Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

achtervolging door een trein

15 jaar geleden

Ik droomde gister dat ik op de straat liep in onze wijk, samen met iemand die ik eigenlijk helemaal niet mag maar toch leuk vind. Ineens zagen we een vliegtuig naar beneden vallen en storte neer in het hofje naast ons, waar een jongen woont die ik absoluut niet mag. We werden omver geblazen en liepen daarna verder. Toen reed er een bus langs die gewoon over het grasveld heen reed en een hele andere route nam. We kwamen bij het grasveld en daar liep een treinspoor [die er normaal niet is] en de aankomende trein ontspoorde. Ineens rende ik met 1 van mijn stiefzusjes van 7 en mijn stiefbroertje van 5 heel hard weg voor de trein en de trein achtervolgde ons. Hij reed tussen de huizen door en wilde ons overrijden en wij renden maar door. Uiteindelijk kwamen we bij het zelfde grasveld en daar waren ineens allemaal andere mensen, een paar bekenden en een paar onbekenden. Uiteindelijk hebben we hem vermoord door hem te laten stikken. Ineens zat ik met m'n vader op een kleine zolder met een raam. Hij vertelde me dat de maatschappijen een instructie hadden gekregen om zichzelf neer te laten storten, te ontsporen of van de route af te wijken om zoveel mogelijk mensen om te brengen. Ondertussen ging de strijd buiten gewoon door en toen werd ik wakker. Het klinkt ontzettend dom, maar het was super eng. Heb alleen geen idee wat het zou kunnen betekenen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door RSJNNE.

15 jaar geleden

Hallo,

Ik kan me voorstellen dat je de droom eng vond. Er kwam een hoop geweld in voor, waar je op een gegeven moment zelf door achtervolgd werd. Zo'n achtervolging heeft dat dikwijls te maken met een kant van jezelf die je onderdrukt. In je droom is het een gewelddadige kant.

Het begin van je droom is veelzeggend: je loopt met iemand tegen wie je dubbele gevoelens koestert. Waarom doe je dat, als je die persoon eigenlijk niet mag? Dan stort er een vliegtuig neer op de woning van een jongen die je ook niet mag. Volgens mij gaat de droom daarover: dat je overdag niet duidelijk bent of je met iemand nou wel of geen vriendschap wilt. Het lijkt erop dat je jezelf dwingt met mensen om te gaan, terwijl je dat eigenlijk niet wilt. De kant van jezelf die zulke vriendschappen liever niet wil, laat 's nachts, in je dromen, hele erge dingen gebeuren met die mensen. Omdat je overdag niet duidelijk genoeg bent. Zo komt je werkelijke mening over anderen als een heel gewelddadige actie van jou terug in je droom.

De droom zegt ook dat deze houding zich uiteindelijk tegen jezelf keert: de trein ontspoort en achtervolgt jou en je familie. Je doet jezelf geweld aan, als je mensen per sé aardig wilt vinden en aardig gevonden wilt worden. Het is uiteindelijk net zo verwoestend voor jezelf als je mensen te vriend probeert te houden die je eigenlijk helemaal niet tot je vrienden wilt rekenen, want dan hou je minder tijd over voor degenen die wel belangrijk voor je zijn. Zoals je stiefzusje en broertje, misschien, die nu samen met jou in de verdrukking komen.

Je vader zit op zolder. Dat is de plek van je hoofd, je verstand. Daar zeg je dat het heel normaal is wat er gebeurt, dat er nu eenmaal een opdracht is, m.a.w., dat je zo met andere mensen hoort om te gaan. Misschien zie je dat je vader precies hetzelfde doet als jij. Maar je weet ergens wel dat het niet goed is. Je droom wijst je daar nu op.