Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over woonkamer, kinderkamer, ouders etc.

Ri
17 november 2018

Hi,

Ff de korte versie van mn droom ;-)

Ik droomde dat ik mn ouwe buuffie met dr man in huis nam omdat ze opvang nodig hadden. Toen ik de woonkamer binnen kwam had mn ouwe buuffie een deel het behang eraf gehaald. Ik vroeg me direct af waarom omdat we niet hadden afgesproken opnieuw te gaan behangen. Vervolgens droomde ik over de slaapkamer van mn dochter. Mn ouwe buuffie en dr man zouden bij haar op de kamer slapen, maar dat kon nog niet dus sliepen ze de kamer ernaast. Boven het bed van mn dochter hing ineens iets, toen ik beter ging kijken zag ik dat het zo'n baby kleed is waar ze op liggen als ze nog heel klein zijn met van die speeltjes erboven, weet ff niet hoe dat heet. Vervolgens verlaat ik het huis want ik ging eten halen ofzo en wilde mn buuffie bellen of ze even bij mn dochter konden kijken. Toen werd ik tegengehouden op dat plein waren er allemaal aparte groepen met jongeren die aan het feesten waren en ik werd in een glazen "vaas" gezet met water tot boven mn hoofd. Ik kon heen en weer wiebelen zodat deze omviel en het water eruit liep. Vervolgens werd ik door deze groep geaccepteerd en er kwamen allerlei momenten voorbij. Het laatste wat ik me herinner is dat we weer buiten waren op dat plein en ik ineens alle groepen zag rennen en busjes en auto's aan kwamen rijden en de jongeren er met spoed in sprongen en met piepende banden weg reden. Mn vader liep ineens naast me en ik riep dat hij heel hard moest gaan rennen. Tijdens het rennen bleef ik dat roepen. Er kwam een soort van vliegtuig achtig iets uit de lucht vallen en mistte ons net. Mn vader en mn moeder gingen naar mij op zoek, ze zagen mij en ik liep verdwaasd rond "mama, mama" roepende. Ik zag in een flits ook mn broer staan, maar was op zoek naar mn moeder. Doordat er volgens mij (letterlijk) buiten een emmer viel of iets werd ik wakker.

Ik snap dat het huis om mn eigen ik gaat en dat elke kamer ergens voor staat. Maar wil graag weten wat het betekend als je behang eraf gaat halen?

Ook de acceptatie van die groep snap ik, tis een acceptatie van mezelf waar ik midden in het proces zit.

Ik hoop verder dat je me iets meer kan vertellen over die droom?

Thanks!

17 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je buurvrouw en man in huis nemen toont je gastvrijheid.

Het huis is als een jas om je heen. Een huis is je lichaam en ziel. Elke kamer heeft zijn functie. De kamers symboliseren eigenschappen en vaardigheden. De woonkamer is een plek die je zo ingericht hebt, zoals jij wilt leven. Het behangetje wat los is gelaten, wordt weer behangen. Het kan hier over privacy gaan. Je bent wel gastvrij, maar er zijn grenzen.

De slaapkamer van je dochter is de meisjes kamer. In de droom is de kamer een spiegelbeeld van jezelf en verleden. Hier vind je geborgenheid en bewaar je al je geheimen. Deze kamer hou je zoals het is. De mobiel heeft met herkennen en spelen te maken. In deze kamer heeft de ontwikkeling en vorming plaats gevonden.

Eten halen staat voor voorzien van geestelijke behoeftes. Een feest is uit het dagelijks leven stappen en is er een ontspanningsmoment. De jongeren zijn losbandig. Het kan de maatschappij weerspiegelen. Het geeft je geen bewegingsvrijheid. Het water staat je hoger dan tot aan de lippen. Hier kan het eens teveel worden. Water staat voor emotie en het onbewuste. Je weet los te komen van deze benarde situatie. Hierdoor dwing je respect af. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan.

Het laatste gedeelte beeldt een moment van chaos uit. Er komen elementen van verlatenheid naar boven. Er zijn momenten van onveiligheid. Van vastklampen aan familie. Stuurloos zijn en obstakels uit de weg gaan. Het kan met je verleden te maken hebben.

Ri
17 november 2018

Dank je wel voor je reactie, deze is erg duidelijk. Maar moet nog wel ff binnen komen ;-)