Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

politiemannen en op de foto 7x

15 jaar geleden

ik stond tegen over een donkere rivier in de nacht en er stonden 2 politie mannen aan de andere kant op een bergje en 1 daarvan had hele gevaarlijke ogen, ik kreeg er meteen kippevel van en wist dit is een gevaarlijk persoon. toen ik wakker was weet ik dat de ogen bij iemand horen die een klant van ons bedrijf is, zegt dit iets over deze persoon? in mijn warrige dromen daarna kwam deze man meerdere malen voor.
1 x omdat ze een sweedse meisje lastig vielen, wilden verkrachtingen ik ging snel condooms halen ( stom ik had moet beschermen en eventueel het gevecht met die mannen aan moeten gaan) toen ik weer terug buiten kwam het gebeurde voor mijn huis kwam zij naar me toe gerend en ze hadden niks met haar gedaan vanaf toen werden weer close met elkaar en zoch ze toenadering bij mij.
in het echt heb ik haar proberen te helpen > beschermen wat zij niet zo ziet en woest hier vandaan is vertrokken met haar vriend. Kan het zijn dat haar vriend die gevaarlijke politie man is?

Als 2de droomde ik dat ik met mijn man op de foto moest wat helemaal niet lukte we hielden elkaar niet vast maar gingen heel onhandig op de foto.
een paar minuten later kwam mijn man 7 foto's tegen van mij en onze overleden vriend. waarop hij en ik elkaar stevig omhelsen en 7x verschillend omhelsend en lachend in warme winter truien op de foto stonden. creme kleurachtig en licht licht bruin waren de truien kleuren. wat betekend dit? en waarom komt onze overleden vriend ineens te voorschijn in 1 van mijn dromen? nu al bedankt voor voor elke uitleg!

15 jaar geleden

Hallo Mina,

Bekenden die in je droom voorkomen, staan vaak niet voor zichzelf, maar voor bepaalde eigenschappen of kwaliteiten. Dus wat is jouw beeld bij die klant van je bedrijf, welk gevoel roept hij bij je op? Een politieagent in dromen staat in elk geval voor een autoriteit. Het is meestal een hulpbron, een instantie, in situaties waar je niet alleen uitkomt, dus bijvoorbeeld een therapeut of een rechter. In je droom ben je in een moeilijke, emotionele tijd beland. Het donkere water gaat over je gevoelens, die nu donker, negatief zijn. De hulp die je wilt inroepen, zou wel eens te vroeg kunnen komen, want voor jou voelt het niet goed. Er is nog een hindernis, de berg. Kortom: de droom zegt waarschijnlijk dat je de stroom van je gevoel maar moet volgen, hoe zwart het ook is en nog niet de politie erbij moet roepen.

Het Zweedse meisje is vermoedelijk je gevoelsdeel. Ze komt als buitenlander terug in je droom, omdat je er zelf niet echt voeling mee hebt. Delen van onszelf die we niet zo goed kennen - die dus een beetje vreemd voor ons zijn - komen vaak als buitenlander terug in dromen. In je droom wordt je gevoelskant geweld aangedaan, door de politie, door de instantie. En jij bent de bondgenoot in de droom van de geweldplegers: je haalt condooms, bescherming tegen zwangerschap, waarmee ze het meisje kunnen verkrachten. Als je je gevoelskant echt wil helpen, dan is bescherming, voorbehoedsmiddelen kopen, dus niet wat je nodig hebt. De oplossing in je droom is duidelijk dat je toenadering zoekt tot je gevoelsdeel, in plaats van tot autoriteiten.

De tweede droom gaat over herinneringen, waar je volgens de droom bij stil moet staan (een foto van moet nemen). In het nu - de eerste foto - is de situatie met je man moeizaam, er is weinig contact. Geen intimiteit. De overleden vriend neemt je mee naar een periode waar het allemaal nog goed was. De lichte kleuren van de truien zijn een positief signaal, lichte kleuren in dromen staan voor een oplossing. In je droom gaat die oplossing over warmte en intimiteit. Kortom: de vriend in de droom wijst je op iets moois en dierbaars dat je met je man deelde. Daar moet je aandacht aan besteden, naar kijken. Dan ontstaat er misschien een ander plaatje tussen jou en je man. Zeven is het getal van heelheid, dus de droom zegt dat er weer een eenheid kan ontstaan.

Succes ermee!