Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

naar amerika

15 jaar geleden

Ik droomde dat ik mijn vader en zijn vrouw ( mischien mijn moeder) naar Amerika op vakantie gingen in de droom was ik in Nl.
En in de hele droom kwam drop voor. We waren bij mijn neef en nicht thuis om dingen te bespreken. mijn moeder vond mijn stiefmoeder een oude zemelkont en zeur net zoals mijn neef die later op de avond naar bed ging omdat hij erg moe was en niet wilde wachten tot iederen weg was het was avond en dewoonkamer was vrij donker. Hij zei mij weltrusten.

In amerika ging ik geld op nemen en stond daarvoor in de rij buiten. Naast mij bij het geld combi condoom automaat ook buiten stond een donkere negoriode vrouw met wie ik even praatte over het geld op nemen. die ik in de rest van de droom tegen bleef komen en die me iedere x aankeek en soms omdraaide en me aankeek.
ik wilde omgerekend 120 euro opnemen ik kon 100 euro op nemen in aziatisch geld, ik wilde ook condooms kopen wat niet lukte.
daarna liep ik naar binnen in een central en wilde wat shoppen, ik probeerde 2 t-shirts, de eerste was een leuke t-shirt en niet duur maar was te klein het had allemaal verschillende soorten kleuren geel, creme en rood. die ander was te duur maar erg mooi groen met een stukje open een bewerkje op de achterkant boven aan. bewerkje was roze.toen ik door de central liep kwam ik die donkere vrouw weer tegen met gevlochten haar en die omkeek en mij aankeek en weer door liep.

toen ging ik naar een etentje helemaal boven in het gebouw er stond een lange tafel en er zaten een hoop onbekende mensen aan ik groette hen en ging ergens niet helemaal aan het eind beetje midden zitten ik trok mijn eigen stoel een stukje van de tafel om te gaan zitten, voelde me een beetje ongemakkelijk door al die mensen maar niet al te ongemakkelijk. ik praatte wat met hen iedereen luisterde en gingen toen weer met elkaar praten inc mij. naar de tafel gekeken vanaf binnenkomst zat ik met mijn rug naar de muur aan de rechterkant waar ook een raam was waar ik later bij stond en naar buiten keek er was toen een lichte schemering te zien. die donkere vrouw was er ook tijdens het etentje maar zat een stukje bij mij vandaan

Toen was ik ergens anders en had ineens een gesprek met mijn website designer:
zei vertelde dat bij de eerste date van haar broer zij in zijn plaats ging. en het een hele gezellige avond met haar was en toen zij terug was bij haarbroer dit aan hem vertelede. En zij dat hij absoluut zelf had moeten gaan of in iedere geval de volgende x moest gaan. zij wilde naar haar eigen huis lopen maar toen kwam haar moeder er ineens aan en zij dat dat te gevaarlijk was zo laat s'avonds, dus bleef ze."

als laatste zat ik achter in een mini busje als enigste passagier ik zat achterin en keek door het achterraam zat met mijn rug naar de chaufeur en zag amerika aan me voorbij flitsen ik was op weg naar het vliegveld.

15 jaar geleden

Hoi Mina,

De mensen in je droom zijn allemaal aspecten van jezelf, die jou op je reis begeleiden. De vader, de (stief)moeder, de neef en nicht. En ze hebben het niet zo leuk samen - delen van jezelf zijn met elkaar in strijd. Een stiefmoeder is net zoiets als het stiefkind in het gezegde: een deel van jezelf dat je niet echt accepteert. De moeder in jou vindt dat deel maar een zeur. Voor welke eigenschappen je neef en nicht staan, weet je waarschijnlijk zelf wel.

