Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Door een niet prettig huis lopen

mina
15 jaar geleden

Ik heb gedroomd dat ik ergens in een straat liep en een huis binnen ging om even te kijken hoe het er uitzag, ik was wel op zoek naar een huis in die droom. ik stapte er voorzichtig binnen en eigenlijk beviel me niks aan het huis. Ik stapte binnen bij de voordeur in een kleine gang naar de keuken de keuken was heel klein en wat ik dacht dat de huiskamer was bleek nog een stukje keuken te zijn daar stond ook een grote rechthoekige licht bruine keuken tafel in ik dacht wat naar op doe manier. de huiskamer stond me ook niet aan er was iets met vuur en licht kaarsen iets verlichte de huiskamer maar t was niet waar ik thuishoorde. de slaapkamers heb ik niet bekeken want de hele indeling vond ik niks en wilde er plots weg. toen ik naar buiten stapte blafte er een hond naar me een kat mieauwde naar me op een agresieve manier ze beten me net niet. Ik was blij toen ik buiten stond en voelde alleen maar opluchting ik stond buiten met een vriend en een klein lief hondje die van hem was we stonden tegen over een haven. hij ving bij wijze vans preke op en snapte dat ik het huis niks vond.

Houdt deze droom in dat ik nieuws ga doen wat me niet bevalt of dat ik me plotseling besef dat ik niet blij ben het leven wat ik lijdt, en daar ook uit ga stappen?

15 jaar geleden

Hoi Mina,

Een huis staat symbool voor het huis van je ziel, dus je lichaam. Deze droom lijkt dus te gaan over de relatie die je hebt tot je eigen lichaam. Vooral de keuken - de plek waar het eten wordt bereid - vind je maar niets. Je buik? Je reageert op je ongenoegen met je huis door weg te gaan, door bij wijze van spreke uit je lijf te gaan. Zo kom je niet in de slaapkamer, de plaats van de sensualiteit. Er valt dus weinig te genieten in je lichaam. Waarschijnlijk protesteren die hond en die kat ertegen. Dieren in dromen gaan over je eigen instincten. Een kat is een eigenzinnig, gepassioneerd dier: je passie en seksualiteit zijn hiermee verbonden. En een hond is je trouw. Beide protesteren tegen de manier waarop jij je in je huis beweegt, alsof je er niet hoort. Je mannelijke kant - die vriend in je droom - snapt je probleem en je vlucht helemaal en het lucht tijdelijk op als je uit je huis bent, maar wat moet je daarna?

Die woonkamer, daar zit de werkelijke oplossing. Licht in dromen symboliseert altijd een oplossing voor je probleem. In je lichaam is er dus een plek waar je je wel warm en geborgen kunt voelen, als je er maar voor open staat. Dat is je woonkamer. De plek waar je andere mensen toelaat, misschien. Het hart van het huis. Dat is de sleutel die je nodig hebt om jouw lichaam weer als het jouwe te beschouwen.

15 jaar geleden

Ik probeer je te volgen dromencoach maar ik snap het laatste niet

'Die woonkamer, daar zit de werkelijke oplossing. Licht in dromen symboliseert altijd een oplossing voor je probleem. In je lichaam is er dus een plek waar je je wel warm en geborgen kunt voelen, als je er maar voor open staat. Dat is je woonkamer. De plek waar je andere mensen toelaat, misschien. Het hart van het huis. Dat is de sleutel die je nodig hebt om jouw lichaam weer als het jouwe te beschouwen.'

Ik moet ervoor open staan voor een plek (in mezelf) waar ik me wel warm en geborgen voel. mensen toe laten dus ook?
Sorry dat ik er niet helemaal uit kom. ( mijn leven is een beetje chaotisch en niet zoals ik wil, maar aangezien ik in azie woon, een bedrijf kind en man hier heb kan ik dat niet zo 1 2 3 veranderen. mijn dromen geven me duidelijk aan geloof ik dat ik dingen anders wil.

15 jaar geleden

Thanks voor alle uitleg anyway!

15 jaar geleden

Graag gedaan. Ja, ik denk inderdaad dat je mensen moet toelaten. En je droom zegt dat de sleutel in jezelf zit, dat je meer moet gaan voelen, in plaats van nadenken. Volgens mij zegt je droom dat je ratio voortdurend let op wat er niet goed is aan je leven, maar je gevoelskant heeft een heel andere boodschap. Die gaat inderdaad over warmte en gezelligheid, maar ook over passie en trouw. Dat zijn de behoeften die je nu wel kunt vervullen, gezien je huidige omstandigheden. Waarschijnlijk betekent je droom dat het wel goed komt, als je meer contact maakt met je gevoel. Azie moet toch een goede plek zijn om iets van meditatie, yoga te doen. Ik denk dat dat zou kunnen helpen.