Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over jongste zoontje

Bote1990
6 oktober 2018

Hey,
Zou iemand mij kunnen helpen met het uitleggen van mijn dromen aub? Eergisteren droomde ik dat mijn zoontje samen met andere kindjes bij een soort onthaalouder zaten, alle moeders stonden gewoon buiten voor het huis toen er 2 luchtballonnen botste boven het dak van de woning en het hele dak in brand vloog. Ondertussen waren de kindjes aan het slapen. Ik heb het raam gebroken om iedereen te gaan wekken en buiten te halen, maar eenmaal binnen was er niets aan de hand en liep mijn zoontje vrolijk naar mij toe..

Gisteren nacht droomde ik dan dat ik met mijn 2 zoontjes in spanje waren. We waren samen op een marktje en in het midden van het pleintje stond een klein hutje met een toilet in. Wij waren even daar binnen als mijn jongste zoon ineens verdwenen was.. ik ben overal beginnen zoeken en vond hem nergens. Ik en men oudste zoon liepen vervolgens door de straten om hem te zoeken. Een hele dag, en een hele nacht. De volgende dag stonden we ineens terug op de markt en daar stond men jongste zoontje vrolijk te lachen naar mij alsof er niets gebeurt was..
Ik vraag me echt af waarom ik hier 2 dagen achter elkaar zo intensief over droom en me nog zoveel kan herinneren? Ook wat ze te betekenen hebben.
Alvast bedankt!
Groetjes Bo

6 oktober 2018
Beheerder

Je bent overbezorgd. Ouders en vooral moeders vrezen vaak het ergste maar je kunt niet alomtegenwoordig zijn en zult een risico moeten nemen.
Er vallen geen bommen op je huis als je even niet oplet. Het gaat deels om separatieangst en machtsfrustraties.
De luchtballonnen kunnen met een brandbaar gas geladen zijn, wat niet erg verstandig is, maar het werkt wel.
Luchtballonnen wijzen op iets geestelijks. Bijvoorbeeld een in de lucht hangend onheil, het zwaard van Damocles. Maar het lijkt mij meer een angst en de vrees dat het huis "afbrandt", als je even niet oplet lijkt mij overdreven.
Markten kunnen plaatsen zijn waar kinderen gemakkelijk verloren lopen. Maar ook dan is het te wijten aan je onoplettendheid want alles waar je niet op let verdwijnt in het onbewuste/markt. He zijn "uitbeeldingen" van je angstige bezorgdheid.
Het zal wel niet toevallig zijn dat er 2 ballonnen en 2 kinderen naast elkaar voorkomen.
Kinderen kunnen als belhamels een brand veroorzaken, er kan van alles gebeuren, je zou er permanent op moeten letten, maar dat kan niemand.
Verder lijkt het mij dat je vooral jezelf kwijt bent.

Dat huis ben je zelf, dus die niet aangelijnde ballonnen en het gevolg staan voor de paniek die je aanvliegt in een explosieve drift of woede. (opvliegendheid)
Het dak staat symbolisch voor je hoofd, je gaat uit je dak.
Het is het ego als onruststoker.