Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over een overleden meisje

14 jaar geleden

Vriendinntje van me vriend is in 2003 overleden, ik voel vaak haar aanwezigheid drm denk ik dat zij het oook is, soms laat ze me een kist zien, en een gat waar de kist dan in moet, ze had een kruisje nagelaten dat ik nu heb, had gedroomd dat we het gingen kopen en pas droomde ik dat ik het kruisje in mijn handen had en dat het brak, ik was zo bang dat mijn vriend boos zou worden, ik droomde ook dat ik en mijn vriend op een bootje zaten en dat er een meisje in sprong en zichzelf zo dode. Zou het komen door haar zelfmoord? miss heeft ze er spijt van? ik wou jullie vragen wat die droom betekend met dat kruisje dat brak, ik heb er veel vragen die ik haar zou willen stellen maar ik weet niet of dat ooit nog kan, ik hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen?

groetjes Roos

14 jaar geleden

Hallo Roos,

De vriendin in de droom wijst je erop dat er iets begraven wordt. Is er iets wat jij van jezelf begraaft, omdat je bang bent dat je vriend boos wordt? Of is het juist zo dat je iets móet begraven, moet afsluiten? Daarvoor zou ik moeten weten hoe het voelde dat je op het graf werd gewezen. Maar de hele droom bekijkend denk ik eigenlijk het laatste - de overleden vriendin in je droom heeft volgens mij een adviserende rol. Ze wijst je ergens op, letterlijk.

Het kruisteken gaat over lijden. In je droom breekt het. Je bent bang dat je vriend boos wordt, maar je angst is vermoedelijk juist het probleem. Misschien moet het kruis wel breken, is het hoog tijd dat het lijden doorbroken worden. Want de dood van het vriendinnetje gaat niet over jou en het is zeker niet jouw verantwoordelijkheid hoe je vriend zich erover voelt wanneer jij het los zou laten. Als je angst voor zijn boosheid al reëel zou zijn, wat natuurlijk nog maar de vraag is.

Wanneer je over water droomt, heeft dat te maken met emoties. Hier verdrinkt een meisje in al dat water. Het roept het beeld op dat er iets speelt waarin je het gevoel hebt te verdrinken. Dat kan heel goed je gevoel zijn over de overleden vriendin - je schrijft dat je veel vragen hebt. Logisch, zo'n heftige gebeurtenis confronteert je keihard met je eigen sterfelijkheid. Maar ik denk niet dat de overleden vriendin contact met je wil maken. Volgens mij zegt je droom dat je iets moet met alles wat haar overlijden bij jou heeft opgeroepen. Anders verzuip je erin. Je droom adviseert je waarschijnlijk dat je een manier zoekt om dit thema een plaats te geven, af te sluiten, te begraven. Sterkte ermee.