Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wederom droom over overleden paard

15 jaar geleden

Vorige week ook al, maar nu weer droom ik over mijn paard die in januari dit jaar is overleden. (zie eerder bericht).

Vannacht droomde ik het volgende:

Ik stond in het weilandje naast de bak en mijn vriendin Mirjam van stal was aan het rijden in de bak op een valkkleurige merrie.
Het paard heette Lisa, en had een idianen gestreept borsttuig aan haar borst.
Ik herkende het paard niet en Mirjam zei alleen: Dit is Lisa, dat weet je toch wel?
Maar ik wist het niet (in werkelijkheid hadden we ook geen paard op stal met die kleur en naam en zeker niet met een borsttuig, dat gebruikte niemand)
Ze vroeg of ik erop wilde maar ik wilde niet, sinds Getway overleden was heb ik niet meer gereden en ik begon spontaan te huilen.
Mirjam was verbaasd en sloeg een arm om me heen terwijl ze nog op het paard zat.

Even later kwam ik alleen bij Getway zijn oude box aan.
Daar lag hij te slapen zoals hij altijd deed.
Hij zag me, stond op en terwijl ik inmiddels in zijn box stond omhelsde ik hem om zijn nek en hield ik hem stevig vast en zei ik dat het me speet dat het zo lang geduurd had voor ik weer bij hem kon zijn.
Hij had zijn hals over mijn linker schouder gebogen en met zijn kin drukte hij me nog strakker tegen hem aan.

(Dit deed hij ook in werkelijkheid op de dag dat mijn oma overleed en ik troost bij hem zocht, 4 dagen voordat hij dood zou gaan wat ik van te voren nog niet wist).

Werd vanmorgen wakker met tranen in mijn ogen, van blijdschap dat ik weer over hem gedroomd heb, maar ook van verdriet omdat hij er echt niet meer is.

Wat is dat toch?

15 jaar geleden

Hoi Rose,

Hoewel er in je droom een sterke persoonlijke band is met paarden en je er misschien vanuit gaat dat het een soort verwerkingsdroom is, zouden je paardendromen ook kunnen gaan over jouw persoonlijke ontwikkeling. Dierendromen gaan meestal over de relatie die je hebt tot je innerlijke dier, tot de meer instinctieve kant. Een paard is kracht, energie en zo kunnen paarden in dromen je iets vertellen over hoe je met je energie omgaat. In je droom is het duidelijk dat je te maken hebt met een merrie, vrouwelijke kracht. Daar wil je niet op rijden. Vrouwelijke energie heeft te maken met je gevoel, je intuïtie. Je vriendin, die het beste met je voor heeft, raadt je aan toch op de merrie te gaan rijden, op je gevoel af te gaan. Die indianenkleuren op borsthoogte (het hart) lijken me ook een heel positief symbool. Ik denk erbij aan genezing, een oerkracht.

Maar volgt het advies niet op en wordt emotioneel. Je legt vervolgens weer contact met je overleden paard, een hengst. Mannelijke energie. Je ratio, denkkracht, naar buiten gerichte energie. Maar hier gaat het ook over het verleden, want het paard is er niet meer. Daar blijf je aan terugdenken. De oplossing zit volgens de droom in het volgen van de raad van je vriendin. Ga rijden op die merrie, ga eens kijken wat je gevoelskant je wil zeggen.

15 jaar geleden

Het is zeker iets om over na te denken...
En ik weet nu nog niet zo goed wat ik er precies mee aan moet.

Waarom ik niet op die merrie gestapt ben kan zijn omdat ik (in het echt) niet met merries overweg kan, ik moet een ruin of een hengst hebben, daar heb ik veel meer een klik mee.
Het kan ook zijn omdat ik mijn paard 10 jaar gehad heb en er zo aan gehecht ben geraakt dat ik na een jaar of 3 nooit meer op een ander paard ben gestapt.
Op een gegeven moment durfde ik dat niet eens meer.
En het gekke is dat die droom zich voordeed op de stal waar hij stond waar ik nooit meer kom (wegens omstandigheden).

Ik weet dat (spiritueel) je linkerkant je gevoelskant is.
En in mijn droom boog hij zich over mijn linkerkant en drukte me steeds steviger tegen hem aan terwijl ik hem weer stevig vast hield met mijn handen in zijn manen en dikke wintervacht.
Dit was gewoon precies letterlijk een flashback (dat is dus waargebeurd tot in detail wat in mijn droom vannacht is teruggekomen!) zeg maar van die avond dat mijn oma was overleden en ik bij hem troost zocht hoe ziek hij op dat moment was en ik en hij niet wisten dat hij die vrijdag zelf dood zou gaan.
Dus wat mijn gevoelskant me wil zeggen weet ik (nog) niet...

