Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Enge droom.

14 jaar geleden

Goed. Aangezien het ondertussen al de derde keer is dat ik dezelfde droom heb, post ik 'm maar.

Ik droom de laatste tijd veel over wolven. Ik ren met een groep van ongeveer 13 wolven, inclusief mijzelf als wolf. Het zijn allemaal zwarte wolfen, behalve ik als witte wolf.
Er ligt felwitte sneeuw in het bos, en de bomen zijn bijna allemaal dennen. De eerste keer kwam ik niet erg ver met de droom. Alleen maar rennen. De tweede keer ook. Maar de derde keer kwam ik na rennen bij een ijsblauw meer. Het was volle maan, ik zag de weerspiegeling in het water. Plotseling werd het water zwart, en werd ik soort van bang/paniekerig wakker.

Deze droom gebeurt sinds ik een amulet draag die opgeladen is met energie van de 'Blood moon'. ( De volle maan van 4 Oct. ) Ik weet niet of het hier mee te maken heeft.

Heeft misschien iemand hier een verklaring voor?
Dankje alvast ;).

14 jaar geleden

Hoi Fakemon,

Het lijkt me dat je je onbewust ergens door bedreigd voelt - daar lijken de wolven over te gaan. Jij als witte wolf (wit is de kleur van het pure, de ziel) bent nu omringd door het zwarte, de kleur van de problemen. Als je droomt over een bos, gaat het over iets in jezelf dat je 'het bos in hebt gestuurd'. Intuitie die je hebt verwaarloosd, bepaalde gevoelens die belangrijk voor je zijn. En de problemen beginnen pas echt als je begint te hollen, op de vlucht slaat. Keer op keer kom je bij een nieuw symbool van kou en emoties, tot je in paniek wakker wordt.

Je angst lijkt te maken te hebben met iets vrouwelijks - de volle maan is een bekend symbool voor het vrouwelijke. Ook water is een vrouwelijk symbool. Het heeft te maken met gevoelens. Sommige stellen ook dat wolven die je aanvallen staan voor angst voor vrouwen, of het vrouwelijke. Kortom: de droom lijkt te betekenen dat je je gevoelsleven of je intuitie hebt verwaarloosd. In het bos wordt jouw ware zelf bedreigd. Maar er is ook een oplossing - de witte sneeuw. De oplossing is het pure, de maagdelijke sneeuw op de grond. Volgens mij kan de droom betekenen dat je terug moet naar je basis om je gevoelsleven op orde te krijgen.

Omdat wegrennen in je droom alleen tot een herhaling van de problemen leidt, denk ik dat de oplossing gevonden kan worden in stil staan en eens kijken wat er zo dreigend op je af komt. Vermoedelijk is het allemaal een stuk minder dreigend dan je denkt. Het gaat om wolven, net als jij, dus de droom zegt ook dat het iets betreft dat verwant is, maar waarvan jij denkt dat het vijandig is. Succes ermee.