Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom die mij bijblijft

15 jaar geleden

Hoi,

Ik onthou regelmatig mijn dromen, maar de droom van vanacht blijft al de hele dag door mijn hoofd spoken. Daar heb ik normaal gezien geen last van. Misschien kan iemand mij helpen met wat meer helderheid.

Ik kom alleen terug van de stad, het is avond; Opeens komer er twee rotweilers naar mij toe gelopen. Van honden heb ik nooit schrik, maar zij waren echt agressief. Ik wil zo snel mogelijk naar huis lopen (ik loop aan het begin van de straat), mijn sleutels vind ik niet. En ik wil ergens anders aanbellen. Ik zie een kleiner huis staan dat er normaal niet staat en loop daar naartoe (het trekt mij ook aan). Ondertussen bijten de honden in mijn handen, dit is helemaal niet pijnlijk, het lijkt alsof ze niet doorbijten. Mijn handen beginnen hevig te bloeden en ik wil om hulp roepen, maar er komt alleen maar een hees stemmetje uit mijn mond.Er loopt nog een kleinere hond bij hun, die ik niet goed kan zien en op afstand rondjes rond ons draait, geen van de honden ken ik. Uiteindelijk geraak ik binnen in het huis, de deur ging vanzelf voor mij open.Meteen bij het binnenkomen stopt mijn droom.

Weet iemand wat dit kan betekenen? Vooral als je het volledige plaatje bekijkt. Het rare was ook dat ik niet bang ben wakker geworden, terwijl dat bij nachtmerries wel vaak het geval is.

15 jaar geleden

Hoi Vienna,

Dromen over dieren gaan over je houding tegenover het dier in jou, in dit geval niet één, maar twee agressieve rottweilers. Het gaat dus om je instincten, om je eigen agressie. Je schrijft dat je die honden niet kende, hetgeen betekent dat je je agressieve kant vermoedelijk niet echt kent, er niet laat zijn. De droom laat zien wat dat betekent: je vindt de sleutels van je huis niet meer - een huis is symbool voor je lichaam, dus omdat je je agressie niet kent, raak je het contact met je lichaam kwijt.
Die honden, je agressie, bijten je wel, in je handen, die gaan bloeden. Bloed is een positief symbool, het gaat om je levensstroom, dus je droom zegt dat je die agressie, die naar buiten gerichte kracht echt nodig hebt. Wat je doet in het dagelijks leven is om hulp roepen in situaties, waar je je agressie, je assertiviteit nodig hebt. Maar, laat je droom zien, dat maakt je zwak, er komt alleen een hees geluid uit.
Pas als de derde hond erbij komt, gaat de deur van een kleiner huis voor je open. Dan zijn er drie honden, een drie-eenheid, eenheid van lichaam, geest en ziel, symbool voor zijn wie je bent. Het wijst erop dat je die agressieve kant van je moet leren kennen, maar dat ie niet te groot mag worden. Die kleine hond, dat is hoe jouw instinctieve, beschermende kant eruit moet zien. Niet te groot, niet te klein. Maar het is iets wat bij je hoort, dus je hoeft er niet bang voor te zijn. Daarom was het ook geen echte nachtmerrie, meer een raadgevende droom. Succes!

15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik heb er veel inzicht van gekregen.

Groet
Vienna