Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gevangen

Henkjan_!@#
16 december 2018

Nog een angstaanjagende nachtmerrie die ik aanvankelijk liever voor mezelf niet wilde opschrijven.

Ik zie een man van middelbare leeftijd in een kamer , hij kan de kamer niet uit. Het is geen gevangenis, geen tralies. Het is een er benauwde ruimte, donker groen en smerig.

Ik kijk in de kamer vanaf een afstand alsof je in een poppenhuis kijkt. De muur is er uit maar de verbinding met onze wereld kan niet gemaakt worden. Het lijkt alsof hij met die kamer ergens anders is. De kamer benauwd hem en ik krijg met hem te doen. Ik zou hem graag die kamer uit willen halen.

Ik ben opeens naast hem in die kamer , ik kan er niet uit. Ik voel angst. Ik lig in bed , hij ook in de zelfde kamer, hij slaapt nu. Hij is een moordenaar en ik mag hem niet wakker maken. Mijn vrouw staat bij hem opeens en pakt met een kattenbak schepje katten stront tussen zijn knieen uit bed. Ik ervaar doodsangst. Hij mag niet wakker worden. Ik vertel mij vriendin dat ze op moet passen.

16 december 2018

Het is een uitdaging om bij je in het onbewuste te treden. Hier heb ik tijd voor nodig om het goed te kunnen analyseren. Morgen meer.

Henkjan_!@#
16 december 2018

Ik denk hierbij aan een trauma deel dat in mijn onderbewuste in het nauw gedreven is.

Met mijn poging om het voor mezelf dragelijker te maken ga ik met mijn aandacht naar hem toe. Echter is die angst in het onderbewuste voor mij te sterk belastend ik ervaar doodsangst

Met mijn aandacht voor hem probeer ik de stront , de shit die hij loslaat weg te halen voor hem. Maar de angst die er heerst verlamt me compleet. Ik functioneer niet meer.

Het is alsof ik wel wil helpen maar daarbij verlamt word door de angst.
En angst voor wat? Hij weet het niet of hij laat het niet los. Hij slaapt en zit gevangen in zijn trauma.

17 december 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De man is een spiegel van jezelf. Hij heeft geen connectie met de wereld. Hij creëert zijn eigen gevangenis. Als enige gezelschap blijft dan de angst over. Er is verwarring in de ziel.

Het poppenhuis is een kijkje in de ziel. Ook al is de muur open, er is geen contact met de buitenwereld en hou je je angstvallig binnenshuis. De levendigheid is eruit. De vervuiling staat symboliek voor zelfzorg, maar deze vaardigheid is ver te zoeken.

Je wilt weg, maar het kan niet. De moordenaar houdt zijn gevoelens onder druk.
Het kunnen wanen zijn die onderdrukt worden. Een moordenaar wil iets uitroeien. Iets waar je onvrede mee hebt. Depressies en wanen komen de hoek om kijken.

Het doet me denken aan de tarotkaart zwaarden 8. Een vastgebonden en geblinddoekte vrouw staat tussen acht zwaarden. De blinddoek geeft aan, dat deze vrouw iets niet ziet of wil zien. Zij denkt, dat er geen uitweg is en blijft angstig en passief stilstaan. Ze is weliswaar gebonden en kan niets zien. Maar ze kan vrij komen. In de link lees je meer: [www.kaartensterren.nl]



1 keer bewerkt. De laatste keer was 17 december 2018 door Esme.

17 december 2018

Hallo Esme,

Vond nog een oud account terug op de site,
Kon namelijk zonder account niet meer reageren , ook werkt het wachtwoord opvragen via mail niet meer.

Betreft je droomduiding
Dank je voor je feedback

Ik zag de man als een traumatisch deel wat van mij afgesneden is. Zo voelt het ook in mijn leven aan. Ik ben een deel kwijt en ik kan er niet direct bij komen. De man voelt als een deel van me en in ben ik het ook. Een spiegel zou je het inderdaad ook kunnen noemen.

Interessant dat je noemt dat de smerigheid staat voor het ontbreken van zelfzorg. Dat stukje herken ik wel, overal waar ik geweest ben is het een rommeltje. Het bijhouden van mijn huis met schoonmaken lukt me dan ook niet goed.

Ik ben vandaag bewust met de droom aan het visualiseren geweest om te kijken of ik meer gevoel kan terughalen.

De kamer van de man hangt aan een boom , als een boomhuis. De boom groeit op een moeras van groen en zwart borrelende viezigheid. In mijn visualisatie liet ik me bewust in het moeras vallen ik wilde onderzoeken wat er onder was.

