Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zweven

Ce
12 november 2018

Hoi allemaal,

Vannacht droomde ik het volgende:

Ik liep in de achtertuin en plotseling merkte ik dat ik kon vliegen (meer zweven).
Ik ging langzaam omhoog en had hier zelf controle over. Het was best prettig en het gaf een goed gevoel. Ik was verbaast maar iedereen vond het dood normaal in de droom.

Later liep ik langs een hele hoge flat.
Ik schat met wel 100 verdiepingen.
Ik zag boven op een van de vele balkonnen een vrouw staan die de was aan het ophangen was. Het leek mijn moeder maar dan een jaar of 20 jonger.

Ze groette mij en ik zag dat van dichtbij.
Dat terwijl ik beneden op de grond stond.

Later ging ik samen met mijn vader het gebouw in en bevond ik mezelf in een glazen lift. De lift schoot omhoog en je voelde de druk duidelijk op je lichaam. (Ik droom meestal erg intens, ik voel , hoor, ruik en zie erg sterk in dromen).

Mijn vader wilde op de tweede verdieping al uitstappen maar ik wilde naar het hoogste punt..
Ik zag dat mijn vader ineens verdwenen was en ik ging zelf verder..
De lift ging sneller en sneller en ik zag de omgeving eventjes wat vaag en vervormd. Het was een beetje vergelijkbaar met het eerdere fragment waarin ik omhoog 'zweefde' in de achtertuin van mijn huis.

Toen ik uitstapte keek ik uit over een oude stad met veel mooie gebouwen. De wolkenkrabber waarin ik mij begaf paste eigenlijk niet in de omgeving..

Ik las al wat over een verhoogd bewustzijn?
De lift en het zweven hebben duidelijk een verband..

De zweefclubjes zouden dol zijn op deze droom, of ga ik zelf teveel zweven. Haha


Groet Ce

12 november 2018

Niet alle dromen waarin je zweeft betekent dat je ‘zweverig’ aan het zijn bent. Het heeft te maken met de context van het verhaal of droom. Wanneer je in je droom met gemak zweeft en geniet van het uitzicht onder je, duidt dit erop dat je alles onder controle hebt. Je bent boven iets uitgestegen. Het kan te maken hebben met school. Er is iets van je af gevallen waardoor je in de zevende hemel bent. De flat heeft je naar een hoger niveau gebracht. De vrouw geeft je een vertrouwd gevoel, zoals vroeger. Een balkon staat op openheid. Het is een stap naar buiten toe, waar je je hart kan luchten. De glazen lift geeft je overzicht.

Je vader neemt een andere verdieping en jij wilt zelfstandig je eigen richting kiezen. Je weet nu hoe je los mag laten. Door het overzicht op de stad weet je te ordenen. De oude stad is je verleden. Het flatgebouw de toekomst.

Ce
12 november 2018

Bedankt Esme,

Kan ik wel plaatsen.
Ik heb een tussenjaar en ben veel aan het werk. Ik moet nog een keuze maken voor het Hbo.

Heb wat vervelende ervaringen gehad door een narcistische vriendschap laatste jaar.
Kost best wat tijd, nu al enkele maanden geleden gestopt met het contact
Gisteren had ik een moment waarop ik echt het gevoel had een nieuwe fase te hebben bereikt. Ik had meer overzicht en kon alles wat er gebeurd was wat beter overzien en begrijpen nu ik weet waar ik mee te maken heb gehad. Inzichten gehad.
Ik bekijk het nu vanuit een ander perspectief.
Klopt dus met de droom en de uitleg.

Dus gisteren echt besloten verder te gaan en zo happy mogelijk in het leven te staan en de banden met andere vrienden te versterken.


Ben ook af en toe bezig met de tarot kaarten (op internet).

(Ik las dat u daar ook wel van bent dus vandaar dat ik het even zeg)
Ik trok zojuist temperance/matiging.
Het evenwicht keert terug.. als weegschaal ben ik veel opzoek hiernaar..
En eerder trok ik 'de wereld'..
Goede afloop en geluk..
Voor een deel al merkbaar.
Mooie kaarten zijn het..
Hoopvol...

Groetjes ce

12 november 2018

Zeg maar ‘je’ tegen mij hoor. Anders voel ik me zo oud. Leuk, dat je bezig bent met de tarot. Die moet je leren ontdekken. Er zijn zoveel verschillende soorten. Ik ga uit van de versie Rider-Waite. Het kost wel een tijdje om alle kaarten te leren kennen. De grote Arcana bestaat uit 22 kaarten en de Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten. In principe zijn het orakelkaarten, maar ik gebruik ze als inzichtkaarten of affirmatiekaarten. Affirmaties zijn een manier om je gedachten te trainen. Het woord affirmatie komt dan ook van het Latijnse woord affirmare, dat bekrachtigen of versterken betekent. Dus eigenlijk een vorm van meditatie. Ik match de kaarten bij de situatie.

In het begin van de relatie merk je niet, dat iemand een narcist is. Naarmate je degene beter leert kennen wordt het steeds grimmiger. Dan kun je ook nog aan jezelf lopen twijfelen, wanneer er een discussie is. Narcisten vreten ook je energie. Ze hebben hun eigen slinkse gedachten.1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 november 2018 door Esme.

Ce
12 november 2018

Is goed, dankje voor wat toelichting op de tarot. Leuk om dat te gaan ontdekken!

Klopt, helaas is dat de waarheid.
Eerst gezellig daarna grimmiger idd.
Constant pleasen, je energie gaat er echt van omlaag. Kreeg er op het laatst gewoon klachten van in mn maag. Een blokade.
Toch leerde de situatie mij ook weer dat je niet teveel moet geven als je zelf niks terug krijgt. In een gezonde relatie hoort het van 2 kanten te komen. De narcist dult geen enkel woordje kritiek/tips. Gelijk een woede-aanval als ik even niet aan het pleasen was.
Gelukkig is dat nu verleden tijd. Bevrijdend want het kostte ook aardig wat tijd.

Tijd om me met wat nieuwe dingen bezig te gaan houden. De tarot bijvoorbeeld ;)
Misschien gaat me dit ook helpen om een keuze te maken vanuit mijn gevoel. Ik ben een eeuwige twijfelaar namelijk...