Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kleding

Mo
5 jaar geleden

Ik droomde vannacht dat ik een kamer ging inrichten met plantjes en heel veel kleding. In het echte leven heb ikmoeite met het wegdoen van kleding die ik niet meer draag en heb ik eigenlijk ook teveel kleding; heeft iets met mijn identiteit te maken; identificatie via kleding. Sommige kledingstukken uit mijn verleden vind ik gewoon fijn om te bewaren, omdat ik er een fijn gevoel bij heb ( dat ik er erg mezelf invoelde, ook al draag ik het nu niet meer )

5 jaar geleden

Hej Mo,

Mooie positieve droom.

Je eigen plaats in nemen je eigen identiteit daar draait de droom om volgens mij.

Plantjes staan voor groeien, zuurstof , en gewoon puur zijn. Planten zijn onwijs sterke wezens. Trek praktisch alle bladeren en takken er af geef wat licht en water en alles groeit weer opnieuw aan.

Kleding heeft met het laten zien van verschillende kanten van je zelf te maken. Expressie. Voor iemand die heel lang zichzelf heeft weg gecijferd lijkt het me heel belangrijk om je goed te kunnen voelen in je kleding en daar ook vooral bewuste keuzes in te maken.

Oude kleding zijn inderdaad herinneringen. Ik kan me voorstellen dat je degene die je een goed gevoel geeft niet wilt weg doen logisch ik zou ook vooral niets weg doen als dat je gevoel is. Andere vraag, hoe de je het in het dagelijkse? Zoek je ook je (nieuwe)kleding uit op je stemming ? Blij of niet boos. Wil je gezien worden? Of juist niet ? Contrast in stijl, opvallen door eens heel iets anders aan te trekken? Nu ik er over nadenk is kleding best wel expressief eigenlijk en kan het volgens mij een hulpmiddel zijn om jezelf op te bouwen. Hoewel er altijd weer gedachte stromingen zijn dat het van binnen uit moet komen, ik denk dat tot zekere hoogte het een fijn hulpmiddel kan zijn. Ik denk dat ik er zelf ook wat bewuster met mijn kleding keuze om ga nu ik me dit realiseer. Dank je wel voor het delen.3 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door jan123.

Mo
5 jaar geleden

Hoi, Jan

Bedankt voor je reactie:-) Door hoe jij het zo uitlegt herken ik het helemaal; dat kleding voor mij ( en ik denk voor heel veel mensen; ook in oude culturen was en is kleding en het versieren van het lichaam een manier om iets uit te drukken over identiteit, een rol die je speelt of positie/ beroep dat je vertegenwoordigd. ) altijd heel belangrijk is geweest. Ik kan me nog heel goed een jurkje herinneren dat ik erg fijn vond om te dragen als klein meisje. Het gaf mij een heel fijn gevoel aks ik het droeg. Je ziet dat ook goed bij jonge kinderen: bijv. meisjes van 3 jaar die alleen maar roze willen dragen en eruit willen zien als prinsesjes. En tijdens het Sintgebeuren identificeren kinderen zich geel graag met Sint en Piet en verkleden zich dan. Zó schattig al die pietjes die er dan overal aan het spelen zijn ????
Ik ervaar in het dagelijks leven dat ik kleding meestal kies vanuit mijn gevoel/ stemming van het moment en dat kleuren daarbij bepalend zijn. En hoe het om mijn lijf zit/ voelt. Toevallig heb ik mezelf afgelopen dagen net verwend met het bestellen van nieuwe kleding. Niet omdat ik het theoretisch gezien nodig heb; maar omdat een hele sterke behoefte voelde ( al enkele weken ) om een vest dat ik gezien had te dragen. Ik koop praktisch nooit meer nieuwe kleding, want een groot gedeelte van mijn garderobe komt uit 2de handswinkels en uit zakken met kleding die bij de afvalcontainers zijn gezet. Dus dat ik mezelf nu nieuwe kleding uit een "gewone" winkel gun zegt iets over de fase waarin ik voel dat ik zit. Een nieuwe energie:-)

5 jaar geleden

Hoi Mo,

Inderdaad oudere culturen doen er veel meer aan dan wij Nederlanders om zich naar een bepaalde situatie te kleden. Zo had ik het nog niet gezien. Waarschijnlijk gaat het helemaal terug tot de oertijd dit symbool. Zelf zag ik kleding en modem altijd tot iets wat bij de oppervlakkige mens hoorde. Maar het kan ook dus ook creatie of kunst zijn.

Fijn te lezen dat je jezelf het gunt. Succes met je nieuwe ontwikkeling
en bedankt voor het delen van je verhaal.