Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

In het bos

16 augustus 2018

Hoi, in een nacht twee dromen. Op het eerste blik lijken ze niets met elkaar te maken te hebben. Maar is dat wel zo?
ik was in het bos, het leek alsof ik daar woonde. Ik was samen met mijn vader en zusje. Wij moesten onze tas pakken om naar de voetbal te gaan. We waren niet verdwaald in het bos, juist heel rustig. De bomen waren heel hoog en stonden niet heel dicht op elkaar. De bladeren waren groen.

Alsof de tijd heel snel ging waren mijn zusje en ik even later zwanger. Bij mijn bevalling was mijn moeder. Mijn bevalling ging erg makkelijk en kreeg een gezond kindje. Mijn zusje kreeg een bijzonder kindje dat al direct kon lopen maar nog niet heel stabiel was. De partner van mijn zusje was er ook die even later veranderde in een andere kennis (van mij). De kennis heeft twee kindjes en daar kwam dit kindje bij, twee hadden dezelfde naam.

Volgens mij zit hier heel veel verwerking in. Ik droom de laatste tijd zoveel. Wie kan mij de betekenis geven?

16 augustus 2018

De dromen horen bij elkaar. Vaak maakt een droom een klein sprongetje in wat anders. Mooie overgangen komen zelden voor.
Het bos een plek van vernieuwing en vergankelijkheid. Het is ook een beeld van het onbewuste. De groene blaadjes stellen vruchtbaarheid voor. Alleen staan de bomen zo bij elkaar, dat er geen ruimte is voor nieuwe bomen. Nieuwe kansen blijven hier uit. De bomen kunnen ook de maatschappij voorstellen. Het lijkt erop dat je opkijkt tegen mensen met een hoge opleidingen of met topbanen. Met voetbal ga je de strijd aan. Je vader en zusje zijn je steun.

De zwangerschap heeft te maken met persoonlijke ontwikkeling. Dit kan te maken hebben met school, werk of ontdekken van nieuwe vaardigheden. Het gaat je makkelijker af. Je zusje had het al makkelijk, maar vordert nog meer in haar ontwikkeling.

16 augustus 2018

Dank je wel.
Ik denk eerder dat ik op kijk tegen het leven van anderen. Dat de baan of de opleiding.
Wat bedoel je met Het is ook een beeld van het onbewuste.

Mijn persoonlijke ontwikkeling gaat mij makkelijker af? Dan de persoonlijke ontwikkeling van mijn zusje?

16 augustus 2018

Dat je opkijkt tegen anderen heb ik in de uitleg verwerkt:"Het lijkt erop dat je opkijkt tegen mensen met een hoge opleidingen of met topbanen." Met het beeld van het onbewuste bedoel ik, dat je niet bewust bent van het tegen opkijken naar anderen. Daarmee doe je jezelf tekort. Maar door de droom komt dit naar boven en wordt het bewust. Je zusje gaat sneller in haar ontwikkeling. Waarschijnlijk heeft ze minder tegenslagen gehad, waardoor het bij haar makkelijker afgaat.