Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

overspel plegen

14 jaar geleden

Hallo,

ik heb een vriend en ik heb nu zeker al 3 keer gedroomd dat ik hem heb bedrogen. 2 keer was het met een goede vriend en de 3e droom was het met iemand die ik ooit al heb ontmoet maar niet ken. Ik heb totaal geen gevoelens tegenover deze jongens en wil er zeker niets mee beginnen. Telkens na het overspel voel ik me superschuldig en heb ik het gevoel dat ik niet meer kan leven met mezelf. In de laatste droom ontdekte mijn vriend het (wat in de andere 2 niet gebeurde) en ik probeerde het goed te praten (deze vorm van overspel was minder erg) ik weet niet meer of hij het me dan vergaf of niet. Ik weet alvast dat ik me vreselijk schuldig voelde. Ik snap niet waarom ik dit steeds droom want ik ben van het principe dat overspel gewoon niet kan... Help me aub. Alvast bedankt.

XX

14 jaar geleden

Hoi bloemtje.

Wie in de droom overspel pleegt is in het waakbestaan op zoek naar wat afwisseling in zijn relatie(s).

Vrienden die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel. Vaak hebben vrienden een negatieve betekenis in de droom en ze ontpoppen zich in de droom heel vaak tot onze vijanden.


Als we in de droom zelf onze partner bedriegen, dan komen we in het waakbestaan seksueel iets te kort. De kans op een slippertje in het waakbestaan is erg groot.

De drie is al eeuwenlang een heilig getal en staat meestal symbool voor de heilige drie-eenheid, de geest en onze creativiteit. In de droom symboliseert het onze creativiteit, onze ideeën, onze geestelijke rijkdom en onze wil. Het is ook het symbool voor het krijgen van een kind.

De twee staat voor tegenstellingen, voor goed en kwaad. De twee symboliseert dus de obstakels die we op ons levenspad tegenkomen. Het zijn de keuzes die gemaakt moeten worden en de twijfel die daarbij ontstaat.

De één symboliseert meestal het begin van iets. Het kan bijvoorbeeld het begin zijn van een liefdesaangelegenheid, een genegenheid, een vriendschap, een ruzie, een bezigheid of een onderneming.

zo maar en paar woorden, misschien herken je er wat in.

Groeten H@ns.