Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Water maken

9 december 2018

Mijn droom begint met een autotocht door de woestijn. Na een lange tocht moeten we een sprong over een spleet in de grond maken, dit lukt en we zetten een kamp op. Na enige tijd besluit ik het kamp per voet te verlaten en kom de spleet weer tegen. Te voet lukt het niet om er over te komen dus ik val naar beneden en loop daar via een tussendoorgang verder. Vervolgens kom ik bij een aantal huizen waarvan ik vind dat t dak er niet goed op staat. Want met het dak zo op de huizen zal t nooit lukken om water te maken in de woestijn. Nadat de daken anders op de huizen zijn gezet, lukt het me om water uit lucht te halen en vul ik een heel meer.

Ik snap echt niets van deze droom.

9 december 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Met de autotocht ga je je eigen koers. Er is een doel. De woestijn is droog en dor. Er is totaal niets. Profeten gaan erheen om er te mediteren. Een woestijn staat symbool voor verlatenheid, eenzaamheid en gevoelens van isolatie en hopeloosheid.

Je hebt het over we. Wie is er met je mee? Je bent dus niet helemaal alleen. Trek je iemand mee in jouw ideeën van verlatenheid. Het kamp staat voor overleven en dit in een omgeving waar niets is. Je geeft de sfeer niet aan. Ik proef in je verhaal eerder doorzettingsvermogen dan depressie. De tussendoorgang is een slimme mogelijkheid om verder te gaan. Je houdt je koppie er wel bij.

De huizen is de bewoonde wereld. Je bevind je nu weer tussen de mensen. Het leek alsof je bewust mensen vermeed door naar de woestijn te gaan. Het kan ook zijn dat iemand je verlaten heeft. Maar je hebt een andere benadering uitgevonden om te handelen en dat werpt zijn vruchten. Het lukt je toch om water te krijgen. Water staat in deze droom symbool voor vruchtbaarheid. Het gaat de goede kant op.

10 december 2018

Hallo Esme,

Dank voor jouw uitleg. Op de vraag wie is we moet ik het antwoord schuldig blijven. Het waren twee personen maar voor mij totaal onherkenbaar/onbekend.
Met betrekking tot het kamp, dit was een tent in een verder compleet verlaten en leeg zandgebied met één cactus.

11 december 2018

De cactus staat symbool voor laatste voorziening en de stekels voor netelige omstandigheden. Je hebt schijnbaar gered wat er te redden viel. Met het water dat je gemaakt hebt, heb je gezorgd voor een gezonde leefomgeving of is er een ontwikkeling gecreëerd.