Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over zwevend schip

M.L
1 december 2018

Hallo allemaal!
Ik had een ontzettend rare droom toen ik bij mijn vriend sliep vannacht en hoop dat jullie mij kunnen helpen bij het vinden van de betekenis.
Mijn droom ging als volgt;
Ik, mijn vriend en mijn schoonfamilie zaten op een schip, het voelde alsof we in een attractie zaten of iets dergelijks en we dobberden op hevige golven waardoor er ook water overheen kwam, opeens ging het schip de lucht in maar we bleven stabiel, toen we neerkwamen gaf dat een klap en vloog iedereen over het schip heen.
Voordat we in "deze attractie" gingen had ik mijn telefoon aan mijn schoonvader gegeven om bij zich te houden maar bij thuiskomst was mijn telefoon deels kapot door waterschade.
Voorafgaand aan dit deel van mijn droom kan ik mij een ander deel vaag herrineren, ik zag namelijk mij en mijn moeder op een motor zitten, we gingen onderweg naar mijn vaders werk of iets dergelijks.
Heeft iemand enig idee wat deze droom in samenhang met elkaar kan betekenen?

Groetjes; M

1 december 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een boot breng je naar een nieuwe toekomst samen met je schoonfamilie. De golven zijn de ups en downs. Water staat voor emotie of onbewuste. Het luchtschip valt onder het element lucht en vertegenwoordigt de geest en het denkvermogen. Soms zijn de dingen niet zoals ze zijn. De telefoon staat voor communicatie. Deze is wat beschadigd. Een droom over een motor symboliseert een verlangen naar vrijheid en behoefte aan avontuur.

M.L
2 december 2018

Hi!
Dankje voor je antwoord, maar ik had nog een toevoeging.
Ik heb gedroomd dat ik met vrienden in een soort clubhuis zat aan het einde van een rechgte weg vol met bomen aan de zijkanten van de weg.
Hier reed ik met een quad doorheen samen met mijn vriend, onderweg zag ik allerlei paarden rennen en paarden verdrinken.
Bij aankomst bij het clubhuis vertelde ik dit en heb ik samen met mijn vrienden de paarden gered.
Heeft dit ook een betekenis of is dit gewoon een vage droom?
Alvast bedankt!

Groetjes; M.L

2 december 2018

Het clubhuis zorgt voor het bevorderen van een groepsproces. Je hecht veel waarde aan anderen. Een laan is als een poort naar een nieuwe toekomst. De quad staat voor snelheid en avontuur. Je bepaald hiermee je eigen koers. Paarden vertegenwoordigen sterke, fysieke energie. Het verdrinken van de paarden is het verdrinken in emotie. Maar deze situatie is snel verholpen door de steun van anderen.