Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Twee keer een ravage in droom

Indishja
7 december 2018

Hallo,

Ik heb twee heel rare dromen gehad, en allebei lieten ze een ravage achter.
Bij de ene (eergister) hadden onze bovenburen een lekkage, die uitkwam in onze badkamer. Maar in plaats van een gewone lekkage, kwam het met bakken uit de hemel. Echt rechte stralen water als regen/waterval uit het plafond.

De andere was gister. Ik zat met mijn vader en moeder en een vriendin op een soort terras op een dak van een station. Opeens wilde ik weg. Ik zei: "Ik weet niet wat jullie doen, maar ik ga."
Er werd namelijk omgeroepen dat er werkzaamheden waren en dat de individuele veiligheid niet gegarandeerd kon worden. We waren nog niet weg of ik hoorde gerommel, en toen opeens stortte het hele terras in waar we net nog zaten. Het stortte helemaal in, als een soort sink whole.

Wat kan dit zijn?

7 december 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Lekkage staat voor energie verlies. De badkamer is een plek waar je je kan reinigen. Ook geestelijke disbalans kun je wegspoelen. De bovenburen is het onbekende, dus je onbewuste kant. Water staat voor emotie. Denk aan tranen als het over water gaat. Op geestelijk gebied loopt het in je droom over als een waterval.

Je vader en moeder zijn op dit moment je steun en toeverlaat. Het is alsof de hele wereld in elkaar stort. Het is een spiegel van jezelf. Er is iets verstoort. Maar wat er is weet ik niet. Dit is slechts een uitleg van een droom.

Indishja
9 december 2018

Beste Esmee,

Bedankt voor je uitleg. Dat het symbool staat voor andere zaken, herken ik wel. Op dit moment ben ik geestlijk best uit balans door allerlei veranderingen in mijn leven. We moeten grote keuzes gaan maken voor onze toekomst. We gaan verhuizen, maar de grote vraag is of dat in Nederland is of naar het buitenland. Op dit moment is het nog een groot niet-weten, omdat er nog salarisgesprekken lopen in het buitenland.

Daarmee hangt meteen je andere uitleg samen; alsof de wereld in elkaar stort.

Op dit moment is het in mijn hoofd eigenlijk een ravage; en ziet het er gevoelsmatig uit zoals dat ingestorte terras.

Wonderlijk, hoe die emoties en gedachten zich vertalen in beelden in een droom.

Wat m'n ouders ermee te maken hebben, begrijp ik echter niet. Met mijn moeder heb ik slecht contact, met mijn vader beter, maar ik zie hen niet heel erg als steun en toeverlaat. Ze zijn ook al jaren niet meer bij elkaar, maar in mijn dromen zijn ze dat vaak wel.

9 december 2018

Je vader en moeder komen wel voor in je droom. Het kan zijn dat je hun steun mist in deze lastige periode. Soms zijn ouders betrokken bij problemen van hun kinderen, maar bij jou is het contact met je ouders minder. Sterkte met de ontwikkelingen in binnen of buitenland.