Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

2 dromen; drugs smokkelen en op vakantie

14 jaar geleden

Ik droomde dat ik mijn moeder bij mij op bezoek kwam, aangezien ik in azie woon is dit iets byzonders maar haar ex vriend en nog een man waren er ook met een ring om die stond voor crimineel en ze was van plan drugs te gaan smokkelen terug naar nl, en dat was hun idee. ik was geschokt en probeerde mijn moeder op andere ideeen te brengen, maar dat was tegen dovemans oren praatten ze stond erop. ik zou ook naar NL gaan dezelfde dag en besloot met mijn dochter een dag inder te gaan omdat ik er niks mee te maken had en geen risico wilde lopen om hier in de gevangenis te belanden, ik verantwoorde deze keus naar mezelf toe dat ik voor mezelf en mijn dochter moest kiezen en geen risico kon nemen om in de problemen te komen hoeveel ik ook van mijn moeder hield. ik nam ook contact op met Nl ambassade die waren heel vriendelijk maar konden ook weinig doen. toen mijn moeder in nl aankwam werd de dounnae die chinees of vietnams was omgekocht met zilver geld en kon mijn moeder door lopen maar het zag er naar uit dat er toch wat mis zou gaan en ik was dit x dus al bij betrokken omdat ik er tussen door liep om mijn moeder op te halen. ze had rode wangen en geloofde alleen haar zelf en haar ex vriend en was helemaal dat het tussen hun weer goed zat.

zelfde nacht andere droom;
ik was op vakantie met een vriendin we ging vanuit azie naar Italy we gingen met de bus, wat voor mijn vriendin behoorlijk bijzonder is omdat zij anti bus of trein reizen is. het was heel gezellig en vertrouwd ik genoot van het landschap en probeerde haar het mooie van dit land te laten zien, waar ik zelf zo geweldig hier vind. later zaten we bij mijn vader en zijn vrouw in de auto, we stopten 2x in een hotel het 2de hotel was beter dan het 1ste. mijn vader besloot om niet te gaan slapen maar verder te gaan rijden, maar toen hij in een stoel zat viel hij direct in slaap en snurkte maar hij werd snel weer wakker en wilde verder.
wij hadden geloof ik wel geslapen op een groot bed waar er 2 van stonden en later niet maar 1 er lagen niet nieuwe groene hoeslakens op.
ik deed wat in de douche en waarschijnlijk ging ik naar het toilet ik kan me herinneren dat ik toiletpapier zag toen ik de douche deur dicht deed. Ik pakte mijn koofer weer in en had een hele hoop kleding bij me ook een hoop kleding van jaren geleden die ik al lang niet meer in het echt heb. het was vooral wit t shirts die ik in mijn koffer stopte. mijn vriendin had alleen maar knuffels bij zich wit en grijs.
voordat we vertrokken deden mijn vader en zijn vrouw op een grasveld met een hoop mensen en kinderen en puppies frisbieen, het was mooi weer de schon scheen. mijn vader gooide de frisbee veel ze te ver en uit de richting, zijn vrouw moest de frisbee gaan halen ondertussen keek hij naar een paar jonge en mooie meiden in bikini. Zijn vrouw was al lang terug terwijl hij nog aan het staren was zeer overduidelijk naar deze dames ik moest hem tot halt roepen waarop hij snel een goede vriendin van mij een kus op d'r wang gaf en iets zei in de trant ik hou van je, ik schaamde me kapot en zei tegen mij vriendin dat hij het niet zo bedoelde.

Sorry dat het zo veel is

14 jaar geleden

Hoi Mina,

Je eerste droom gaat over je gevoelkant, de vrouw, de moeder in jezelf. Die houdt zich bezig met verdovende middelen. Vermoedelijk verdoof je je gevoel, omdat je bang bent voor de gevolgen, je veiligheid, als je dat niet doet. Toch weet je intuitief dat je er afstand van moet nemen. Laat je je er wel mee in, dan loop je het risico in de gevangenis te komen: kortom, als je je gevoel verdooft, zet je jezelf gevangen. In je droom zoek je hulp bij een autoriteit en ik denk dat je die hulp in het dagelijks leven ook zoekt. Geld is een hulpbron, maar vertegenwoordigt ook de prijs die je moet betalen om je gevoel te verdoven. Je hebt ermee te maken in je droom, je kunt je er niet van losmaken. De kleur rood is in het chakrasysteem de kleur van je eerste chakra, je contact met de aarde en je vermogen om de aarde-energie te ontvangen. Het is je levensader, de kleur van leven in het moment.

