Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Radioactief strand

Henkjan_!@#
16 december 2018

Ik zag allerlei personen beelden en nieuws berichten in mijn nachtmerrie:

"Ik hoorde dat er bij het Strand en in de Noordzee bij Castricum een grote hoeveelheid radioactiviteit gevonden was".

“De Noordzee kon maar beter leeg zijn van leven dan zou de impact niet zo groot zijn van de radioactiviteit.”

“Ze hebben het radioactieve afval door het beton gemixt”. Ik zag het betonnen karkas van mijn huis en dacht daar wil ik niet in wonen.

“Er zijn 90 vaten met Cesum radioactief afval op het strand gevonden. Kinderen hebben met die tanks gespeeld. Mensen hebben door het afval gelopen. “

“De vaten zouden eigenlijk ondergronds afgevoerd worden maar zijn nu op het strand terecht gekomen.”

16 december 2018

Ik kan hier geen duidelijke uitleg over geven. Het is denk ik een verwerking van de nieuwsberichten.
Wij mensen vervuilen de natuur. Onze kinderen zijn helaas daar de dupe van.

Het huis is als je jas. Het is je lichaam en ziel. De zolder is je denkvermogen en de kamers de eigenschappen en vaardigheden. Het kan zijn dat je bent aangetast in je ziel (karkas van huis) door het slechte nieuws in de wereld. Er is pijn vanwege het milieu en hoe we omgaan met de natuur, zoals vervuiling en ontbossing. Denk ook aan het natuurgebied Oostvaardersplassen, die we verwaarloost hebben en er gekozen is voor een wrede oplossing.

Henkjan_!@#
16 december 2018

Wat er in mijn leven gaande is dat ik veel trauma's heb en dat die energie daar van in de vorm van angst en spanning boven komt. Dit ervaar ik als zeer giftig. Kindsdelen en volwassen delen worden letterlijk vergiftigd in de droom. Ik ben diep geraakt

Mijn troost gevende gedachten waren dat radiactiviteit onderaards iets natuurlijks is, zolang het diep in de aarde zit. Niets om zorgen over te maken.Echter is Cesium geen natuurlijk verschijnsel, het is een restant door het kunstmatig splijten. De vaten zijn dan ook gedumpt. Het is afval, een deel van mij loost energie op een plek waar het eigenlijk niet hoort.Is dit bewuste sabotage of iets wat naar boven komt?

Ergens lijk ik me zelf bewust dwars te bomen. Die vaten komen niet zomaar op het strand, het randje van mijn bewust zijn. Mijn gevoel in de droom ging uit naar iets crimineels die dumping maar, door wie dan ? Welk deel van mij ?

Het getal negentig kan ik niet linken.
Met mij verstand en behulp van internet gevonden:

-Element 90. Hoort niet bij Cesium , hoort bij Thorium een "schoner" alternatief voor uranium.

- 90,- euro , de kosten van mijn therapie.

16 december 2018

De droom komt heel destructief over. Dat durfde ik niet te persoonlijk te vertalen. Maar je kan je droom heel goed duiden. Trauma's zijn een gif. Het is onbegrijpelijk waarom je deze hebt moeten beleven. Trauma's snijden in je ziel en herbeleeft men regelmatig. Het is een last en een blok aan het been. Het strand is een gebied tussen het bewuste en onbewuste. Deze wordt vervuilt, dus kan men het al moeilijk een plaatsje geven. Het komt naar je toe en wat kun je eraan doen? Een plaatsje te geven en het laten slijten. Dat is het enige wat men kunt doen. Ik leef met je mee en hoop dat je het uiteindelijk gedeeltelijk weg kunt zetten. Het is een zware periode en hoop dat je niet verdere psychische problemen krijgt. Dat je op therapie bent is een grote winst. Ik hoop dat je er goed gebruik van maakt en er alles uithaalt. Even iets praktisch, negentig is een bedrag en kan aftrekbaar zijn.

Henkjan_!@#
16 december 2018

Bedankt voor je feedback Esme,

Ik probeer altijd door te denken bij een droom. Wat kan ik nog doen of vebeteren ? Zit er ergens een "boodschap" of is het enkel een reflectie.

Ik zie de boodschap niet. Hou het maar op een reflectie van mijn gevoelsleven.

16 december 2018

Nu ik weet wat je achtergrond is, mag ik creatiever zijn in de droomaanduiding. Lief dat je ons forum hebt gekozen. Hoe heb je het eigenlijk gevonden en waarom heb je specifiek je droom bij ons geplaatst?

Henkjan_!@#
16 december 2018

Hoi Esme,

Gelukkig heb ik ook "lichtere" dromen maar, deze 2 grepen met vast uiteraard. Natuurlijk mag je creatiever zijn in het duiden.

Ik heb je forum via Google gevonden , de reden van plaatsing is dat ik al jaren bezig ben met werken aan mezelf en ieder stukje waar ik aan kan werken wil benutten. Dus ook zo het feedback krijgen van dromen. Ik kan zelf een deel duiden maar, een "klankbord" hebben is altijd fijn.

Ten tweede wil ik graag meer bewustzijn creëren in en met mijn dromen. Het lijkt me zo fijn als ik tijdens het dromen ga beseffen wat er gebeurt en ik de rollen is om kan gaan keren: bewust vragen ga stellen ipv alles doorleven.

Vandaar het aktieve gedeelte van verwerking op het jouw forum.