Het moeras voelde leeg en drukte op me. Ik zinkte dieper en dieper totdat ik in een zwart kolkende onderaardse rivier uitkwam. Na een poosje zag ik een waterval vol met scherpe puntige stenen en rotsen en ik kwam in een grote holle ruimte terecht waar ik 2 personen op een zandbak zag vissen. Er was een kleine lantaarn die ze bij zich hadden.

Ik liep naar ze toe en vroeg wat ze hier aan het doen waren. “Wij leven van het afval wat we hier uit die slijk vissen een hij viste iets uit de rivier” Mijn psychische afval. Ik vond verder niets in deze personen waar ik voor mijn gevoel iets aan had en besloot verder te gaan. Ik werd de weg gewezen door een figuur. Ik was net op tijd zei hij . Daar zag ik in een gigantisch grote holle ruimte met een ondergronds meer waar een roofvis ter grote van een paar vrachtwagens door het water jagen. Na het een poosje onderzocht te hebben kwam ik tot de ontdekking dat voor mijn gevoel dat de vis er niet al te veel wat er echt toe doet betreft mijn angstdeel. Ik voelde met name weerstand. Toen ik me op het weerstand gevoel focuste liep ik naar een ruimte waar een karateka man, zo’n oosterse vechtsport figuur mijn gevoel staat te blokken. Hij maakte kreten en gaf daarbij flink voelbare weerstand. Hij beschermt me tegen de angst. Na een poosje vroeg ik hem of hij mij wilde helpen maar dan in de vorm van een leeuw. De leeuw is ook beschermend maar kan ook uitermate relaxed zijn.

Ik liep met de Leeuw en in middels mijn innerlijke kind verder. We liepen een pikzwarte ruimte totdat we daar een deel van mij vonden. Het deel wilde niet mee naar boven. Ik heb hem verteld dat hij niet alleen hoeft te zijn dat hij mee mag. Hij is een stuk mee gegaan omhoog maar uiteindelijk is hij terug gevlucht naar beneden in het donker.

Groet Henkjan

17 december 2018

Je kunt huishoudelijke hulp aanvragen via de gemeente. Je kan begeleiding krijgen in het schoonhouden van je huis.

Een boom staat wel voor aarden en wijsheid, vanwege hoge leeftijden die een boom kan behalen. Misschien is dat je wens. Het moeras is iets waar je in vast komt te zitten. Je bent op een of andere manier verstrikt geraakt in de omstandigheden om je heen. Dieper zinken in het moeras is geen adem krijgen. Of geen zuurstof die je nodig hebt om goed na te denken. De rivier is een kolkende massa van neerwaartse emotie of emotie die niet geplaatst kan worden. Het is een chaos van gemoedstoestanden. De puntige stenen rotsen zijn grote obstakels voor bepaalde momenten.

De 2 personen zijn hard bezig om wat te behalen. De wens is vruchtbaarheid, dus het behalen van doelen. De kleine lantaarn is het zoeken van licht in de duisternis. De figuur is als een gids. De grote holle ruimte wordt volgens Jung's visie als de baarmoeder uitgelegd. Warmte en geborgenheid is hier het verlangen. De roofvis is weer het monster. De angst is om de gevoelige kant te omhelsen en te kunnen accepteren. Weerstand is op dit moment je grootste vriend. Hiermee kun je je verdedigen. Je bent bang dat anderen dicht bij je gevoel komen en dat is een angst.

De leeuw staat voor mannelijke kracht. In de tarot ken ik een kaart die de leeuw vertegenwoordigd. Het is de 8 van Kracht. Door zelfacceptatie word je sterker. Met liefde en vertrouwen in jezelf breng je het innerlijke beest van angsten, aandriften en complexen tot rust. Daardoor win je aan kalmte, zelfvertrouwen en moed. In de link lees je meer: [www.kaartensterren.nl]. Dit is misschien te hoog gegrepen, maar is wel een aspect wat in het perspectief kan liggen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 17 december 2018 door Esme.

17 december 2018

Bedankt voor je uitleg Esme,

Wat betreft de huishoudelijk hulp. Zo erg is het gelukkig niet :)

De vergelijking met een baarmoeder is interessant.

Ik kwam net tot de conclusie dat visualiseren best wel een hulpmiddel kan zijn voor het onderbewuste. Ik heb me voor genomen regelmatig naar deze plek terug te gaan mijn angst licht kom brengen.

De angst voor de gevoelige kant.. Daar kun je zeker wel eens een punt hebben. Gevoel was bij ons vroeger in het gezin van ondergeschikt belang.
Handig als je zelf een hsp-er bent.

Dank voor je hulp!



1 keer bewerkt. De laatste keer was 17 december 2018 door jan123.