Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen wat een ander heeft meegemaakt?

15 jaar geleden

Het is al weer een tijdje geleden dat ik zo'n soort droom had. Het vreemde is dat ik altijd heel helder weet wat ik droomde en voelde in die droom en dat ik me er ook van bewust was tijdens de droom dat ik iets droomde wat niet van mij was. Alsof ik iemand anders zijn/haar herinneringen droomde. 1 van deze dromen is me erg bij gebleven omdat ik toen ik wakker werd wist dat het een droom van iemand was die bij mij in de buurt woonde, zo'n 4 jaar geleden is die verhuisd met haar gezin, ze woonden een 4 huizen van mij vandaan en haar zussen woonden naast ons.

Ze kwam uit Somaliƫ en is meer dan 20 jaar geleden naar nederland gekomen met haar man en zusters en haar oudste zoon, hun 6 jongere kinderen zijn hier in nederland geboren. In de tijd dat ik deze droom had kwam ik vaak bij hen om met haar oudste dochter te spelen.

In mijn droom ben ik aan het spelen met een aantal kinderen en 2 zusjes. Mijn omgeving doet me denken aan die films die je ziet bij de postcode loterij en bij het warchild concert. Ik weet dan dat ik ergens in afrika ben en dat dit niet een droom over mij maar over een ander is. Hoewel ik de taal niet versta weet ik toch wat er wordt gezegt. Ook weet ik dat als ik in een plas of stuk glas kijk ik niet mijn gezicht zal zien.

Dan gaat de droom over in een andere scene. Ik ben dan thuis en help met het eten en de was er is in het huis een bed en wat andere meubeltjes maar niet echt heel schoon en de vloer is gewoon van modderzand achtig hard materiaal er ligt geen laminaat of plavuizen zo als in mijn eigen huis.

Daarna voel ik grote angst en verstop me met nog meer kinderen terwijl er veel beangstigend lawaai is. Een groep mannen jaagt ons daarna op die zien er uit als een mix van jagers piraten en indiana jones figuren. Ze hebben geweren en schieten maar niet op ons als of ze ons opjagen. Ik ren dan weer naar huis en verstop me met nog 2 meisjes.

Ik wordt hierna altijd angstig wakker op het moment dat die mannen ons dreigen te vinden.

Ik heb mijn buurvrouw hier nooit over gevraagd omdat zij niet graag over haar verleden sprak en omdat ik vaak van die dromen heb waarbij ik bewust weet dat het een herrinnering is van iemand anders.

Ik ben sterk empatisch en kan de gevoelens van anderen voelen net zo als ik mijn eigen emoties voel. Deze empatishe gave laat mij van tijd tot tijd ook geesten zien en hun laatste gevoelens beleven. Een voorbeeld hiervan is de vrouw die ik op het moment vaak tijdens mijn werk als postbode in een kleine zwarte auto zie zitten als ik in een bepaalde straat loop. Ze heeft een paarse vest aan die bijna lila van kleur is en iets groens. Haar haar is rood en kort en ze is altijd verdrietig en wil dat iemand weet dat ze van hen houdt maar omdat mijn gave slechts beperkt blijft tot emoties kan ik niet veel voor haar doen. Ik kan haar niet vragen wie ze was of waar ze woonde en wie ze deze liefde wil geven die ze zo sterk voelt.

Maar goed terug naar die droom. Ik weet niet wat het betekend of waarom ik het droom. Ik zou het wel graag weten. Voor nu kan ik zelf als enige rede bedenken dat mijn sterke empatische gave er mee te maken heeft. Als iemand iets weet zou ik het graag horen.

15 jaar geleden

Hoi Kim,

Omdat je in je droom weet dat het gaat om een iets dat niet van jou is, denk ik dat je droom je advies wil geven over hoe je met je empathie om moet gaan. Want in de droom is er sprake van een dreiging. Het betekent waarschijnlijk dat je de gevoelens teveel binnen laat. Invoelend vermogen is prima, maar niet ten koste van jezelf. Je droom laat je weten dat het wel ten koste van je eigen veiligheid gaat. Daarom verstop je je. Je droom adviseert je dat je moet 'schoonmaken' en aan je eigen voeding moet werken. Die vloer is modderig, daar is een probleem mee. Zorg je niet goed voor je huis, je lichaam in dromen, dan ontstaan er nieuwe complicaties. Veel lawaai, angst en mannen die op je jagen. Je voelt je dus opgejaagd door al die vreemde invloeden. Dus: doe iets aan die vloer, zorg voor jezelf. Je droom zegt dat je moet aarden, moet op je voeding moet letten, dus moet oppassen wat er binnen komt, en je aura moet schoonmaken. Er zijn goede meditatiecd's in omloop die daarbij kunnen helpen. Succes ermee!