Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

de afstandsbediening

Benjamin
15 jaar geleden

Het komt mij bijna zelde voor dat ik herriner waar ik over heb gedroomt. NU heb ik vorige week een droom gehad en kan hem nog herrineren. NIet helmaal maar wel groten deels. Het speelde zig af in een grote stad. Ik werd gezocht door de overheid. Ik werd er van verdacht ee terroristische aanval te hebben gepleegt met een afstandsbedieng. Met deze afstand bediening kon ik namelijk mensen doden. De hele droom door ben ik op de vlucht. En heb meerdere rare en vreemde omstakels ontlopen. Verder kan ik alleen nog stukken en vorwerpen opnoemen die ik heb gezien. Onderandere een hut boven een woeste zee. Waar ik uit moest klimmen en springen. heel ver naar beneden. hierbij was een pot mayonaise voor some reason van toepassing. en werd ik geholpen door iemand die mij heel veel aan het karakter van 'Mos Def' in 'Hitchikers guide to the Galaxy'' moest denken.
Verder kan ik me iets herrineren met een trein. Hier gebeurde iets met de afstands bediening. Iets slechts. Maar wat weet ik niet meer.

Het is mij bijna nooit voorgekomen dat ik dit allemaal zo helder kan herrineren. Heeft iemand hier mischien een verklaring voor?

15 jaar geleden

Hallo,

De droom roept bij me op dat je eigen overheid, de kant die jouw leven in goede banen wil leiden, je zegt dat je op dit moment een terreuraanslag op je leven pleegt. Omdat er een afstandsbediening en mayonaise in de droom voorkomen, kan ik me voorstellen dat de droom duidelijk maakt dat je levensstijl ongezond is. Veel televisie en fast food. Je bent ergens voor op de vlucht en die afstandsbediening en mayonaise zijn jouw middelen om boven die woeste zee van emoties te blijven. Je doodt mensen met die afstandsbediening, dus heeft het een verwoestend effect op het contact met anderen. De helper in de droom zegt me niets, maar jou blijkbaar wel. Hij is symbool voor de kwaliteit die je nodig hebt om het probleem aan te pakken dat je nu in je leven ervaart.

Benjamin
15 jaar geleden

hey, bedankt voor je reactie. Allen wil ik paar dingen corrigeeren. Ik kijk nauwelijks tot niet televisie. Heel afentoe even met mijn vriendin een programma of een filmpje. Fast food eet ik nauwelijks. Ik boycot de macdonalds en kan mijn laatste bezoek aan de burger king niet scherp herrineren. Tis mischien maandje of 2 geleden. Verder eet ik normaal tot gezond. Wel is het zo dat ik door mijn momenteel erg drukken leven weinig tot geen contact heb met mijn vrienden.

15 jaar geleden

Hoi Benjamin,

Soms komen bepaalde beelden letterlijk terug in dromen, maar vaak ook staan ze symbool voor een bepaalde kant van je leven. Bij jou wordt je drukke levensstijl gesymboliseerd door beelden van mayonaise en zappen. Heel logisch eigenlijk. De boodschap is duidelijk: door jouw zappen zorg je ervoor dat mensen die belangrijk voor je zijn op afstand blijven, pleeg je terreur op je systeem. Daar waarschuwt je droom je tegen. Je bent altijd maar aan het rennen. Mayonaise als fast food komt hier terug in de betekenis van 'snel'. De voeding - hier dus meer voeding voor je geest, je privéleven - die je tot je neemt wordt door je onderbewuste als slecht voor je systeem beschouwd. Door de drukte in je leven geef je jezelf niet wat je nodig hebt, krijg je geen rust en sterven je vriendschappen af. Als je bijna nooit dromen onthoudt en deze blijft hangen, lijkt het me een serieuze waarschuwing voor je.