Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zwanger en bloed uit mijn haar.

Niaris
15 jaar geleden

Dag mensen,

Ik droom soms over zwangerschap. Dit vind ik zelf vrij beangstigend. Een paar voorbeelden:

Ik droom dat ik hoogzwanger ben, ik word naar het ziekenhuis gebracht. Daar sta ik in een donkere kamer met donkergrijze vloerbedekking. Dan komt er een zuster aan met een grote naald en die steekt ze zacht in mijn buik, richting de baby. Dan begint mijn haar te bloeden, heel hard en onstopbaar. Daarna werd ik nogal paniekerig wakker.

Ik droom dat ik hoogzwanger ben en bij de buren ben die eigenlijk mijn schoonouders zouden zijn. Ik vertel ze dat ik dit kindje wil, maar ik mag het van hen niet, ik moet nog studeren en een leven leven. Mijn vliezen breken en ik word wakker.

Ik droom dat ik met mijn vriend terug van de stad kom, ik ben 5 maanden zwanger. Op de weg naar huis stort ik in op een erg vrolijk groen gekleurd grasveld. Later bevind ik mij op een bed, in de kamer van de psycholoog. Naast mij zit mijn vriend, een aan de andere kant van mij zit mijn schoonmoeder. Zij zegt dat ze mij niet begrijpt in een aantal aspecten en het dus moeilijk vindt mij te helpen. Mijn vriendje zegt niets, hij ziet het wel zitten dat ik zwanger ben. Ik niet. Ik barst in tranen uit zonder dat mij iets gevraagd werd, en om de een of andere reden weet de psycholoog waar het over gaat. Ik zeg dat ik mijn opleiding en eventuele vervolgopleiding wil afmaken, en daar zou een kindje niet bij helpen. Ook ben ik pas 17, en dus veel te jong!
Een jong meisje komt de kamer binnen en neemt mij mee. Ik ga naar de wc, en zij wacht eventjes buiten de wc, die ik niet op slot krijg. Ze kan me zien, ik haar ook. Opeens plast ze in haar broek, maar het is geen plas, het is bloed. Het lijkt alsof ze ongesteld is geworden, alleen is ze nog veel te jong, een jaar of 5.
Ik zet haar op de wc en het gaat over, daarna vergeet ik haar en loop terug naar de kamer met het bed. Halverwege herinner ik me haar en loop terug om samen met haar naar de kamer te lopen. Daarna werd ik wakker.

De onderste droom is wat ik vannacht heb gedroomd. Ik werd er nogal paniekerig van wakker en ik voelde me gewoon zwanger zeg maar.. Mijn blaas zat op dat moment erg vol, dus dat kan het ook veroorzaakt hebben.
Verder, ik ben niet bang voor naalden of bloed. Ik heb absoluut geen kinderwens en zie mij ook geen moeder worden in de toekomst.

15 jaar geleden

Hoi Niaris,

Een zwangerschap in de droom zegt niets anders dan dat er iets in jou groeit, dat er een nieuw aspect van jou geboren gaat worden. Een deel van jezelf dat je niet kent. Je dromen laten zien dat je er bang voor bent en hulp bij nodig hebt - het ziekenhuis, de psycholoog zijn symbolen voor jouw behoefte aan hulp en zorg. In de eerste droom wordt meteen duidelijk waar het om gaat: de zuster prikt in je buik - de plek van je emoties - en meteen gaat je haar bloeden. Haren symboliseren je kracht, bloed is je levensstroom, dus op het moment dat iemand je gevoelens in je buik aanraakt, prikkelt, gaat je levensstroom vloeien. Maar je bent zelf heel bang voor die gevoelens die in je buik zitten, je wilt niet dat die eruit komen.

Het heeft te maken met de buren, die in de tweede droom ouderfiguren symboliseren. In jou groeit een bepaalde emotie, pijn, die je niet wilt voelen, omdat je bang bent dat die je toekomst verstoort. Je gevoelens ervaar je als levensbedreigend.

Maar in de derde droom kan je je er niet meer aan onttrekken. Je stort gewoon in, die gevoelens breken door je pantser heen. Je bent vervolgens bij een psycholoog, vindt de hulp die je nodig hebt. Je schoonmoeder is opnieuw de moederfiguur in jouw leven, dus je eigen moeder. Hier wordt duidelijk dat je probleem echt met je opvoeding te maken heeft, en met name met de relatie tot je moeder. De emoties die je probeert tegen te houden, hebben waarschijnlijk ook hun uitwerking op je relatie, dus daarom zegt je vriendje in de droom: laat maar komen, dat kind, die gevoelens die je verborgen houdt.

Het getal vijf is belangrijk in je droom. Wanneer een kind vijf is, ontwikkelt hij zijn zelfbewustzijn zich en leert het verschil tussen jongens en meisjes. Het krijgt een duidelijk besef van goed en kwaad. Het begint iets te vinden van zichzelf, en ontwikkelt het vermogen om zich schuldig te voelen. Bij jou zou het probleem met het toelaten van je gevoelens wel eens met schuldgevoel te maken kunnen hebben.

Het jonge meisje, jouw innerlijke kind, laat zien wat je moet doen: naar de wc. Dat is de plek waar je je ontlast, waar je dus oude emoties, die in het hier en nu geen functie meer hebben kunt lozen. Je ziet wat dat betekent: het meisje gaat bloeden, haar levensstroom wordt zichtbaar. Bloed is echt heel positief in dromen, het gaat over wie je werkelijk bent en over leven in het hier en nu. Je probeert in de droom het bloed te stelpen en laat haar achter. Dat maakt dat je opnieuw bij de psycholoog terecht komt, in dat bed. Maar je bedenkt je - het meisje moet mee, hoort bij je. En het is aan jou om er nu voor te zorgen dat dat innerlijke kind van jou krijgt wat ze nodig heeft: die oude pijn geboren laten worden en daar de hulp bij zoeken die je droom je aanraadt.

Niaris
15 jaar geleden

Hey Dromencoach,

Bedankt voor de uitleg! Verbazend hoe dicht hij naar de realiteit staat, goed gedaan dus :p

Many thanks,
Niairs

15 jaar geleden

Graag gedaan. Ik hoop dat je de hulp vindt die je nodig hebt. Sterkte!