Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemde droom over neergeschoten worden?

13 jaar geleden

Ik droomde vannacht nogal bizar. Ik was aan het spelen met een vrouw en zij was prinses wist ik. We speelden in een mooie tuin en hadden lol.

Plotesling ging die vreemde maar best fijne droom over in een achtervolgings scene door een supermarkt. Op dit moment vond ik het allemaal best vreemd en beangstigend. Wij, die prinses en ik, renden naar achter door grote klapdeuren die naar het magazijn leiden en daar werd de prinses gegrepen en mee genomen.

Ik bleef bang en alleen in de tussen ruimte die de overgang van de winkel naar het magazijn moest voorstellen achter en luisterde naar een gesprek tussen 2 mannen. De ene vroeg wat ie met mij moest doen en de ander zei maak maar van kant. Toen kwam er iemand met een geweer naar buiten, zo'n ouderwetse met zo'n scherpe ijzeren punt er op, en schoot me neer. Hij raakte me in de schouder en liet me toen achter. Het deed bloede veel en de pijn was vreemd, een soort kloppend als een zwerende wond en licht pijnlijk.

Op dat moment ging ik weer zitten en realizeerde me dat ik aan het dromen was want zo'n schot wond moest volgens mijn logica toch echt veel meer pijn doen en ik besloot dat ik maar wakker moest worden. En op dat moment werd ik ook echt wakker.

Ja nogal bizar allemaal. Het vreemde is dat ik het me zo helder herinner en dat ik die pijn nog voelde toen ik wakker werd.

Ik vraag me toch af dit betekend het is allemaal zo bizar.

13 jaar geleden

Hallo Kim,

Ik heb het één en ander voor je opgezocht.

Schieten
Als iemand jou neerschiet, verwijst dit naar een confrontatie in het echte leven. Je zou je tekort gedaan kunnen voelen in een of andere kwestie.

Prinses
Wanneer een man droomt over een prinses, vertegenwoordigt dit vrijwel altijd een belangrijk vrouwspersoon, zoals bijvoorbeeld de zus. De droom kan ook staan voor de zoektocht naar de ideale vrouw.

--------------------------
misschien voel je je te kort gedaan door een andere vrouw in je leven die belangrijk voor je is..

13 jaar geleden

Hoi Kim,

Die prinses, dat is het deel van jou dat de regie in je leven heeft. Dat is vrouwelijk, gevoelig en daar voel je prettig bij. Die prinses leidt je als het ware naar de supermarkt, een plek waar je dingen koopt die je nodig hebt, dus je behoeften bevredigt. Je komt daar twee mannen tegen: mannelijke energie, die tamelijk agressief is. Zoiets verwijst meestal naar mannelijke seksualiteit, en om dat er in je droom sprake is van een geweer - ook een symbool voor die mannelijke seksuele kracht, denk ik dat je droom je duidelijk wil maken dat er bij jou ook een behoefte is aan die mannelijke energie. Maar je komt het tegen in het magazijn: de opslagruimte, een plek waar je je minder bewust van bent. En je wordt erdoor achtervolgd, je rent er voor weg, dus het geeft aan dat je er bang voor bent.

Toch word je erdoor geraakt en dat is goed: het laat bloed vloeien, m.a.w. het brengt je levensstroom op gang. De plek van je schouders in je lichaam is vaak symbool voor de last die je op je schouders draagt. Je houding t.a.v. mannelijke energie vormt nu waarschijnlijk een last voor je. Die mannelijke energie kan je breed opvatten, want het heeft te maken met naar buiten gerichte energie, dus met daadkracht, creativiteit, je vermogen om jezelf te verdedigen. Mocht je nog eens zoiets dromen en je opnieuw bewust zijn van het feit dat je droomt, neem dan eens een ander besluit: vlucht niet weg voor de pijn door te ontwaken, maar ga eens op onderzoek uit. Het is een mogelijkheid om te ontdekken waarom die mannelijke energie je pijn doet.

Karina
13 jaar geleden

Hallo,

De laatste paar maanden droom ik ook dat er op me geschoten wordt,
maar ik heb geen verwondingen zoals bloed.
De laatst droom die ik nog redelijk goed kan beschrijven ging zo:
Ik was ergens met me vader we liepen langs de rails van de trein terug naar huis want de trein was kapot.
Ik zag een man die werd boos omdat er mensen langs de rails liepen die man leek op een zwerver.
Even later waren we in een bewoont gebied overal snelwegen langs ons die liepen allemaal door elkaar en er waren
veel auto's.
Opeens zag is die man weer, hij stond recht voor me.
Ik rende weg met me vader hij begon te schieten op hem achter elkaar door daarna zag ik vader niet meer.
Ik was opeens achter een boom de man zag mij en liep al schieten op de boom af en hij begon te lachen,
ik rende weg ik kwam een politie bureau tegen waar allemaal jongeren voor de stoep zaten ik keek naar me hand er zat een
klein rood rondje omheen ik begon te schreeuwen dat ik neergeschoten was het deed ongelooflijke pijn 1 agent kwam naar me toe en hielp me we liepen 3 dagen door de stad heen en opeens zag ik de man hij rende achter de man aan.
Opeens kreeg ik het idee om me vader te bellen vertelde wat er was gebeurd hij zei dat hij niet vlak bij de stad was
en hij zou gelijk naar me toe rijden.