De donkere vrouw staat ook voor een kant van jezelf die je nog slecht kent en die er waarschijnlijk van jou niet mag zijn. Het is je vrouwelijke kant, je intuitieve, gevoelige kant. Je blijft haar tegenkomen, maar je doet weinig met die ontmoetingen. Dat is jammer, want dat zou de loop van de droom wel eens kunnen veranderen. Nu zijn er eigenlijk steeds problemen. Er komt minder geld uit de muur dan je zou willen en je wilt condooms kopen, maar dat lukt niet. Condooms zijn voorbehoedsmiddelen. Het kan zijn dat je jezelf ergens voor wilt behoeden, tegen wilt beschermen, maar daar heb je niet de hulpmiddelen (geld) voor. Dat iets waartegen je jezelf wilt beschermen, heeft met mannelijke energie te maken, seksuele energie. Het hoeft niet te gaan over een man, het kan ook je eigen creativiteit, je scheppingskracht zijn

De t-shirts wijzen ook op bescherming. Kleding in dromen staat daar vaak voor. Maar in je droom is het of te duur, of te klein. Opnieuw schieten je hulpmiddelen tekort. Geel, creme en rood wijzen op kwaliteiten in jou. Rood is de kleur van je gronding, met beide benen op de grond komen, in het moment leven. Geel is de kleur van je persoonlijke macht, van inspiratie. Je stelt in de droom dat het t-shirt te klein is. Dat is waarschijnlijk je overtuiging dat de kwaliteiten die je in je hebt je niet voldoende zullen beschermen.
Het tweede t-shirt is groen en roze, de kleur van de harmonie, je hart en de liefde. Die liefde is achter je, kan je niet zien als je het shirt aan hebt. Voor die harmonie en liefde betaal je een hoge prijs.

Het etentje lijkt ook te gaan over allerlei kanten in jezelf waar je contact mee moet maken. Daarbij gaat het om je voeding. Het laat zien dat je behoeften hebt die gevoed moeten worden. Samen met al die mensen zijn geeft je een ongemakkelijk gevoel. Het kan zijn dat je je nu nog ongemakkelijk voelt bij al die aspecten van jezelf. Het raam rechts geeft aan dat je de oplossing voor dat ongemak niet aan de rechterkant van je lichaam moet zoeken - je rationele kant. Want dat leidt tot schemering, verduistering. Hier is ook de donkere vrouw weer, die je echt meer als je bondgenoot zou moeten zien. In je droom laat je haar veraf zitten. Jammer!

Het deel over de websitedesigner gaat over creativiteit, die zegt dat eigenlijk het mannelijke en vrouwelijke samen moeten komen. De designer is jouw creatieve kant, je scheppingskracht. Die houdt zich nu bezig met je gevoelskant, maar, zegt ze, het klopt niet als er alleen maar contact is tussen de vrouwen. De volgende keer moet je mannelijke kant(je kracht en je ratio) die naar buiten is gericht, echt met je gevoel meegaan. Dat jouw mannelijke en vrouwelijke kant niet samen komen, heeft iets met veiligheid te maken. In de droom is de moeder de raadgever, die zegt dat je niet veilig bent. Je moeder staat hier voor familiepatronen, denk ik, gedrag dat je herkent van je moeder en nu in jezelf terugvindt. Daardoor ga je niet naar huis. Je huis is je lichaam, dus door angst maak je geen contact met je eigen lichaam. Hier komt het thema van het rood-gele t-shirt dus terug: je denkt dat aarden, contact maken met je lijf, en je creativiteit niet voldoende bescherming bieden.

Maar, zegt je droom, je kijkt nu voortdurend achteruit op je levenspad. Je kijkt naar wat al geweest is en laat je daardoor leiden. Je rijdt niet zelf en laat het aan de chauffeur over waar je heen gaat. Als je blijft terugkijken, zie je dus niet dat je op het vliegveld aankomt. En dat is de plek waar je moet zijn, als je nieuwe gebieden wilt verkennen, als je het oude achter je wil laten. Volgens je droom zal het je dus overvallen dat je opeens in het nieuwe terecht komt. Want je zit zelf niet aan het stuur, je laat dus zelf toe dat iemand anders je opeens dwingt te vertrekken. Vermoedelijk zegt de droom dat je zelf aan het stuur moet gaan zitten, zodat je ziet waar je heen kunt en zelf de stappen kunt bepalen die je nodig hebt om met je huidige omstandigheden om te gaan. Maar daarvoor moet je dus stoppen met terug te kijken.