Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zeer heldere droom, betekenis?

Josje
5 jaar geleden

Ik sta boven aan de straat en kijk naar beneden. Zie daar een klein restaurant aan een werf. Ik zie een groep gezellig zitten m.n. een vrouw mijn leeftijd met donker haar en een gele blouse. (Ben ik het zelf?) Ik zeg tegen iemand die bij me staat dat ik daar ook weleens gezellig gegeten heb. Dan loop ik ineens over een soort braderie met creatieve opdrachten. Zie ook dingen met symbolen van zuid Afrika erop. En aantal auto's rijden nogal agressief over de braderie. Ik trek een vrouw met een bruin groene tweet jas naar achter. Omdat ze bijna aangereden wordt,  ineens blijkt er politie die de achtervolging inzet.  Die keren met piepende banden en zetten hun auto uit het zicht op een lager gedeelte stuk gras naast de weg om de ander op te wachten. Het is een zilvergrijze ouderwetse snelle lage auto. Ik zit op een trap ertegenover, wel een zachte trap met vloerbedekking, er zit iemand naast me. En daarna iets onder me, want Ik ga een treetje omhoog, om wat uit het zicht te blijven. De agent stapt uit,  hij is in het donkerblauw, maar geen opvallend uniform.  Hij zit schuin onder mij, met zijn hoofd naar beneden. Hij zit als het waren gebukt,  ik kan zijn gezicht niet zitten,  maar hij lijkt van boven op mijn partner. Hij pakt zijn pistool en zonder te kijken richt hij dat naar boven, spelenderwijs. Dan laat hij het vallen en het plastic pistool stuitert een tijdje op de grond heen en weer. Op de kolf, dus met de loop naar boven. Ik ben bang dat het af gaat,  voel angst,  maar de persoon naast me zegt dat ie op veilig staat. Ik voel me niet gerustgesteld. Dan legt hij het pistool neer. En ontstaat er een grote soort buis met een trap D waardoor een vrouw komt.  O, dus het was nodig om anderen eruit te laten denk ik. Het pistool was een soort sleutel en bleek van plastic te zijn.

Aan het eind van de straat is een ruimte waar met het werk moeten overdragen. Er staan collega's,  ze staan buiten tussen de bomen te wachten tot het tijd is om te gaan werken. Ik loop buiten wat rond,  ook tussen de bomen.
Later vertrekken we met een heel stel collega's. Ik zie een collega in het bijzonder. die houdt heel even mijn hand vast,  ter hoogte van ons bovenlijf. Hij voelt heel dichtbij, ik geef hem bijna een kus, maar weet me in te houden. Ik voel me gerustgesteld en vrolijk, alles is weer goed. Ik loop de braderie weer op.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Eten is geestelijk voedsel tot je nemen. Op de braderie ontdek je creatieve zaken. Het kan gaan om het uitvinden van je eigen vaardigheden die je bezit. De auto’s zijn de obstakels. Ze leiden je af van waar je mee bezig bent. Zuid Afrika is een land waar stammen nog zich houden aan hun oude oer cultuur. In je droom symboliseert het aarden.

De politie is je innerlijk gezag. De auto’s houden geen rekening met anderen. Asocialen zijn het. De trap zorgt voor overzicht van het uitzicht. Wat jij ziet, kan een ander anders zien. Elke getuigen heeft zijn eigen verhaal. Een ander kan niet zien dat de pistool nep is. Het is angst wekken. Werk uit handen geven is vaardigheden en kennis overdragen. Je bent opzoek (braderie) naar een nieuwe uitdaging in je leven. Hoge bomen vangen veel wind.

5 jaar geleden
Beheerder

Freudiaans zou het plastic pistooltje voor impotentie of gebrek aan libido kunnen staan.
Wellicht een water-pis-tooltje? Lol.

Opvallend is dat de neem ik aan mannelijke "terroristen" zo ruw tekeer gaan op de vrouwelijk creatieve markt.
Jij zit blijkbaar op fluweel op de trap omringt door "politie".
Daarna opent zich die buis waardoor een vrouw nadert. (luchtsluis?)

De politie lijkt hier meer de futloze slappe hap waar je niets aan hebt.
Het beeld van het gebroken geweertje.

De auto's met macho's zijn kil, kleurloos, grijs, toonbeeld van mannelijke agressie en fallische dominantie.
Afwezigheid van gevoel en verantwoordelijkheid. Dikke ego's die niemand zien staan of juist iedereen opzettelijk omver kegelend.
Misschien zijn het bazen of partijbonzen? Het zijn in elk geval rustverstoorders. Radicale explosieve elementen.

Het is een strijd tussen de mannelijke en vrouwelijke tegenstellingen.

Bij de werf was dat al duidelijk. Een werf is een mannelijke werkplaats. Ernaast is een restaurant en dus sociale ontspanning.
Misschien een spanningsveld tussen te technisch/rationeel werk en sociaal creatief leven?



2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

Josje
5 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik ben de laatste tijd inderdaad bezig met het onderzoeken van mijn spiritualiteit. En welke kant ik op wil. Mijn baan behouden die ik nu heb, of meer richting de creatieve kant waar ik voldoening en energie uit haal. Daarnaast heb ik momenteel samen met mijn partner relatietherapie, omdat ik me ook afvraag of dit wel de relatie is die ik wil.

5 jaar geleden
Beheerder

De gele blouse lijkt mij een positief beeld. Zon, vrolijk, energetisch, Zonnevlecht.
Als laatste geef je de bemoedigende hand aan van een collega. Je staat niet alleen.

* Bij werf kun je misschien nog denken aan werven of aanwerven?
Het onbewuste zet woorden/uitdrukkingen soms letterlijk om in beelden.
Een werf dient voor onderhoud of aanbouw.
Maar ik krijg een kil gevoel bij een scheepswerf.

Te denken valt gezien je relatie aan een schip dat niet meer varen kan, of gerepareerd moet worden.
Een relatie of huwelijk wordt wel gezien als het bootje waarin je zit.