Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

rare droom

15 jaar geleden

Laatst droomde ik dat ik in het bos liep samen met m'n vriend. Mijn vriend liep de hele tijd bij me weg en zei helemaal niks. Het leek net alsof hij een zombie was. Ik moest hem echt stevig vast houden, anders bleef hij niet bij mij. Heel vreemd. Zou iemand een idee hebben wat dit zou kunnen betekenen? Alvast bedankt!1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door simone.

15 jaar geleden

Hallo Simone,

Als we dromen over een bos, gaat het vaak over zaken die we verdrongen hebben. De vraag die je jezelf zou moeten stellen is: wat heb jij het bos in gestuurd? Het bos is een oeroud symbool dat ook terug komt in sprookjes. Kijk maar naar Sneeuwwitje - het symbool voor de ziel - die diep in het bos overleeft, terwijl de boze stiefmoeder - de persoonlijkheid - denkt dat ze dood is. Het is vaak essentiƫle informatie die we in dromen in zo'n bos tegenkomen, informatie die gaat over je ware zelf, wat wel en niet bij je past.

Bij jou gaat het om je relatie. Daar is iets mee aan de hand en diep van binnen, in jouw bos, signaleer je dat. Je droom suggereert dat het te maken heeft met jullie communicatie. Je vriend zegt niets, hij is niet echt aanwezig en dat betekent dat jij hard aan het werk moet om contact te houden. Is dat iets wat je uit je dagelijks leven herkent? Vermoedelijk zeg je niet meteen 'ja' - het is iets wat nu alleen in je onderbewuste zit, in het bos. Maar denk er even over na en vraag jezelf af, als je er iets in herkent, of het wel past bij wie je werkelijk bent dat je hard moet werken om contact te krijgen.