Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Drukke droom

Ce
16 oktober 2018

Hoi allemaal,

Ik had afgelopen nacht een drukke droom.

Eerst zat ik in een trein die door een grote zaal heen reed. (Binnen) er was bijna niemand. Alleen wat familie van mij.
Toch was er een andere trein en die botste met zachte snelheid op onze trein. Alsnog schoof de trein helemaal door de grote zaal heen en viel om. Onze trein bleef recht.
Ik kreeg een gevangen gevoel en wilde naar buiten lopen. In een ander gedeelte van het gebouw was er een zwembad en een bar. Er waren veel mensen. Toen ik naar buiten liep stond er een vrouw. Ze zei, waarom ga je niet weer naar binnen? Ik zei: dit is een truc want je wilt ons gevangen houden. Ze zei eerst niks maar trok me mee.. ze zei: helaas heb je gelijk, de meeste trappen er gelijk in..

Vervolgens zat ik weer vast in het resort.
Het was niet fijn... een enge stemming in die zaal met die gecrashte treinen..

Later waren we toch weer thuis maar hadden we te maken met een man die ons wilde ontvoeren/stalken. Hij kwam steeds zomaar binnen en had onze sleutels. Of hij klopte op het raam. Het was erg eng...

Ik zat met mn ouders op de bank en ik hoorde/voelde dat de man weer kwam.
Ik riep uit naar een hogere macht of dit op mocht houden. Direct stopte dit gedeelte van de droom... geinig

Later liep ik rond in de buurt waar ik woonde tot mijn 9de. Het was fijn om te zien. Ook zag ik mijn opa en oma's oude huis maar dit was onbereikbaar omdat de man die er nu woonde ons achter na ging. (Mijn zus en ik).
Het leek alsof we heel jong waren in de droom. Ik zag ook oude fotos waar 2003 op stond en het leek heel echt.


Later ontmoette ik een hele knappe jongen en ik was heel erg verliefd. In het echt nog amper verliefd geweest.. wie weet ook omdat er een stuk zelfacceptatie mist...
We waren erg verliefd en we zochten een plek waar we samen konden zijn.
We gingen zoenen en knuffelden intiem achter een muurtje van betonblokken die los in een cirkel op een pleintje stonden.. de rest van de droom was ik met hem samen en het voelde erg fijn.
De 'nachtmerrie' eindigde dus wel goed...

Wat kan deze droom betekenen?

Groet Ce

16 oktober 2018

De trein is de levenstrein. De zaal is groot en kun je je klein voelen. Het is leeg en laat het gevoel van eenzaamheid naar boven komen. Je familie is je steun en toeverlaat. De botsing is een confrontatie. Je weet je nog in balans te houden.

Het zwembad is het onbewuste. De bar schenkt alcohol en laat je in een roes komen. Er is iets wat je maakt, dat je je gevangen voelt. Het hoeft niet fysiek te zijn. Het kan ook geestelijk zijn. Een situatie. Het kan bijvoorbeeld gaan om school, werk of zelfstandigheid. Dit maakt je onrustig, want die ontvoerder jaagt je de stuipen op het lijf.

Je kan altijd terug vallen op je familie terugvallen. Ze geven je alle zorg en liefde. Je hebt mooie herinneringen op foto’s staan. Je verlangt naar aandacht en liefde. Dat is toch niet zo gek?

16 oktober 2018
Beheerder

Misschien kun je de cirkel met stenen als een Mandala zien.
Dat is vaak een beeld van geestelijke ordening.
Het samengaan met die mannelijke eigenschappen?

Zou jouw trein botsen met die van je familie of ouders?
Cultuurshock?

De crash is vaak een crisis in je leven.
Het theater is vaak het onbewuste.
Je dendert daar met een draak binnen.
Ontspoort dus, of zonder remmen.

Je hecht aan de goede oude tijd.
Soms moet er een trein botsen om je koers te veranderen.
De trein kan ook een gezagsfiguur zijn.
Of het oude botst met het nieuwe?

Ce
17 oktober 2018

Beide bedankt voor de goede uitleg!

@esme

De eenzaamheid zou een beetje kunnen kloppen, ookal heb ik goede vrienden, toch mis ik wat.. misschien daarom die jongen in de droom.. verlangen naar liefde? Terwijl ik me aan de andere kant ook nu gewoon prettig voel als single. Ik ben nog jong.

Het gevangen gevoel was in de droom erg overheersend maar ik zit nog te zoeken wat dit dan zou moeten zijn.
Ik denk ook dat ik teveel nadenk over alles en soms maak ik me veel zorgen over de toekomst. Ik heb nog geen keuze gemaakt voor een goede opleiding en ik heb het gevoel stil te staan. Gevangen in een soort 'roes' tussen kind zijn en volwassen..


@sheherazade

De circel met stenen diende in de droom als bescherming/privacy maar wat u zegt kan ook kloppen, zo had ik het nog niet bekeken.

Ik hecht aan het verleden omdat de toekomst nog erg onbekend is.. Ik denk er voor over.
Ook in eerdere dromen ging het vaak over het verleden of mijn ouders kwamen er in voor.

De crash zijn idd misschien botsingen die laatste maanden steeds meer ontstaan tussen mijn ouders en ik en mijn ouders onderling.. misschien moeten ze wennen aan het idee dat ik nu ook een volwassene ben.