Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Brand

lara
10 augustus 2018

Goedenavond,

Allereerst vraag ik mij af waarom ik de laatste weken zo intens werkelijk droom. Voorheen had ik meer 'fantasie' dromen en vaak met mensen die ik nauwelijks kende of helemaal niet kende, een enkele keer met iemand die dichtbij mij staat. De laatste tijd droom ik alleen maar over mensen die dicht bij mij staan en soms wordt ik wakker met het gevoel of het nou echt gebeurd is of dat ik het dus gedroomd heb....Zo 'echt' lijken ze soms.

Nu even over de droom van vannacht. Ik was met mijn vader en moeder (die heel erg op de achtergrond bleef in mijn droom) en had ik een zusje die veel zorg nodig had (ziek was) en niet echt goed kon lopen. Er was brand uit gebroken in het huizenblok (van de oude buurt waarin ik ben opgegroeid). Wij hadden een immens groot huis met plafond van 3/4m hoog met grote glazen deuren. Wij verplaatsen ons elke keer in een andere kamer om weg te komen van de brand, zonder echt paniek. Ik voelde mij niet echt bedreigd door de brand, maar was meer de helpende factor in de droom. Op het laatst moesten we dus echt uit huis vluchten vanwege de brand en kon mijn zusje ineens wel een stuk lopen...Toen zaten we opeens in de auto en ipv dat mijn vader een veilige plek zocht, reed hij juist door de buurt waar er die branden waren (ze waren verspreid), de ramen stonden open van de auto en scheelde het maar weinig of er kwam soms brandend puin de auto inwaaien. Ik schreeuwde tegen mijn vader dat ie de ramen dicht moest doen en waarom we hier reden?! Mijn vader zei eigelijk de hele autoreis niks....Misschien een beetje onsamenhangend, maar kan iemand mij uitleg geven? Dankjewel!

Gr Lara

10 augustus 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De vader en de moeder zijn je steun en toeverlaat. Het huis is je body en soul. De kamers je eigenschappen. Het niet goed kunnen lopen van je zusje, in de droom, is een spiegel van jezelf. Het is een handicap die je hebt of een eigenschap/vaardigheid die je wilt beschikken en die je niet hebt of kunt. Maar oefening baart kunst.

Je raakt eerst niet in paniek van de brand. De brand is vuur wat in je wakkert (voortgang). Vuur staat in deze context voor transformatie. Het vuur brandt het oude weg en het nieuw komt tevoorschijn. Denk aan een feniks. De fraaie fantasievogel die wegbrand en weer herrijst. Later vlucht je voor de brand. Zodra een situatie dichterbij komt, gaat er toch angst heersen. Er is onzekerheid door die handicap.