15 jaar geleden

Het laatste deel van de droom wijst erop dat je mannelijke kracht contact maakt met je vrouwelijke kant. Dus ik kan me voorstellen dat het tijd is om die gevoelskant in te gaan zetten. Dingen die je raken in het dagelijks leven, hebben vaak net zo'n spirituele boodschap als wat je dromen je vertellen. Je geeft er zelf een bepaalde, speciale betekenis aan. Je bent in het dagelijks leven ook bang voor de merrie, het vrouwelijke. En aan het voorval dat je paard zijn hoofd tegen je linkerschouder duwde, heb je onbewust een bepaalde betekenis gegeven. Die betekenis komt nu terug in de droom.

Je hebt waarschijnlijk een sterk ontwikkelde ratio en verwaarloost je gevoelskant. Het heeft misschien te maken met die indianenkleuren, waarbij ik ook denk aan een spirituele kant die je moet gaan ontwikkelen. Probeer je te concentreren op dat element in de droom, als een soort meditatie. Vaak komt de werkelijke betekenis dan wel. Of vraag, voor je gaat slapen, om een droom die je uitleg geeft. Dat wil ook nog wel eens werken. Succes.

lindsey
15 jaar geleden

weet je wat je moet er niet over na gaan denken je moet heel heel blij zijn dat je zo iets weer terug kan zien en ook een beetje voelen ik hoe zelf ook heel veel van paarden en ik heb een droom ge had dat er een groote pony weggalopperde met een meisje er op ik was toen een paar maanden mijn verzorg pony verlooren ik ging rijden op een andere manege want hun waren verhuisd (mijn lievelings pony) maar toen ik op de pony mocht in mijn eeste les op mijn nieuwe mannege was het de pony uit mijn dromen hij luisterde zelfs naar de zlefde naam als de pony uit mijn droom later heb ik de droom nog eens gedroomd ik reed op molly(de pony van de mannege en mijn droom en toen keek ik naar de lucht en zag mijn andere lieveling in de wolken

daar moet je niet bij denken maar blij om zijn

15 jaar geleden

zit je met iets? je hebt gezegd dat als je je klote voelde, je troost zocht bij je paard. Volgens mij is dit droomtelepathie. Je hebt gedroomt dat je overleden paard je heeft getroost. Die paard heeft jou met zijn hoofd dicht tegen zichzelf aangedrukt.

Ikzelf heb een kat die 3/4 jaar dood is gegaan. Via een droom heeft hij mij duidelijk gemaakt dat hij dood is en dat hij bij mij is. Dat was een grote troost. Ik raakte heb kwijt in Duitsland en sindien was hij niet meer bij me. Dieren die met hart en ziel van je houden, zullen altijd klaar staan om jou op t vangen. Of het nou een roofdier of ee planteneter is. Dat maakt niet uit.

Hele mooie droom heb je gehad.

janne knuts
15 jaar geleden

ocharmm

mijn paard is ook net overleden
ik denk dat je hem mist !!!
ik mis mijn paard ook !
en hij wil vast bij je zijn en de
enige weg is in je dromen

liefs janne
( heeft ook heel veel verdriet over sky's the limit )

Diane
8 jaar geleden

Ik droomde over onze haflinger merrie ik was er blij mee,maar ze zei ook ik heb nu geen pijn meer ik was bij haar in een hele mooie wereld,ze vertelde dat ze in de hemel was,vandaag heb ik de gehele dag een schuld gevoel gehad,dat ik haar niet meer had ze is afgemaakt heb ik het wel juist gedaan ze had gewoon veel pijn,aan 1 kant denk ik het is goed zo en aan de andere kant ik mis haar zo en ben naar haar op zoek,ik weet nu dat ik weer een nieuwe haflinger merrie wil wel een veulen van de herfst gaan we er 1 kopen.
Ik mis haar zo.

8 jaar geleden
Beheerder

Het is een pijnlijk verlies, maar soms moet je iets uit liefde opgeven.
Deze droom vertelt je, dat je juist gehandeld en het arme dier uit haar lijden verlost hebt.
Denk daaraan en neem als je eraan toe bent eventueel een ander dier.
Op zich is dat geen ontrouw en omgekeerd zal het vroegere dier ook blij zijn, als je weer een kameraadje hebt. gevonden.





Deze discussie is gesloten.