Ik ben heel erg nieuwsgierig wat deze droom betekend.

layla85
13 jaar geleden

Hoi Kim,

Ik kan er volledig naast zitten hoor, maar toch moest ik het ff posten.
De droom van jou komt in vele aspecten overeen met mijn droom een aantal maanden geleden. Vooral die 2 mannen, met de vraag, wat doen we met haar? De andere gaf precies hetzelfde antwoord en ook de achtervolging, schieten en het bloed en de pijn komen overeen.
Alleen begon mijn achtervolging op straat en eindigde in een huis met vreemden.

Dit soort dromen krijg je (naar mijn idee)als je je in een onprettige situatie in het echte leven verkeerd/e die te maken heeft met iets dat je totaal niet zag aankomen. Het kan ook met een andere 'achter je rug om' situatie te maken hebben.
Bij mij was de echte situatie; mijn vriend die was vreemdgegaan terwijl we al 2jaar samenwoonden. Dit soort dingen zorgen voor een deuk in je persoonlijkheid.

(verwante droom omtrent deze gebeurtenis) je auto is gestolen

Ben benieuwd of je je hierin kunt vinden

Anoniemka
10 jaar geleden

Ik had onlangs een hele raare droom..
Ik zat in de klas met mijn klasgenoten, en een goede vriendin van mij met wie ik vroeger ruzie had, schoot met een geweer op mij..
Ze schoot overal 3 keer, 3keer hoofd, 3keer hart, enz...
Ik had geen bloed, maar wel pijn..
er kwam een ambulance en ze brachten me naar de ziekenhuis..
En iedereen komt en zegt dat ik nog niet lang ga leven, ik begon te huilen en werd sterker en sterker en de pijn verdween.
Ik was uiteindelijk dus genezen...

Kan iemand me helpen??
Wat betekent dit droom???

nikita
10 jaar geleden

ik had laatst een rare droom,

ik en mijn moeder waren bij kennissen van ons waar ik hele erge ruzie mee heb, en er waren nog andere kennissen waar we geen ruzie mee hadden. toen bevond ik me opeens op een schoolplein en het was pauze en er waren een paar meiden bij mij die ik niet ken en die waren blijkbaar mijn vriendinnen. ik zei tegen ze kom laten we naar dat huis gaan waar ik eerder was, want het was blijkbaar in de buurt. we liepen er heen en gingen naar binnen , ik ging naar boven om te slapen , maar onderweg naar boven kwam ik mijn broer en stiefzuster tegen die naar een ander land waren geëmigreerd ik begroette ze en ging verder naar boven , toen ik boven was viel ik in slaap. toen werd ik wakker en ging ik naar beneden mijn vriendinnen hadden het erg naar hun zin en wouden niet meer naar school , maar ik verveelde me dus ik ging alleen naar school. ik deed de deur achter me dicht en toen ik buiten was, wou ik weer naar binnen maar toen ik wou aanbellen liep de buurman zijn tuin in , hij zag me pakte een pistool en schoot op me in mijn schouderblad en ik viel neer op de grond en ik stond op het randje van mijn bewust zijn kwijtraken, maar ik bleef bij bewust zijn. het deed pijn maar niet heel erg veel pijn en ik bloedde niet. ik stond op en begon te huilen en ik vroeg waarom hij dat deed , hij sprong over de bosjes en keek me lachend aan hij praatte gebrekkig nederlands en volgens mij probeerde hij me te zeggen dat hij bij tnt werkte. toen begon ik ng harder te huilen en smeekte hem om me niets meer aan te doen en hij ging lachen , in mijn achterhoofd dacht ik dat deze man mij ging verkrachten en werd bang dus ik begon op het raam van het huis te kloppen , ik zag alleen een van de kennissen waar ik ruzie mee had en zij zag me maar negeerde me, de man probeerde nog steeds met me te praten en lachen op een hele sluwe manier en ik zag een beeldje in de tuin waarmee ik het raam kapot kon maken om naar binnen te gaan maar net toen ik het wou pakken , wou die man mij vastpakken dus ik sprong naar de andere kant van de tuin en hij bleef maar heel eng lachen toen zag ik een kennis waar ik geen ruzie me heb en toen duurde het heel lang voor ik naar binnen gelaten werd, de man was opeens weg en toen ik binnen was werd ik wakker.

wat betekent deze droom?

