Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

In de steek gelaten en aangerand

EC
5 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vannacht een droom gehad die opvallend gedetailleerd en helder was, en die ik ook volledig tot in detail heb onthouden. Het houdt me erg bezig, en ik vraag me af wat het te betekenen heeft. Hopelijk kan iemand hier me daar wat verder mee helpen.

Ik droomde dat ik met mijn scoutinggroep bezig was met een spel in de stad. Na afloop gingen we terug naar ons clubhuis. Ik moest nog even iets in m’n tas opbergen, en toen ik opkeek was iedereen al weg, te voet of op de fiets. Niemand had op me gewacht. Ik ben toen maar alleen teruggegaan en was heel boos en verdrietig. Toen ik weer bij ze was wilde ik er over praten en uitleggen waarom ik boos en verdrietig was. We werden onderbroken door een groepje mountainbikers/wandelaars wat er langs wilde over het bospad. Een daarvan deed vrij lomp. Een scoutingvriend, K, zei daar wat van, waarna de mountainbiker/ wandelaar ging schelden. Ik schold terug om K te helpen verdedigen, en toen zei de mountainbiker/wandelaar dat hij mij en K nog wel te grazen zou nemen.
Fast forward zat ik opeens in een oud huis, in een soort kast, verstopt. Ik hoorde iemand rondlopen en zoeken, en ik wist dat het de dreigende mountainbiker/wandelaar van eerder was. Ik wist ook dat K ook ergens verstopt zat in dat huis. Ik wilde hem appen om te vragen waar, maar toen werd ik door iemand op m’n schouder getikt, geen idee wie, en een trap op gewezen, een zolder op. Via daar zou ik via een tweede trap weg kunnen komen. Voor ik echter de tweede trap af kon was daar de mountainbiker/wandelaar die me de weg blokkeerde. Hij zei dat hij blij was me gevonden te hebben, en dat hij me eens flink zou gaan verkrachten. Ik was op dat moment alleen, de persoon die me de weg had gewezen was nergens meer te bekennen. Ik wist dat er scoutingvrienden in de buurt waren, maar niet wie of waar. De mountainbiker/wandelaar legde me klem op de grond en begon me overal te betasten en probeerde me te zoenen en uit te kleden. Ik verzette me en riep om hulp, maar er kwam niemand. Ik riep specifiek naar K, maar die kwam ook niet. Ik bleef roepen en me verzetten en de man bleef doorgaan.
Toen hij zijn broek uit had en aan de mijne wilde beginnen kwam er hulp, ik weet niet wie het was. Het was een vrouw, en ze deed me denken aan mijn moeder. Ze trok me weg en hielp me de man overmeesteren. We hadden hem vastgebonden op een stoel en toen werd hij opeens poeslief en aardig en verandere het hele verhaal, alsof hij er zelf niks aan kon doen. De vrouw die me geholpen had geloofde hem en had medelijden met hem, wat mij het gevoel gaf dat ik niet serieus werd genomen.

Op dat punt werd ik wakker. Ik ben nooit in het echt aangerand, en ik wist dat dit niet echt gebeurd was, maar het voelde wel heel echt. Sowieso de angst en de eenzaamheid voelden heel echt, daar heb ik nog uren last van gehad. Nog steeds, eigenlijk.
Ik heb wel wat gegoogled wat de betekenissen zouden kunnen zijn, maar dat wisselde nogal. Misschien is het wel goed om te weten dat scouting het enige sociale leven is wat ik heb, en dat ik heel bang ben om dat kwijt te raken. Ook ben ik al eerder vrienden kwijt geraakt die me gewoon lieten barsten. Dus dat deel van de droom lijkt me dan wel duidelijk; dat ik bang ben dat dat nog een keer gaat gebeuren.
De aanranding heeft denk ik iets te maken met dat mijn man en ik momenteel in een huwelijkscrisis zitten, die ondanks relatietherapie alleen maar erger lijkt te worden? Ik kende de aanrander niet, het was een gezicht wat ik niet kende.

Wie kan me misschien iets verder helpen? Alvast bedankt!

5 jaar geleden

Hoi

Zonder op alle specifiek details in te gaan krijg ik het gevoel dat de verkrachting staat voor dat je ergens met jezelf in de knoeit zit. 2 delen van jou die elkaars pad kruizen.Je weet waarschijnlijk wel dat we uit ontelbare delen bestaan. Denk maar hoe je bij je ouders bent en hoe je met scouting vrienden bent. We reageren en doen anders op werk dan thuis, met vreemden , etc etc.Bij dromen is het zo dat bijna alles wat je schijnbaar door iemand anders word aangedaan eigenlijk bijna altijd delen van je zelf zijn die in strijd zijn. Met andere woorden , je dromen presenteren niet de buitenwereld maar je innerlijke gevoelswereld. Ik zie het zo dat je in strijd bent met 2 mannelijke delen.

De vrouw staat voor een deel van je die het overziet en sust. Het moederlijke deel. Toch voel je je niet serieus genomen door het moederlijke deel. Het verkrachtende deel dat vast gebonden zat ontkende alles en werd poeslief. Mijn gevoel zegt me dat het je laat zien dat je op een bepaald vlak een staat van ontkenning bent en dat je daarbij jezelf verloochent.

Het verkrachten voelt voor mij dan ook niet letterlijk. Het is een gevoel een resultaat van iets wat alleen jij kan weten. Ik kan me wel voorstellen dat als je bv last hebt van erge schuld gevoelens of whatever en dit vervolgens weg stopt , wat uiteindelijk toch weeer terug komt bij je dat dit voor je onbewuste vertaalt word in aanranding. Ik ziet het als een vorm van niet bewust zelf misbruik.

Uiteindelijk voelt het voor mij dat het verkrachtende deel eigenlijk een deel is van je wat ontzettend veel aandacht te kort heeft of zich zo niet geliefd voelt dat het zeer agressief de aandacht komt op eisen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door jan123.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De scoutinggroep is een deel van je sociale leven of de maatschappij. De tas is je geestelijke bagage of hetgeen wat je dient te verwerken. Het alleen zijn is geen vriend voor je. Je begeeft je graag tussen de mensen, want dan ben je sterker.

Het oude huis zijn oude herinneringen. De kast is een plek waar je je geheimen verstopt. Denk aan uit de kast komen. Je wordt achtervolgd door angsten. De aanranding duidt erop dat je je op een één of andere manier geschonden voelt. Iets of iemand brengt je zelfrespect en emotioneel welzijn in gevaar. De mountainbiker gaat over hindernissen. Hij ziet zijn eigen fouten niet, wat voor jou laat voelen dat je niet gehoord wordt in een bepaalde situatie.

EC
5 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties! Sommige dingen herken ik niks van en kan ik niet veel mee, maar sommige dingen klinken ook juist weer wel erg logisch. Bedankt voor de moeite van het reageren, het heeft me in elk geval wel aan het denken gezet!

5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, EC. Wat kun je niet plaatsen? Want wat niet herkenbaar is, is voor ons ook een leerschool.