Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreselijk tafereel op het werk

Yolanda
18 november 2008

Ok, deze droom had ik afgelopen nacht en ik ben er al de hele dag overstuur van...

Ik droomde dat ik op mijn werk was (een bioscoop) en dat ik de popcornkeuken binnenliep.
Er stond een deur open en in die deuropening stonden twee mannen met een geweer die meteen begonnen te schieten.
Ik rende weg langs de balies waar je snacks kunt kopen, andere collega's van mij doken onder de toonbank om zo te ontsnappen,
de mannen hingen met hun arm over de toonbank en schoten blind onder de toonbank, ze misten mij net en ik kroop door naar voren, waar de kaartjes worden verkocht. daar trof ik mijn baas aan, hij belde de politie, maar die kwam niet. Toen liet hij me een cd van Paul de Leeuw zien (wat dat betekend weet ik niet). een van de mannen kwam ineens om de hoek en ik keek om me heen om een schuilplek te vinden. Ik zag een ruimte onder een kassa die als kapstok gebruikt werd. mijn baas gebaarde me te verstoppen en ik kroop achter de jassen. toen ik daar zat hoorde ik geweerschoten en na een tijdje niets meer. ik durfde mijn schuilplek niet te verlaten. na een lange stilte hoorde ik een vrouwelijke collega van me zeggen dat ze naar de counter ging om te kijken hoe het met iedereen was. ze kwam huilend terug en vertelde mijn baas dat iedereen dood was, en dat hun ogen haar bang maakten omdat ze zo klein waren.
Toen kwam mijn andere baas aan met politie en vroeg hoe het met iedereen was. Mijn collega vertelde dat iedereen die achter de bar stond dood was. hij begon te huilen. Ik zat nog steeds in de krappe ruimte onder de kassa en zomaar ineens begon ik te huilen. mijn baas schoof een paar jassen opzij, trok me uit de ruimte en omhelsde me, hij vertelde dat hij blij was dat ik nog leefde. en zoende me toen.

Hierna werd ik wakker en lag helemaal opgerold op mijn bed, ik durfde me niet te bewegen en had een onregelmatige ademhaling, alsof ik gehuild had.

Ik ben erg geschrokken van deze droom en ik snap niet echt wat ik eruit op moet maken...

18 november 2008

Hoi Yolanda,

Als je over je werk droomt, gaat het over je levenswerk, dus wat je te doen staat in je leven. Deze droom zegt iets over hoe jij omgaat met wat je als mannelijk geweld ervaart. In de droom gaat het over geweren - dat is vaak een symbool voor het mannelijke geslachtsorgaan. Het probleem betreft dus seksuele energie, iets wat ook breder kan worden uitgelegd als levensenergie, scheppingskracht. In je droom sla je op de vlucht, ga je meteen op zoek naar een schuilplaats. Je maakt je klein en dat is een probleem. Het 'klein maken' komt later terug als het om de ogen van de slachtoffers gaat. Je wordt een slachtoffer als je je klein maakt. Jouw baas - je ratio - roept om de politie, een autoriteit die je probleem kan oplossen. Maar die autoriteit is er niet en als ie al komt, is ie veel te laat. Je moet dus iets anders verzinnen, want anders blijf je in de slachtofferrol zitten.
Er zitten een aanwijzing voor een oplossing voor het probleem in de droom. De leeuw is een symbool van kracht, het is je eigen instinct waar je contact mee moet maken om een ander antwoord te vinden op wat jij als agressie ervaart. Ik denk dat je veel meer mannelijke kracht in je hebt dan je aan jezelf toegeeft. Angstdromen gaan vaak over angsten die we projecteren op onze omgeving. Agressie, zoals in jouw droom, wordt dan verbeeld als mannen met geweren, terwijl het eigenlijk symbool staat voor een positieve kracht in jou: je leeuw, je passie, je levensenergie. Dat er politie aan te pas komt in je droom, betekent waarschijnlijk dat je er hulp bij nodig hebt om bij je kracht te komen. Kom uit je slachtofferrol, want de droom zegt dat dat een belangrijke levensopdracht voor je is.

Yoladna
18 november 2008

Ok, dus mijn baas wil mij in de droom zeggen : vind de kracht in jezelf, zoek niet te snel naar een veilige schuilplaats, maar laat je mening horen, durf ervoor uit te komen en ervoor te vechten.
iets in die zin?

ik ben namelijk nooit op mijn gemak bij jongens/mannen, tenzij ik ze al heel lang ken. ik ben vroeger namelijk door een groep jongens verkracht en sindsdien ben ik bang voor jongens/mannen.

18 november 2008

Klopt, dat zegt je baas, jouw kant die heel goed weet wat er nodig is in jouw leven. Je ervaring verklaart natuurlijk hoe je je nu voelt bij mannen, maar je droom zegt dat je het de baas kunt worden. Dat je die ervaring echt achter je kunt laten. Zoek er hulp bij - daar staat de politie voor in je droom. Je baas zegt ook dat je een professional nodig hebt om het probleem te boven te komen. Maar duik niet weg: dan gaat een deel van jezelf dood. Sterkte!

Yolanda
19 november 2008

Echt super bedankt!