Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom

Roman
17 jaar geleden

Hoi, ik heb een hele apart droom die steeds terugkeert en net iets anders is.

DE EERSTE 2 DROMEN:
Ik droom dat ik in een ruimte zit, een soort bar/café, en tegenover mij zit een glazen wand, waarachter nog een ruimte is. In deze ruimte schuilen allemaal vampiers/monsters. Ik heb allemaal wapens in mijn hand, en ik bereid me voor op het moment dat de glazen wand naar beneden schuift en ik de vampiers neer moet schieten. Alles lukt, ze zijn dood. Droom eindigt.

DE VOLGENDE DROOM:
Ik droom weer dat ik in dezelfde ruimte zit, en weer zit er een glazen wand tussen mij en de vampiers/monsters. Maar nadat de glazen wand naar beneden schuift, en ik de monsters probeer neer te schieten, werken mijn wapens niet! Ze komen steeds dichter bij en uiteindelijk kan ik me niet meer verweren. Droom eindigt.

DE DROOM DAARNA:
Ik zit in een soortgelijke ruimte, een soort vervallen huis. Daar zit ik met een groep kennissen/vrienden. Op een gegeven moment vindt er een moord plaats. We worden allemaal bang en vluchten weg van het huis, weg van de moordenaar. Zodra we diep het bos in zijn gerend, realiseer ik me dat we helemaal geen wapens hebben meegenomen, waardoor, ALS de moordenaar opdaagt, we ons alsnog niet kunnen beschermen.

DE DROOM DÁÁRNA - DE LAATSTE TOT NU TOE:
Zelfde verhaal als de droom hierboven, maar deze keer neem ik wel messen mee. Ik heb me dus goed voorbereid.

MIJN EIGEN CONCLUSIE:
Tja, als ik dit dan zo terugkijk, dan kan ik maar één ding hier in zien, met gebruik van de droombegrippen.
De monsters staan symbool voor de eigenschappen van mezelf die ik niet waardeer.
Het glas staat symbool voor een soort van bescherming voor mezelf tegen die eigenschappen.
De wapens staan symbool voor een manier van bescherming van mezelf.
De eerste twee dromen kon ik me prima verweren nadat het glas, mijn bescherming, verdween. Maar de derde droom ging er iets mis. Ik kon me niet meer verdedigen.
De vierde droom is het eigenlijk hetzelfde verhaal, alleen ben ik nu gevlucht voor die eigenschappen. Helaas heb ik geen bescherming voor mezelf meegenomen.
De vijfde en laatste droom heb ik echter wel wapens, bescherming, meegenomen om me te verweren tegen die eigenschappen van mezelf die ik niet waardeer.

Ik vond het waard om deze droom te posten omdat er zulke duidelijke symbolen in vóórkomen dat je die gewoon niet kunt negeren.

Heeft iemand een andere conclusie?:|

11 jaar geleden

Beste Roman,

Wat vind je van: bang zijn en het gevoel te hebben dat je jezelf steeds moet verdedigen en daarbij wapens nodig hebt? Wat ik zelf lees, is een grote angst, paniek. Angst om iets niet aan te kunnen, om iemand of jezelf teleur te stellen. En slechte fysieke conditie, als je rookt, zou ik direct ermee stoppen (maar je hebt het 6 jaar gelden gepost, waarschijnlijk droom je nu over andere dingen ;)

Groeten,
Anne