Xio
9 jaar geleden

hoi,

ik had gister een hele nare droom en ging even de betekenis opzoeken.
Ik ben dus zo beland op deze site. misschien kan iemand hier mij het uitleggen.

Ik droomde dat ik in een winkel was. een kledingzaak. Ik zocht naar leuke bloesjes, maar kon er geen vinden. Er was een beetje druk in de zaak. En op een of ander manier moesten we met zijn allen schuilen/beschermen. Ik hielp nog een paar mensen. Ik duwde ze tegen de muur en zei ze om gehurkt te gaan zitten. ik heb dat toen ook gedaan maar was een stuk verder dan d mensen die ik heb geholpen. Ik zag opeens een jongeheer met een pistool gericht naar ons allen. en hij begon zomaar te schieten. eerst richting de andere mensen. ik dacht dat ik gespaard zou worden maar werd ook geraakt. Ik weet dat ik geraakt was en durfde niet te kijken. Ik keek even zag geen bloed maar had wel pijn. Ik werd toen wakker mat een lichte pijn.

Heeft dit iets te betekenen.

Graag jullie mening.

Silly
8 jaar geleden

Geachte,

Ik droomde vannacht dat ik iemand zag lopen met een wapen aan zijn broek riem, het was niet iemand die me bekend voor kwam. Hierna werd ikzelf geraakt door een kogel in mijn linker schouder, waaraan ik overleed. Ik zag in de tussen mensen wel, maar ze hielpen me niet.. Er kwam geen ambulance.. Ik kan me herinneren dat ik letterlijke dacht; 'ik ben niet dood, dat kan niet'. Onder tussen zag ik een reactie van mijn vader voorbij komen dat ze me zullen missen terwijl ik geen contact met hem heb. Hoe kan dit? Wat zegt dit? Het voelde zo echt...


Groet,
Sil

Diertje
8 jaar geleden

Hallo, dit was mijn droom...
Hopelijk kunnen jullie me zeggen wat hij betekend :O.

Het was zwart, ik weet niet meer hoe of wat. Allemaal wazig. Oh ja, de dag dat ik 18 werd. We waren in een grote zaal, hij was helemaal leeg, overal waren tafels met lange rijen stoelen. De zaal was een beetje oranje/geel/zonnestralen kleur, maar het voelde niet warm en gezellig aan. Het was een beetje kil. Ik zie niet de hele zaal voor me, een groot gedeelte is wazig. 20h, de mensen kwamen binnen,mn vriendje z’n familie ook. Ik herkende eenmevrouw die ik in het echt ook ken uit duizenden en ging haar hallo zeggen. En toen werd alles raar, ik kwam terecht in een huis, het leek een heel klein beetje op jou huis, maar toch anders. Het was heel donker, en er was geen keuken. De tuin was groter. Ik heb geen idée waarom, maar ineens kwam er een man tevoorschijn, met krullen, hij was redelijk oud, naja oud, rond de 30. En hij begon te schieten, hij vervolgde me overal in het huis, maar het waren geen echte schoten, geen kogels, het waren een soort van naalden, maar niet scherp. Hij schoot me in mn gezicht naast mn oog, eentje in mn arm. Ik probeerde de man weer rustig te maken, ik wou niet dat hij schoot. Toen kwam mn vriend binnen, en toen zijn we naar het ziekenhuis gegaan, ik lag een beetje voor pampus in de auto, hij was bij me… En daarna weet ik het niet meer.

Bangedromer
6 jaar geleden

Heey daar ik droom nog al vaak over dit onderwerp de laatste tijd en ik begrijp het steeds maar niet. Dus ik hoopte dat iemand het mij misschien kon uitleggen x

Ik Droomde dus dat ik met een man was en dat we een huis in moesten maar eenmaal binnen leek het niet op een huis het leek op een magazijn of iets en toen werd er op die man geschoten en begon ik te schuilen en rende we naar buiten. We reden weg in een auto maar werden overal waar we naar toe gingen gevolgt. Ik was opeens thuis bij me vriend en we moesten naar een bruiloft en ja hoor opeens zat ik weer in de auto met die man ( die ik niet herken) en was ik een geweer aan het laden. We waren op een plek met veel mensen en toen waren we op een berg aan het schuilen en zag ik een bruine man naast mij schuilen hij zei iets maar ik kon het niet horen en toen werd ik zeg maar wakkerx beetje lange droom maar ik hoop dat iemand het mij kan uileggen.
Alvast Bedankt xxx dromertje

Deze discussie is gesloten.