Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom pijn

Kaya
16 jaar geleden

Hey daar,

Ik weet niet waar ik mijn droom moet plaatsen dus is doe het hier maar. Vannacht had ik zo'n vreemde droom. Het was iets met een grote mensenmassa, een oudere man met een korte baard die sprak. Hij straalde kracht en rust uit en zijn kleding was een beetje middeleeuws en groen/goud.
Daarna had de voorste rij van de mensenmassa een elektrische gitaar, die ineens in springstokken veranderden. Ik had er ook een. Allemaal verschillende kleuren.

Er was ook nog een hut/grot verlicht met kaarsen. Het was van een idiaan of in ieder geval een spiritueel iemand. De persoon [man/vrouw ik weet het niet meer] naaide op 3 plaatsen een ring aan de binnenkant van mijn rechter hand vast. [Ik ben rechts dus dat was moeilijk.] Het deed best pijn, prikte aan alle kanten en ik kon mijn hand niet meer in aan vuist maken. Mijn vader was erbij en zei dat het wel meeviel. Het was allemaal zo rustgevend en verwarrend tegelijk.

Later voelde ik aan de binnenkant van mijn hand, maar er zat natuurlijk niets. Toen ik wakker was hoorde ik van mijn vriend dat ik die nacht heel erg onrustig geslapen heb. veel draaien etc.

Kan iemand verklaren wat ik droomde? Want ik snap er niets van en het houdt me bezig.

Alvast bedankt, Kaya

15 jaar geleden

Hoi Kaya,

Die oudere man is de wijze man in jou. Hij komt in twee gedaanten terug, in je droom, als middeleeuwse figuur en als indiaan. Ze staan bij jou voor oude kennis en spiritualiteit. Die kwaliteiten zitten in een grot, in je onderbewuste. Jij bevindt je in de mensenmassa, waar je droom je een onrustig beeld bij geeft. Elektrische gitaren en springstokken. Harde muziek en springerigheid, d.w.z. niet geaard zijn.
In de grot onderga je een bepaald ritueel. Een ring is een symbool van heelheid, continuiteit en eeuwigheid. Je ware zelf. Bij jou is er sprake van drie ringen. De drie-eenheid, lichaam, geest en ziel. Die worden bevestigd aan je rechterhand, aan je mannelijke kant, je daadkrachtige kwaliteiten. Je kunt dan geen vuist meer maken (waartegen maak je in je leven een vuist?) en het doet pijn. De aanraking door die spirituele kracht in jou, die nu nog in je onderbewuste zit, belooft rust en heling.