Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ex en beste vriendin

14 augustus 2018

Sinds een tijd heb ik ruzie met mijn beste vriendin. Ze is namelijk gaan samenwonen met mijn ex. Eerst was het puur vriendschappelijk maar nu ben ik er dus achter gekomen dat er toch meer speelt. Ondanks dat ik geen contact meer heb voel ik nog steeds een woede.

Nu droom ik dus ook heel vaak dat ik in mijn droom haar confronteer ermee. Vanacht droomde ik dat ik haar weer tegen kwam met mijn ex en met haar begon te vechten. En ook mijn ex had ik een paar keer geslagen. En ik vraag me af waarom ik dit steeds droom. Want gevoelens heb ik niet meer voor mijn ex, ben al anderhalf jaar gelukkig met iemand anders. En mijn nieuwe vriend word er langzaamaan ook een beetje moe van dat dit vaak nog besproken word. Is het niet door mij dan wel door andere. Iemand enig idee wat ik hier mee kan doen? Want heb echt in de laatste maand er zeker wel 5 of 6 keer over gedroomd =(

14 augustus 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je hebt geen gevoelens meer voor hem. Maar het blijft een pijnlijke streek en daarom droom je over hen. Onbewust is het is als een innerlijk gevecht. Je was gewoon aan de kant gezet door goede vrienden.
Probeer na de droom te accepteren dat het geweest is en dat je verder bent. Het lijkt alsof je het niet los kan laten.

14 augustus 2018

Nee dit vind ik inderdaad lastig. Helemaal omdat we al 20 jaar vrienden zijn/waren. Ik kan me wel vinden in wat je verteld. Zou alleen niet goed weten hoe ik dit van me af kan zetten.

14 augustus 2018
Beheerder

Belast je relaties nooit met je verleden want anders zijn ze allebei op termijn verloren.
Probleem verwerkt maar de nieuwe relatie loopt daarop stuk.
Je projecteert onverwerkte zaken in de nieuwe relaties.
De vriendin is een vijandsbeeld maar dat haakt ook aan de vijand in jezelf.
Dus je agressieve en assertieve kanten.
Jung schreef eens "In wezen zijn we identiek aan onze ergste vijand".
Dat was ook wat Boeddha opmerkte. "Het is een voorrecht iemand te ontmoeten waaraan je een intense hekel hebt". (of haat)
Dat is immers gegarandeerd een drager van je onbewuste kanten. Dus je schaduw.

14 augustus 2018

Dromer, Je blijft hangen in het verleden. Het zijn hardnekkige gedachten. Wat je kunt doen is om het te accepteren en focussen op je eigen leven. Dan kun je het vanzelf loslaten of slijt het makkelijker. Het is tegelijkertijd een innerlijk gevecht. Je zou je neus moeten ophalen en die twee als waardeloos zien. Je mag je hoger plaatsen in deze situatie. Je kan in de wakkere wereld alles op een rijtje zetten en nagaan wat allemaal scheef aan die twee zit.

Het doet me denken aan de tarotkaart zwaarden acht als inzichtkaart. Een vastgebonden en geblinddoekte vrouw staat tussen acht zwaarden. Op de achtergrond een burcht. De kaart geeft aan dat het om een vastgelopen gedachten gaat. De blinddoek geeft aan, dat de vrouw iets niet ziet of wil zien. Het gaat om onbegrip in haarzelf. Zij denkt, dat er geen uitweg is en blijft angstig en passief stilstaan. Ze is gebonden en kan niets zien, maar ze kan zich wel loswrikken uit de situatie. De burcht op de achtergrond staat voor alles wat ze heeft meegemaakt en behaald heeft. Die zijn niet makkelijk geweest.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 14 augustus 2018 door Esme.