Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

tweelingzus

kevin
14 jaar geleden

meschien dat iemand mij kan helpen met het volgende.
een paar weken geleden heb ik een droom gehad waarin ik mij bevind voor een huis(appartement complex van max 3 hoog) en waarvan ik links van mij een parkeerplaats zag en recht voor mij een pleintje waarom ik uit keek(in mijn droom sta ik op 1 hoog uitkijkend nar het plein) in het midden van het plein staat een persoon van mij leeftijd hoewel ik het gezicht niet kan zien weet ik dat het om een vrouwelijk persoon gaat. enerzijds voel ik mij angstig in de droom maar ook nieuwschierig. ik schrik als de persoon zich voortbeweegd als een geest in een enge film. maar toch blijf ik nieuwschierig. ergens krijg ik het gevoel dat de persoon wat wilt vertellen tegen mij. plotseling staat de persoon achter mij achter een deur( bergingsdeur waarvan ik alleen een sillouet kan zien). als ik de deur openverdwijnt de persoon in het donker. en vervolgens ga ik de berging uit loop naar de voordeur kijk naar het huisnummer en einde droom (het huis nummer wist ik wel toen ik wakker werd alleen nu niet meer, had het ergens opgeschreven).
waarom vertel ik dit om twee redenen een omdat ik al een keer eerder over de locatie gedroomd heb maar toen was er niets en twee omdat er ook gesproken is tegen mij namelijk toen ik in mijn droom uitkijkend naar het plein stond te kijken naar de persoon, werd er na dat de persoon so'n spook achtige beweging maakte gezegd "dat krijg je als je vader twee kinderen heeft".
ik ben als tweeling in het echt geboren alleen mijn zus is dood geboren weet niet of dat informatie is die nodig. ik hoop dat iemand mij uitleg kan geven want kom er niet uit zeg maar.
alvast bedankt

14 jaar geleden

Hoi Kevin,

Je droom maakt je duidelijk dat je je bewust aan het worden bent van een deel van jou dat je niet kent. Je kijkt er nu naar. Links van je is een parkeerplaats, een ruimte voor auto's, vervoermiddelen op je levenspad. Links is de kant van je gevoel, dus zo langzaamaan word je je bewust van het feit dat ook je gevoel een belangrijk vervoersmiddel, een raadgever op jouw weg kan zijn. In de eerdere droom heb je die figuur als je vrouwelijke wederhelft, als je tweelingzus, terug laten komen. Het is dus een kant die echt bij je hoort.

De vrouwelijke persoon verschijnt vanuit een berging - symbool voor je onderbewuste. Je vrouwelijke kant, je gevoelsleven en je intuïtie, zitten bij jou dus nog in de berging. Dat die deur nu open gaat, betekent dat je deze meer vrouwelijke kwaliteiten tot je beschikking krijgt in je leven. Ze zijn hulp voor je, zegt de droom, want als de bergingsdeur opengaat, loop jij naar de voordeur van het huis. Dat is jouw huis, symbool voor je eigen lichaam, waar je dan een beter contact mee krijgt. Om in staat te zijn om te voelen heb je dat contact met je lichaam ook echt nodig. Jammer dat je het huisnummer niet meer weet. Getallen in dromen geven vaak nog extra informatie.

kevin
14 jaar geleden

dank je wel voor je toelichting.