukkig bleek hij ongedeerd.
Het volgende moment waren we in een soort huiskamer naast de tunnel en zagen we in een spiegel de afbeelding van een vriend, die het ongeluk ook had overleefd.

Kan iemand mij uitleggen wat dit betekenen kan? Ik ben er nu nog naar van...

Mvg, Jordyn

30 april 2016

Een opstopping in een tunnel is benauwend. Net als obstipatie. Je kan niet voor- of achteruit. Het enige wat je kan doen is afwachten tot de boel opgelost is. Je kan niet verder kijken, want je hebt gewoon weinig zicht. Ook weer zo’n belemmering. Een auto-ongeluk duidt op een botsing in geloofsovertuiging of levenswijze. In een huiskamer kun jij je terugtrekken en even tot jezelf komen. Is die vriend jouw sparringpartner?

30 april 2016
Beheerder

Een tunnel biedt geen uitzicht, benauwenis, gevangen voelen, (tunnelblik, geen mogelijkheden zien)
Het wijst op een crisis moment in je leven, stagnatie/depressie.
Je kunt niet voor of achteruit.
De file is een soort kuddegedrag.
De tunnel is een overgangssituatie.
Je gaat als het ware door een dal of door het water van het onbewuste, naar een andere oever.
Dus een tijdelijke duisternis. Een situatie waarin je geen licht ziet.

Kan een te benauwende relatie zijn. (soort dwangbuis)

Shendrick
14 september 2016

Droomde net over iemand die ik net heb leren kennen dat hij een auto ongeluk maakte met 3 van zn vrienden en hij overleefde het niet. werd letterlijk huilend uit een droom wakker betekent dit iets?

14 september 2016
Beheerder

Je vreest een crash, of hij is iemand die geen verantwoording neemt.
Gaat vaak over een relatie.

Nazia
17 november 2016

Hallo, ik heb gisteravond een hele nare droom gehad en ik zit er nogsteeds mee..
Mijn droom ging als volgt; ik rende buiten over straat omdat ik iets aan mijn zus moest vertellen. (Zij was op werk vgm) maar er was geen stoep, of fietspad dus ik ging op de weg gewoon. Opgegevenment werd ik bang, want alle auto's gingen zo snel en hard. Maaroke, ik wou rechtdoor gaan maar er kwam een auto richting mij.. ik wou linksaf of rechtsaf maar van beide kanten kwamen ook een auto, ik dacht in mezelf 'ohgod dits de einde van mn leven' en ja ik werd door die autos aangereden..

daarna zag ik zwart beeld opeens. Ik werd wakker in een ziekenhuis, ik was zwaar gewond. Been gebroken, iets met mijn rug, mijn oog helemaal blauw en ik kon amper bewegen. Ik zag allemaal dokters om me heen, en ik hoorde dat ik niet lang meer zou leven. Ik wou mijn telefoon pakken om mijn beste vriendin te appen en vertellen dat ik doodga en echt heel veel van dr hou. Maar toen daarna werd ik wakker.. ik kreeg tranen, keek om me heen of het echt was gebeurd maar gelukkig niet nee.. het voelde alsof het echt is gebeurd.. ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, wat kan dit betekenen?

17 november 2016
Beheerder

Misschien wil je ondoordacht iets gaan ondernemen en waarschuwt de droom je?
De weg is meestal de levensweg en hier zie je overal gevaren.
Zoiets kan je elke dag overkomen, maar als je niet durft te leven, ben je al dood voor je een stap onderneemt.

Darryl
24 december 2016

Hallo mijn neefje had een droom dat ik overleed in auto ongeluk hij had er een slecht gevoel bij en belde me gelijk op of alles goed ging nu heb ik een slechte periode achter de rug dus mijn vraag is wat zou deze droom beteken vind het beetje zorgelijk

24 december 2016
Beheerder

Overlijden hoeft niet fysiek te zijn.
Soms moet je het oude ik laten sterven.





Deze discussie is gesloten.