Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vaag,vaag,vaag

D
6 december 2008

Ik had vannacht zoiets raars gedroomd

ik droomde dat ik met 2 vrienden over een lange weg liep, in Australië. We zouden meedoen aan een wedstrijd die de 1e zoveel meter ver in de woestijn zou halen door te wandelen. We kregen een GPS, eten en drinken mee, daar moesten we het mee doen. We zaten bovenop een berg, kijkend naar de lange weg die moest komen. Ik gleed de heletijd bijna weg van die berg, maar kon me net goed vasthouden. Er waren 2 honden aan een lijn, zwart, en ze blafte naar me.

Het was tijd, we moesten maar vertrekken, we waren beneden de berg en we begonnen met lopen. Eenmaal aan het lopen werd er een verhaal verteld over dat hier drijfzand ligt, ik kreeg het beeld voor me hoe het eruit zou zien als we in drijfzand zouden zakken, het was dus niet gebeurd in de droom!) De commissie van die wedstrijd liet een vliegtuigje (zo'n kleine van 1 á 2 meter) los die op zou meten hoelang het parcour is. Ik en me 2 vrienden (die ik in de werkelijkheid niet ken) renden over het lange grasveld, zomaar.
We hielden een wedstrijd wie het snelst kon rennen.

Ineens was ik in een gebouw, met kleine kamertjes. Het was ineens een spelshow. Je had 7 bonnetjes waarmee je contact mocht zoeken met de buitenwereld, we moesten dansen, optredens geven, maar niet met onze ouders / vrienden/ familie contact maken, behalve als we 1 bonnetje in moesten leveren en we zaten daar een jaar lang. Ik heb denk ik wel 4x hetzelfde dansje gedaan in de droom, terwijl ik de dans niet goed wist. We stonden op een groot rond podium, een wannabe michael jackson kwam en dat podium begon te draaien.

Ineens was ik weer in de woestijn, daar hadden we een tent opgezet. Ik zou daar seks gehad hebben met 1 van mijn 'vrienden'

Ineens was ik wéér op een andere plek, bij een chinees/japans meisje thuis, die 1 klein aquarium had, en 1 grote. Het vreemde was, toen ik daar kwam stonden de aquariums ondersteboven, je begrijpt wel: de smalle kant (de zijkant dus) op de grond, en de lange brede kant omhoog terwijl het water gewoon hetzelfde zat wanneer het aquarium goed stond. Vreemd.

Ze had een groter aquarium, ineens stond die wel weer goed, het had een poortje, dat je zo met je handen (via de zijkant) het aquarium in kon, maar het water kon er niet uit. Ik stak mijn hand erin en zo'n algeneter/meerval + allemaal andere vissen gingen op mijn hand zitten en happen.

Daarna ging ik pannenkoeken eten met haar, en was ik weer op een snelweg terug, daarna was de droom afgelopen

Ik weet niet of iemand zin had om dit te lezen, maar iig bedankt dan, want ik had wel de betekenissen opgezocht van
- berg
- sex
- aquarium
- vissen
- woestijn
- hond (agressieve)
- weg
- lopen
- rennen
- zon


maar het is heel vaag, een paar dingen zeggen dat er iets negatiefs is, maar weer een paar dat het positief is en dat er geluk komt.
Ik snap het niet meer..

kan iemand uitleggen wat mijn droom wél betekent?

6 december 2008

Hoi D,

Je droom gaat over een stuk van jezelf dat onbekend terrein is voor je, vandaar het buitenland. Het is een ontdekkingstocht en ik vermoed dat die te maken heeft met seksualiteit. Want uiteindelijk heb je in de woestijn seks met die vriend.
Je laat je tijdens je ontdekkingstocht begeleiden door twee vrienden, mannen. Mannen symboliseren een rationele, daadkrachtige kant van je. Er gaan geen vrouwen mee op de tocht, dus je gevoel laat je achter. Je maakt er een wedstrijd van en daardoor kom je in de woestijn. Die honden wijzen ook op een agressieve energie, die zich tegen je richt. Je zit bovenop een berg, kijkt vanuit de lucht (je denkkracht) naar de weg die je hebt te gaan. Je verzet je ertegen dat je naar de grond glijdt, dat je dus met je beide benen op de aarde komt. Maar je moet uiteindelijk toch naar beneden, want het is je pad.

Het drijfzand is de grond onder je voeten, die zich opent naar je onderbewuste, naar je driften. Je komt er niet in terecht, dus je kunt je nu misschien nog geen voorstelling maken hoe je seksualiteit er voor je uitziet. In hetzelfde stukje komt weer het wedstrijdelement terug, het gaat dus over prestaties. En vaak wordt seks een prestatiekwestie.

Prestatie zit ook in het stuk met het podium. Het podium is rond, symbool voor vrouwelijkheid. Je mag geen contact maken met ouders en vrienden, dus het lijkt erop dat je nu niet praat over wat je bezig houdt. Dat maakt het een extra opgave. Je moet een dansje doen (beweging van je bekken), maar je weet eigenlijk niet zo goed hoe die dans gaat. Je hebt er geen leraar in, alleen die mannelijke energie, je gedachten, die je die dans voordoet. En dat maakt je onzeker. Er zit een tijdsaanduiding (het jaar, de zeven (symbool van de week, het complete) zou ook voor het verstrijken van de tijd kunnen symboliseren) in je droom, dus je ontdekkingstocht is gewoon nog niet voorbij.

Een aquarium is ook een vrouwelijk symbool, het is, met al dat water, de plek van je gevoelens. Je komt die aquaria tegen bij een chinees meisje. Naarmate mensen in dromen een donkerder huidskleur hebben, gaat het om een deel van jou dat je moeilijker accepteert. Bij jou heeft de vreemdeling maar een licht kleurtje, dus je kent het vrouwelijke in je wel, maar ook weer niet zo heel goed. Met het aquarium is iets aan de hand: het staat op z'n kant. Het geeft, denk ik, aan dat je je seksualiteit op dit moment niet goed benadert, dat je het scheef ziet. En dat heeft te maken met die wedstrijd.

Het zoete, die sensualiteit, komt in het laatste stukje terug in de pannekoek. Je verbindt het weer aan een symbool van snelheid, nu geen wedstrijd maar een snelweg. M.a.w. je droom vertelt je een aantal keer dat het niet goed is om van de ontdekking van jouw seksualiteit een wedstrijd te maken.