Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ongelooflijk

lnjj
15 jaar geleden

een paar weken geleden droomde ik dat ik in een winkelcentrum liep met een klein (buitelands) meisje aan mijn hand. we liepen naar een plek toe waar ze aan het verbouwen waren en moesten we over een of andere witte balk lopen, verderop liep die balk stijl naar beneden en toen gleed ik uit. ik viel met dat meisje naar beneden en vlak voor ik de grond raakte werk ik ineens wakker. ik zou begod niet weten wie dat meisje was of wat voor winkelcentrum dat was maar alles was zwart/wit.

en laatst droomde ik dat ik met mijn vriend op het station stond. het station was een groot zwart blok en de lucht had wat weg van vuur. het was echt zo'n diep rode kleur. ineens stond mijn ex naast me met zwart haar (normaal heeft hij blond haar) en hij kon mij niet zien of horen, maar hij staarde een beetje wezeloos voor zich uit. toen hij wegliep veranderde alles ineens in een grote grijze zee en verder was er helemaal niks en toen werd ik wakker.

ik weet niet of die dromen iets met elkaar te maken hebben ofzo maar het was zo vreemd, het zijn de enige dromen die echt in mijn kop blijven zitten...
weet iemand misschien wat het zou kunnen betekenen??

xx L.

15 jaar geleden

Hoi L.,

zo'n meisje symboliseert je gevoelkant, je intuïtie. Het meisje is klein en buitenlands, wat aangeeft dat die kant bij jou niet zo sterk ontwikkeld is en er ook niet helemaal mag zijn van je. Je durft er niet echt op te vertrouwen. Je intuitie en je gevoel roepen bij jou strijdige reacties op - vandaar dat zwart en wit. Positief en negatief tegenover elkaar. Maar het feit dat je in een winkelcentrum bent, geeft aan dat je die intuitieve kant wel graag wil verkennen, want een winkelcentrum is een plek waar je je behoeften kunt vervullen. Met dat meisje loop je over een witte balk, die naar beneden gaat. Wit is de kleur van de oplossing - hier leidt de oplossing je naar de grond. Dat betekent dat je met beide benen op de grond moet komen, moet aarden, tot rust moet komen.

De tweede droom lijkt te gaan over een levensfase, waar dat station een symbool voor is. Op een station vertrek je naar je volgende bestemming. Het gebouw is zwart, dus het vertrek roept bij jou zwarte gevoelens op. Je bent er bang voor, of je voelt je er somber bij. De lucht is rood, de kleur van het nu, maar ook van boosheid. Alles hangt samen met je relatie. Je ex verschijnt ook, en de kleur zwart komt terug, dus hij is eenzelfde symbool voor het probleem waar de droom je op wil attenderen. Hij maakt geen contact. Het zou kunnen betekenen dat je bepaalde problemen die je in je vorige relatie had, ook nu weer in je huidige relatie tegenkomt. Omdat die ex wezenloos voor zich uitstaart is m'n vraag: ervaar je nu een probleem met communiceren, contact leggen met je vriend?

15 jaar geleden

de relatie die ik nu heb is net nieuw, we praten wel en veel, maar we praten nog niet echt alles over, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben??

15 jaar geleden

Misschien, probeer eens voorzichtig aan, open kaart te spelen. Zeg geen gehaaste dingen, maar steeds grotere "geheimen"

15 jaar geleden

Waarschijnlijk is er in jou inderdaad een behoefte om het over andere dingen te hebben dan jullie doen, meer over je gevoelskant. Die grijze zee is ook een teken van veel emoties. Als je niet over je gevoelens praat, dreig je in eenzelfde situatie te komen als met je ex. Maar waarschijnlijk word het voor jezelf wel duidelijker als je probeert te aarden. Dan krijg je wel zicht op je gevoelskant. Pas als je voor jezelf duidelijk hebt wat je voelt, kan je ook een echt goed gesprek met je vriend hebben. Zo hangen je dromen toch samen. Succes ermee.