Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dood familielid

13 jaar geleden

Hallo,

Een paar maanden geleden heb ik gedroomd dat me oma dood ging, en het had te maken met haar hart. Maar vannacht heb ik gedroomd dat me moeder dood ging. Ik vind het allemaal heel eng omdat Dus ik zou graag willen weten wat het betekend omdat ze zou dicht bij me staan

Dankjewel
Serena

13 jaar geleden

Hoi Serena,

De dood in dromen betekent meestal niet dat de persoon werkelijk overlijdt. Het gaat meestal over een verandering in je leven. Als je oma of je moeder in je droom verschijnt, heeft dat een boodschap voor je die gaat over de effecten van de manier waarop je bent opgevoed. Oma's kunnen aan hun kleinkinderen zien wat het effect is van de manier waarop ze hun eigen kinderen, jouw vader of moeder, hebben grootgebracht. De relatie met je moeder beïnvloedt je eigen relaties, de manier waarop jij in het leven staat.

De moeder en de oma in een droom willen je iets zeggen over je eigen vrouwelijke kant, waar vaders en opa's juist wijzen op de gevolgen van de opvoeding voor je mannelijke kant, je denkkracht en je daadkracht. Je vrouwelijke kant is je gevoelskant, de manier waarop jij met je gevoelens of je intuïtie omgaat.

Bij jou overlijden de oma en de moeder, waaruit ik opmaak dat je gevoelsleven op dit moment een grote verandering ondergaat. Je oma overleed in de droom aan haar hart. Empatisch vermogen, mededogen, liefde horen thuis in je hart. Daar verandert bij jou dus iets. Waarschijnlijk waarschuwt je droom je dat je je gevoelskant verwaarloost, laat overlijden.