Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom overleden paard

14 jaar geleden

Vannacht heb ik gedroomd over mijn paard die in januari dit jaar overleden is.

Ik droomde dat ik opsteeg en hij alvast blij begon te lopen terwijl ik met 1 voet in de stijgbeugel stond en mijn rechterbeen nog over hem heen moest zwaaien om in het zadel te zitten (hij begon altijd alvast te lopen als ik nog niet zat).
Eenmaal in het zadel gingen we op pad en hij was heel erg vrolijk. (zoals altijd)
Hij had lekker zijn oortjes naar voren en was lekker om zich heen aan het kijken.

Ik weet nog dat ik hem met twee handen op zijn hals klopte links en rechts en dat ik blij was om hem na zo'n ontzettende lange tijd weer te zien en dat het zo goed met hem ging!
En ik weer ontzettend blij en tevreden met hem op pad kan gaan zoals we al die jaren hebben gedaan.

Kan iemand mij vertellen wat hiervan de betekenis zou kunnen zijn?
Ik werd vanmorgen in ieder geval wel wakker met een heel tevreden gevoel.

kim
14 jaar geleden

Deze droom is een heel goed teken Rose1984.

Je hield duidelijk erg veel van dit paard en daarom heb je deze droom gekregen. Hij verteld je allereerst dat het goed met hem is en dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over hem.

Er zijn nu een aantal mogenlijkheden waarom je deze droom zou kunnen hebben.

1. Dit soort dromen duiden vaak op een sterke band tussen jou en je dier die krachtiger is dan de dood en dat het dier in questie in jou geval je paard je wil laten weten dat het goed is zo en dat hij van je houdt en je wil beschermen.

2. Een droom als deze wijst vaak ook naar een periode in je leven waarin er een gebeurtenis was die jou erg geraakt heeft in dit geval de dood van je paard. Ik weet natuurlijk niet hoe jou paard kwam te overlijden en zo maar vaak zijn dit soort dromen ook boodschappen van het dier en je eigen onderbewuste om je te vertellen dat het tijd is om de pijn van je verlies nu los te laten en de fijne herinneringen te koesteren.

3. Het is misschien ook mogenlijk dat je dit droomt omdat je de laatste tijd hebt zitten denken over het nemen van een nieuw paard maar dat eigenlijk niet durft (dit weet ik dus niet zeker dus als ik het mis heb sla dit dan maar over)? Dan kan deze droom ook nog betekenen dat je paard je wil laten weten dat het goed is en dat je best een nieuw paard mag nemen nu hij er niet meer is.

Ik hoop dat dit je een beetje kan helpen met de uitleg.

14 jaar geleden

Beste Kim

Bedankt voor je reactie.
Ik heb het met tranen in mijn ogen zitten lezen...
Ik zal je vertellen waarom:

Ik heb inderdaad een ontzettende sterke en bijzondere band met Getway gehad.
En zijn doodgaan heeft een behoorlijke nasmaak bij me achtergelaten.

Ik heb hem eerst 10 jaar geleased van een boer die meerdere paarden had die hij verleasede.
In oktober vorig jaar werd hij ziek.
Het werd steeds erger en op een gegeven moment was hij gewoon echt op.
Hij kon niet meer.
Gaatjes in zijn maag waardoor zijn zuiveringssysteem niet meer werkte en zijn eigen lichaam hem vergiftigde.
In januari besloot die boer hem naar de handel te doen en heeft aan de dierenarts om een pepmiddel gevraagd (die hem adviseerde hem uit zijn lijden te verlossen) om hem in te spuiten zodat als de handelaar kwam dat het net was of hij kerngezond was.
Met alle gelukken bij elkaar is het mij en mijn bijrijdster gelukt om Getway te kopen en hem alle ellende te besparen.

Hij had echt heel veel pijn en was moe en kon niet meer.
Wij hebben hem die volgende dag naar de slager gebracht.
Wegens de omstandigheden met die boer waar we dus ruzie mee hebben gekregen door de hele gang van zaken was deze keuze onze enige optie.
Gekozen voor de slager omdat dit voor hem de minst gestressede en pijnloze manier was.

Na zijn dood op 19 jarige leeftijd heb ik Getway nog een aantal keren mogen ervaren.
De keren dat mij dit is overkomen was ik totaal niet met hem bezig, zowel bewust als onbewust.
Al ben ik wel zeer spiritueel.

Ik heb inderdaad wel eens na zitten denken om weer te gaan paardrijden.
Helaas heb nog geen geld voorlopig om een eigen paard aan te schaffen.
Regelmatig bekijk ik advertenties van mensen die er iemand bij zoeken hun paard te rijden en te verzorgen.
En toch is er steeds 'datgene' (en ik weet echt niet wat, misschien mijn angst dat ik niet op vreemde paarden durf te rijden, ook niet toen Getway nog leefde) wat mij tegenhoud.

14 jaar geleden

Ik ben blij dat mijn berichtje heeft geholpen. Ik denk dat in dit geval met deze informatie er bij je paard je heeft willen laten weten dat je niet bang hoeft te zijn.

Ik denk ook dat als je een nieuw paard neemt wanneer je er geld voor hebt dat je het beste gewoon kunt gaan kijken bij de paarden die te koop zijn en zien of het klikt. Vaak is de eerste stap over een angst als deze te nemen doordat je een dier vindt waar het goed mee klikt en waar je een goed gevoel bij hebt.

Zelf ben ik bang geweest voor honden maar toen ik bij de post kwam te werken en ik op mijn ronde dagelijks met een klein hondje met erg grote bek en een liefde voor schoenkauwen te maken kreeg ben ik er langzaam maar zeker over heen gekomen en vind ik het nu wel grappig dat ie bij iedereen aan de schoenen hangt.

Zelf ben ik ook in enige mate spiritueel maar dit komt door dat ik sterk empatisch ben. Ik kan bij anderen hun gevoelens voelen alsof ik ze zelf voel. Ik denk dat ik tijdens het lezen van wat jij had geschreven bepaalde gevoelens waarnam die jij op het moment van schrijven ervaarde en dat ik daarom heb geantwoord omdat ik een zelfde ervaring had met mijn kat en er ook eerst een gelijksoortige droom kreeg voor ik aan een nieuw huisdier durfde.