Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Spookhuis op de kermis

Henk__
11 november 2018

Vannacht droomde ik dat ik na het stappen midden in de nacht in een dorp was met een ex. We stonden voor de kassa van het spookhuis. De kassier pikte geld van me, er was een wissel truc met brief geld en ik mocht zelf mijn briefgeld van zijn geld terug nemen om verschil op te lossen. Meer briefjes geld nam ik terug maar de waarde was naar mijn weten minder. Het klopte niet, mijn geld was verdwenen en ik had nu ander brief geld. Er kon er maar een tegelijk in het spookhuis. Kom er heel of levend uit zei de kassier.

Mijn ex stapte het karretje van het spookhuis in. Ik niet, ik liep het terrein op zoekend naar de uitgang van dat spookhuis. De sfeer buiten was grimmig ,bedreigend door de mannen die daar waren ik voelde me er totaal niet op mijn gemak. Hoe kom ik in hemelsnaam weer thuis?
Ik werd bang dat ik veel te lang had gezocht op dat kermis terrein en dat mijn ex of al naar huis was of boos of iets dergelijks.
Ik vond haar weer en we liepen over een fiets/wandel pad, ze wilde seks met me midden tussen kermis klanten die daar op pad liepen. De handelingen die ze verrichten met me voelde ik totaal niet. Ik geneerde me en voelde me bedreigd door al die mensen die daar rondliepen , het waren met namen de mannen waardoor ik me de hele avond bedreigd voelde. Ik stopte direct met de sex ,ik wilde daar weg.

11 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het spookhuis op de kermis is een plek waar je voor de gek wordt gehouden. Aan de kassa wordt je al belazert. Je vertrouwen wordt door anderen geschaad. De kassière maakt je alvast bang. De ex die in je droom voorkomt is een deel uit je leven. Het karretje laat je ex leiden. Hierdoor maakt zij zich afhankelijk. Jij daarin tegen kiest je eigen weg. Het spookhuis kan in de droom ook je negatieve onbewuste zijn. Een kermis is als een levenstrein. De sfeer dat grimmig is, kan wantrouwen wekken. Er is een situatie in je leven waar je je ongemakkelijk kan gaan voelen. Je houdt heel veel rekening met anderen, want je voelt je schuldig tegenover je ex. De ex is de baas over je, want ze vraagt je intiem te zijn in het openbaar. Het is een vorm van misbruik.