Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

leraar

D. van Meel
3 december 2008

Ok,,

Ik heb in 1 week tijd 2 rare dromen gehad over leraren.

de eerste ging over een leraar genaamd adam en die stond in een cafe het cafe was donker met heel veel schemerlichtjes en allerlei verdiepingen leek het alsof we in een ondergrondse grot waren dat een cafe was.
Ik deed af en toe wat praten tegen hem en stond aan de bar en ging een drankje betalen/halen. en ineens stond hij achter me tegen me aan. er was nog iemand, die met hem stond tepraten maar toen hij weg was, ging hij mij knuffelen.
en toen was de droom afgelopen, tenminste ik weet niet meer wat er verder is gebeurt, ik vroeg volgens mij alleen nog wat hij aan het doen was.

2e droom.

Dit was een droom over een leraar genaamd sven. We waren op een station (het leek op het station van Etten-leur). Ik en hij deden wat flirten, wat praten enzo. (De lucht was grauw)
En toen was ik op een ander deel van het station en hij zoende mij ineens. Ik was weer even weg, en toen kwam ik weer op het station en toen zag ik (ik was redelijk jaloers) dat hij met een ander aan het zoenen was, en dat hij allemaal (soort van sletten) om zich heen had. knielend met hun handen aan zijn broek, alsof ze katten waren. verder weet ik niet meer.

ps: ik wil graag uitleg, en ik weet dat het iets met begeleiding is dat ik zoek en dat klopt wel.. maar nu dat knuffel en zoen gedeelte wilt ik beter uitgelegd hebben haha.


Met vriendelijke groet,

D. van Meel

3 december 2008

Hoi D. van Meel.

De leraar in de droom is de wijze die ons in het leven verder wil helpen en bij wil staan met goede raad. Toch ontbreekt het ons vaak aan kracht om zijn wijze lessen op te volgen. In de droom kan de leraar de eigen vader zijn, de eigen baas, een oud leraar, maar vaak ook een geliefde overledene.

Het verschijnen van Adam heeft altijd te maken met een beginsituatie. Zijn uitleg kan min of meer vergeleken worden met de uitleg van het getal één.

Het is van belang of het om een onbekende of een bekende man gaat. De onbekende man in de droom symboliseert de schaduwkant van de dromer. Vaak is de onbekende achtervolger in onze dromen de duistere kant van onszelf. De onbekende man wil ons dwingen onze gebreken onder ogen te komen.

De één symboliseert meestal het begin van iets. Het kan bijvoorbeeld het begin zijn van een liefdesaangelegenheid, een genegenheid, een vriendschap, een ruzie, een bezigheid of een onderneming. Soms is het ook het symbool van iemand die alles op zijn eigen houtje doet.

Wie samen met anderen een cafe bezoekt is meestal opzoek naar oppervlakkige kennissen. Het kan voor de uitleg van belang zijn met wie men aan de bar zit.

De verschillende verdiepingen van een gebouw symboliseren de verschillende fases van ons bewustzijn, maar ook de gedeelten van ons lichaam. Hoe hoger de verdieping waarop we ons in de droom bevinden hoe groter het bewustzijn. Hoe lager de verdieping hoe lager ons bewustzijn.

De duisternis zijn de schaduwen op onze ziel, het symbool van datgene dat in ons onbewuste verborgen ligt. Wie droomt over de duisternis, zou er goed aan doen zich in het waakbestaan bezig te houden met het ophelderen van bepaalde zaken.

De grot kan wijzen op problemen met betrekking tot anderen. De grot kan ook de plaats zijn waar we ons in terugtrekken.

Als u van knuffelen droomt zult u teleurstellingen in de liefde en in zaken ervaren.

Tweede droom.

Het station dat we in de dromen zien is een tijdelijk rustpunt tijdens onze levensreis, maar het kan ook het gestelde doel zijn dat we zullen bereiken.

De kussen of flirten is al vanouds het teken van het hoogste geluk, maar het kan ook de kus van het verraad en zelfs de dood zijn. Het is dus van groot belang erop te letten wie ons in de droom kust, of wie wij in de droom een kus geven.

Een bewolkte hemel betekent depressie, zorgen en kommer.


Wie jaloers is aangelegd zal in de droom vaak groen van kleur worden. We zien in de droom dan echt "groen van jaloezie". Meestal weerspiegelt de jaloezie in de droom de angst van de dromer om kwijt te raken wat hij tot nu toe had verworven. Een enkele keer weerspiegelt het echter ook de ontrouw van de dromer zelf.

Het onderlichaam heeft te maken met de manier waarop wij ons in het waakbestaan in het leven bewegen. Het is van belang over welk gedeelte van het onderlichaam we dromen en of dit naakt is of gekleed. Dromen over het onderlichaam hebben vaak een seksuele betekenis.

Meestal de katten hebben een seksuele betekenis, maar zij staat ook voor ongebondenheid, onverwachte wendingen, eigenzinnigheid, voorzichtigheid, sluwheid, gluipergheid, geluk en ongeluk.

Zo maar weer een paar woorden uit jou droom,kijk maar of je er wat aan hebt.

3 december 2008

Hallo D.,

In de eerste droom ben je in je onderbewuste afgedaald, waar je Adam, je leraar ontmoet. De oer-vader. Wat je te leren hebt, heeft te maken met oer-mannelijke kwaliteiten. Je leerdoel is waarschijnlijk dat je contact wil maken met je mannelijke (seksuele) energie. Mannelijke energie is alle naar buiten gerichte (in de wereld penetrerende) kracht, dus je denkkracht, je levenskracht, scheppingsdrang en creativiteit. Het is ook een dierlijke, instinctieve kracht en dat wordt geïllustreerd door de tweede droom - de leraar doet in je droom gewoon voor wat jij niet kunt: je overgeven aan die kracht in je. Daar heb je duidelijk een sterk negatief oordeel over - je noemt het sletten, waar de leraar zich mee bezig houdt.

Maar hij is je leraar, dus wat je te leren hebt, gaat dus over het uitleven, verkennen van je mannelijke seksuele energie, van je driften. Je wilt met die leraar zoenen, werkelijk een verbinding mee, maar bent ook bang voor de inhoud van de les, al verlang je er wel naar. Daar staat die jaloezie voor. Het station wijst erop dat je in een overgangsfase zit, je staat op het punt te vertrekken naar een andere levenssfeer. Waarschijnlijk krijg je, doordat je een leraar, een coach vindt, een heel andere relatie met je mannelijke kant.

Nasira
25 mei 2011

Ik heb een droom gedaan over mijn grote baas, ik was met zijn secretaresse aan het praten een goede collega van mij en hij kwam binnen op bij haar op bureau de kamer zag er wazig uit met witte muren hij gaf een kus aan zijn secretaresse en ik ging verder met hem door de witte gang redelijk smal en dan heeft hij mij een dikke kus gegeven een liefdevolle dikke kus op mijn wang we waren wel alleen in de witte gang.

Wat betekend een kus van de grote baas? Het was in een smalle witte gang de meubels waren ook wit en hij was heel liefdevol tegen mij en ook tegen zijn secretaresse maar meer tegen mij waarom wat betekd dat???