In de tweede droom heb je contact met je gevoelskant, je vriendin. Je voelt je meteen helemaal ok. Maar dan ontstaat er weer een probleem tussen je innerlijke vader en (stief)moeder. Die willen verschillende dingen. De vrouwelijke helft in de droom wil slapen, rust, de mannelijke helft wil gaan, actie. Dankzij het feit dat de man even indut, niet meer oplet, krijgen de vrouwen in de droom rust, komt je gevoel tot rust. Maar als hij ontwaakt, ontstaat meteen de behoefte om je te ontlasten, naar de wc te gaan, je schoon te maken. Kortom: je moet gevoelens uiten. Heeft je probleem misschien iets te maken met het bed, de plek van de sensualiteit? Want daar liggen oude lakens. Groen is de kleur van je hartchakra en gaat over harmonie en liefde.

De kleur wit is de kleur van de oplossing. Hier gaat het om witte kleding, van vroeger. Kleding is beschermend. Dit symboliseert naar mijn idee dat je vroeger wel de manier had om jezelf te beschermen tegen de strijd tussen gevoel en verstand. Hoe deed je dat? De witte knuffels van de vriendin wijzen, denk ik, op een behoefte aan geborgenheid en intimiteit.

Het slot van de droom wijst weer op een probleem tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. En er zit duidelijk een relationeel, seksueel aspect aan. De man in jou gaat vreemd, wil wat nieuws, wat anders. Jouw ware zelf is toeschouwer van dit geheel en die toeschouwer ziet: dit is niet goed. Als je toeschouwer bent in een droom zegt dat heel veel over de vraag hoe je in je dagelijks leven met je problemen omgaat. Je kijkt ernaar, zonder er stelling in te nemen. Maar volgens je droom is dat niet de juiste keuze. Je moet iets doen, want het feit dat je ratio iets anders wil dan je gevoel levert schaamte op. Je moet dan achteraf tegen je gevoel zeggen dat je ratio het niet zo bedoelde. Maar als je voor deze oplossing kiest, ben je steeds bezig met het herstellen van de schade. Probeer een manier te vinden om de problemen te voorkomen. Gezien het wit in de droom zou ik zeggen: geef aandacht aan je behoefte aan intimiteit en geborgenheid en vraag je af hoe je vroeger met dit soort situaties omging.

14 jaar geleden

het klopt helemaal,
Ik probeer via mijn verstand te leven die zegt je hebt jezelf in deze situatie gebracht en een kind dus daar kun je nu dus niet meer uit. mijn gevoel is daar uiterraard niet mee eens. Ik heb gister 2 besloten genomen 1; Ik wil mijn huis een tijdje voor mezelf mijn man slaapt nu ergens anders ( wat in azie vrij makkelijk is anders dan in NL) 2 om te kijken hoe ik me voel zonder hem en wat ik verder wil. ik denk dat mijn gevoel dan stukker beter en rustiger word en dat alles meer met elkaar in harmonie gaat komen.

By the way hoe heb je geleerd al deze dromen uit te leggen? ik interpeer alles echt helemaal verkeerd.
is dit ook jouw website? Thanks a lot in ieder geval.

14 jaar geleden

Hoi Mina,
Het is een moeilijke en dappere beslissing geweest en hoop dat de rust je inderdaad goed doet. Ik wens je veel sterkte de komende weken.
Fijn dat je iets aan m'n uitleg hebt. Nee, dit is niet m'n website, maar met dromen werken is wel m'n vak. Ik heb wel een dromenopleiding gedaan die ging over hoe je werkt met de dromen van anderen, zeg maar als hulpmiddel bij coaching. Echt een hele leuke opleiding. Je kunt er veel meer mee dan alleen maar uitleggen waar het volgens jou over gaat. Als iemand 'live' een droom vertelt, kan je er veel meer uithalen, door de wijze waarop hij dingen vertelt, door lichaamstaal en zo. En je kunt delen van de droom bijvoorbeeld als rollenspel neerzetten, zodat de dromer echt voelt waar z'n droom over gaat. Werkt geweldig. Jammer dat je zo ver weg woont...

jaap
12 jaar geleden

hoi:P